Mr. Swipe Right

Titel: Mr. Swipe Right
Auteur: Nicola May
Genre: Feelgood
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaling: Tamara Haagmans
Publicatiedatum: maart 2021
Aantal bladzijdes: 267
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nicola May is een self-made schrijver, die haar eerste boeken uitbracht in eigen beheer en het schopte tot bestsellerauteur.

Achterflap:
Na een verbroken huwelijk besluit de verlegen Cali een profiel aan te maken op een datingapp. Als ware Tinder – maagd verkent ze vol enthousiasme haar opties, en ze stapt steeds verder uit haar comfortzone. Cali heeft het erg leuk met de verschillende mannen die ze ontmoet, maar ze is op zoek naar méér dan een leuke tijd. Als ze dat vindt, durft ze dan haar gebroken hart opnieuw open te stellen?

Mijn mening:
De Cockleberry-serie van May vond ik heerlijk leesvoer en ik ben dan ook reuze nieuwsgierig naar haar volgende boek, dit keer een standalone.
Cali, net gedumpt door haar ex voor een jonger exemplaar, besluit te gaan internetdaten en de onbevangenheid en het vertrouwen van Cali wordt hiermee aardig op de proef gesteld.

In Mr. Swipe Right zoekt May qua erotiek veel meer de grenzen op, er zitten flink wat grove stukjes in die ik zeker van May niet gewend ben, dat is even omschakelen, de tieten vliegen je om de oren.
De schrijfstijl van Nicola May is direct, ze zegt waar het op staat en zo ben je dus getuige van hetgeen Cali allemaal voor de kiezen krijgt. Ze schrijft op een onbezonnen manier waar internetdaten toe kan leiden en ze vergeet daarbij niet om er soms wat hilarische momenten in te verwerken waardoor het zowel een luchtig als intens liefdesverhaal wordt. Het is een actueel onderwerp, internetdaten en schudt sommigen misschien ook wel een beetje wakker: laat je niet te snel inpalmen!

Mr. Swipe Right is een feelgood waarin de seksuele lading een belangrijke rol speelt, het is passend in het verhaal, en wat mij betreft zeker niet over de top.
Waar Cali in het begin naïef overkomt verandert ze gaandeweg het verhaal in een vrouw met ballen die haar eigen dromen najaagt.

Nicola May heeft in Mr. Swipe Right een leuke plottwist verwerkt die ik niet aan zag komen, het was van het begin tot het eind genieten van de liefde en alles wat daarmee in verband gebracht kan worden, haat, jaloezie, verdriet, bedrog, blijheid: alles kwam voorbij.

Mr. Swipe Right krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.


Leave a Reply

  • (not be published)