Tot nooit meer

Titel: Tot nooit meer
Auteur: Sterre Carron
Serie: Rani Diaz #16
Genre: Thriller
Uitgeverij: Witsand Uitgevers
Publicatiedatum: maart 2021
Aantal bladzijdes: 360
Recensie: Leontine

Cover
De cover van Tot nooit meer is heel anders dan we gewend zijn van Sterre Carron. Witte cover met rode/paarse letters. Het geeft een artistiek tintje en dat past helemaal in mijn straatje. Ook de titel valt op omdat haar titels meestal uit één woord bestaan.

Auteur
Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit.

Voor het schrijven van haar debuutthriller Mara (2013) van de Rani Diaz thrillerreeks woonde zij twee autopsies bij. ‘Ik combineer de menselijke verzuchtingen en de menselijke tragiek in deze thriller. Mijn protagonisten hebben zowel hartstocht als wraakgevoelens in zich.’

Achterflap/samenvatting
Wanneer Zaira het geluid van brekend glas hoort, spat haar luxeleven uiteen. De ontdekking van een gevaarlijk geheim dwingt haar te vluchten. Rani Diaz, hoofdinspecteur moordzaken, krijgt een onrustwekkende oproep. Aan de rand van een bos wordt een zwaar verminkt slachtoffer gevonden. De case is maar net geopend of er volgt nóg een moordpartij. Rani probeert angstvallig alle ballen uit haar persoonlijke en professionele leven in de lucht te houden, maar kan niet verhinderen dat een tsunami aan misdaden haar team overspoelt. Stapsgewijs komt de vijand heel dichtbij. Té dichtbij. Wie is in godsnaam te vertrouwen en wie speelt er een gevaarlijk spel? Tot nooit meer is een meesterlijk spannend boek van een van onze meest gelezen leading ladies of crime. Dat heeft alles te maken met de wendingen in de onvoorspelbare plot. Rani Diaz combineert de baan van hoofdinspecteur met een druk en chaotisch privéleven. Als lezer ben je volop betrokken bij haar pogingen om de puzzel te leggen en de misdaden op te lossen. Aan Rani en de lezer om het aantal verdachten te reduceren en de schuldigen aan te wijzen.

Mijn mening
Als Zaira getuige is van een gesprek van haar vriend, en hem confronteert, valt haar leven in duigen. Ze is nergens zeker meer van en slaat op de vlucht. Het team van Rani krijgt een melding van een zwaar verminkt slachtoffer aan de rand van het bos. En zoals gewoonlijk blijft het daar niet bij. Rani en haar team raken betrokken in een zeer zware case die hun ook persoonlijk niet ongemoeid laat.

Zoals bij elk nieuw boek ligt de lat erg hoog. De boeken van Sterre Carron hebben in zijn algemeenheid een hoog spanningsgehalte en in Tot nooit meer is dat niet anders. Zoals we gewend zijn, worden de perspectieven per hoofdstuk afgewisseld zodat je wel door wilt lezen. De ene plotwending volgt de andere op. En het lijkt wel of er steeds meer nagedacht wordt hoe puzzelstukken in elkaar vallen. Wat dat betreft is Tot nooit meer eigenlijk niet meer te vergelijken met een van de eerste boeken in deze serie. Niet alleen de hoofdpersonen zijn gegroeid in hun leven, Carron zelf is ook zeker gegroeid. En eigenlijk kan dat ook niet anders na 16 boeken. Na Arcanum kiest Sterre in Tot nooit meer weer voor een whodunnit versie en die ligt mij echt het lekkerste. Zelf meedenken met het team, ideeën in mijn hoofd wie de dader zou kunnen zijn. En, eerlijk is eerlijk, ik had het hartstikke fout!

Spanning: 5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

Ik geef Tot nooit meer 5 sterren.

Leontine

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)