Storm and Fury

Titel: Storm and Fury
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Harbinger #1
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Jeannet Dekker
Publicatiedatum: februari 2021
Aantal bladzijdes: 512
Recensie: Amanda

Cover
Wat een ontzettend mooie uitgave is dit! Hele mooie kleuren met een metallic gloed en ook de zijkant van de bladzijdes zijn in een bijpassende kleur. Heel mooi! Alleen voor zijn looks zou het boek al in je kast moeten staan. Daarnaast past de cover ook heel goed bij het verhaal.

Auteur
Jennifer L. Armentrout is een #1 New York Times bestsellerauteur. Ze is bekend van haar New Adult- en Young Adult-romans, en natuurlijk van de fantasyserie LUX. Met haar boeken won ze talloze prijzen en werd ze een internationale bestsellerauteur.

Haar droom om auteur te worden, begon in de algebra-les waar ze haar tijd besteedde aan het schrijven van korte verhalen. Dat veroorzaakte wat sombere cijfers voor wiskunde. Tegenwoordig is ze druk bezig met het schrijven van nieuwe titels en als ze daar niet mee bezig is, brengt ze haar tijd door met lezen, naar slechte zombiefilms kijken, doen alsof ze schrijft of rondhangen met haar man én dieren.

Achterflap
Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de Wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als Wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

Storm and Fury is het eerste deel van de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout, een spin-off van de eerder verschenen Dark Elements-serie.

Mijn mening

Wachters waren echte superhelden die op de slechteriken joegen. Superhelden in de vorm van waterspuwers, om precies te zijn.

Ik heb voorafgaand aan dit boek niet de Dark Elements-serie gelezen, ondanks dat dit een spin-off is van die serie. Ik was benieuwd of het boek ook goed los te lezen zou zijn.
We maken kennis met Trinity, een jonge vrouw die op een geheime locatie woont vanwege de gaves die ze heeft, want zij is namelijk de laatste van haar soort. Ze woont in een clan van een heleboel Wachters waarvan ook bijna niemand weet wat ze echt is. Misha is haar beschermer, zij zijn met elkaar verbonden. Waar zij gaat, hoort hij ook te zijn. Wanneer een aantal Wachters uit een clan uit de hoofdstad langskomt om wat problemen te bespreken, worden ze aangevallen. Bij die aanval wordt Misha ontvoerd. Trinity moet en zal met de clan-leden uit de hoofdstad mee teruggaan om Misha te gaan zoeken. Zayne, een Wachter uit de clan uit de hoofdstad, neemt haar onder zijn hoede. Ondanks dat ze elkaar veel zitten te treiteren ontstaat er de nodige romantiek tussen hun. En wat een heerlijk stel is het!  Er komen behoorlijk wat personages voorbij in het boek, waardoor het in het begin lastig te volgen is. Niet alle personages worden uitgebreid uitgewerkt, maar voldoende om het verhaal te volgen. De personages van Trinity en Zayne worden stukje bij beetje blootgegeven.

Het leven gaat best snel. Als je niet af en toe blijft staan om een kijkje te nemen, dan kun je het zomaar missen.

In het begin vond ik de plot wat ingewikkeld en ging het voor mijn gevoel wat van de hak op de tak. Of dit komt doordat ik de Dark Elements-serie niet heb gelezen, betwijfel ik. Het was wat warrig en ik moest ook echt even wennen aan Wachters die mensen worden en andersom. Het grote aantal personages dat je als lezer ontmoet, maakt het niet makkelijker. Hierdoor had ik echt wat moeite met de eerste 100 bladzijden. Ik ben wel blij dat ik toch doorgezet heb, want het werd uiteindelijk een heel goed verhaal.

Een verhaal vol spanning, romantiek, fantasy en bedrog. Wie/wat is goed en wie/wat fout? Je wordt meermaals op het verkeerde spoor gezet en de ontknoping is dan toch weer anders dan gedacht. Het verhaal is ook nog lang niet klaar en ik kijk dan ook uit naar het tweede deel, Rage and Ruin. Ik wil nog meer te weten komen over Trinity en Zayne, want Zayne klinkt yummie!

Doordat ik moeite had in het verhaal te komen, kom ik uiteindelijk uit op 3,5 ster voor het eerste deel in de spin-off. Dat kan alleen maar beter worden met het volgende deel!

Amanda

Waardering: 3.5 uit 5.

Storm and Fury

Leave a Reply

  • (not be published)