Minnaar

Titel: Minnaar
Auteur: Ilse Ruijters
Genre: Thriller
Uitgever: Ambo|Anthos
Verschijningsdatum: februari 2021
Aantal bladzijdes: 355
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Ilse Ruijters (1979) is een bekroond schrijver. Aan haar debuut, De onderkant van sneeuw, werd de Hebban Thriller Debuutprijs toegekend. Hierna volgden nog twee thrillers en een non-fictieboek.
Voor haar vorige thriller, Meisje van me, ontving ze de thrillzone Award. Ilse Ruijters schrijft daarnaast voor verschillende media. Ze woont met man en dochter in Almere.

Achterflap:
Dat wat ze met Søren had – een affaire zou ze het nooit noemen, daar was het lang niet serieus genoeg voor – was op haar veertigste verjaardag begonnen. Haar leven was al helemaal compleet. Kinderen het huis uit, goed huwelijk, carrière op orde. En toen stond hij daar, de drieëntwintigjarige kitesurfer, nota bene op haar verjaardag. Het is alleen voor de seks, zeggen ze tegen elkaar, alleen voor de seks. Ze voelt zich steeds schuldiger over het bedrog, maar als ze de relatie wil verbreken, blijkt dat haar spannende minnaar zich niet zo makkelijk aan de kant laat zetten.

Mijn mening:
Nina Metsaers, getrouwd met Nick, gaat vreemd zonder de gevolgen te overzien. Het huwelijk lijkt aan de buitenkant perfect: twee volwassen kinderen, zowel Nina als Nick hebben een goede baan en leiden een onbezonnen leventje. Toch komt Nina iets te kort en voor ze het weet is ze in een affaire beland waarbij ze zichzelf flink in de nesten werkt.

Minnaar, is in mijn optiek een echte vrouwenthriller. Het draait om liefde, wraak, jaloezie, passie, en het verhaal bevat ook zeker een flinke dosis spanning.
Het is bizar te lezen hoe een olievlek zich razendsnel verspreid en mensen zonder enige informatie of bewijs geloven wat er gezegd wordt, sterker nog, mee gaan in het verhaal.

Ruijters schrijft met vaart, de hoofdstukken zijn zeer kort en het verhaal kakt nergens in.
Het verhaal leest makkelijk weg en voor je er erg in hebt sla je het boek dicht.
Vreemdgaan is op zich een onderwerp wat vaak in boeken terugkomt, toch was dit geen afgezaagd verhaal.
De nadruk ligt op de uitwerking van de karakters, dit zorgt ervoor dat je je goed kunt inleven in het verhaal. Soms zijn de acties iets te onverantwoord en gaat het allemaal wel erg ver, maar dat maakt het verhaal juist spannender. De ontknoping is bevredigend maar heeft mij niet omvergeblazen, iets te eenvoudig en te toevallig wat mij betreft.
Bepaalde vermoedens die ik in het begin van het verhaal heb worden op het eind bevestig, ik zit dus gedurende het hele verhaal op het goede spoor en dat maakt het verhaal voor mijn gevoel iets te voorspelbaar.
Ondanks dat heb ik Minnaar met veel plezier gelezen en zal het boek zeker aanraden als je houdt van een vrouwenthriller met een stevige dosis romantiek.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Psychologie: 4
Plot: 3
Spanning: 4

Minnaar krijgt van mij afgerond 3,5 ster.

Bianca

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)