De verborgen apotheek

Titel: De verborgen apotheek
Auteur: Sarah Penner
Genre: Roman
Uitgever: HarperCollins
Vertaling: Mieke Trouw
Verschijningsdatum:  maart 2021
Aantal bladzijdes: 318 (ePub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Sarah Penner debuteert met de historische roman De verborgen apotheek, die wereldwijd op hetzelfde moment zal verschijnen. Ze werkt in de financiële sector en schrijft in haar vrije tijd. Samen met haar man en hond woont ze in St. Petersburg, Florida.

Achterflap:
Londen, 1791. Nella Clavinger wacht in haar verborgen apotheek op een nieuwe klant. Hoewel ze een gewaardeerd apotheker is, gebruikt ze haar kennis het liefst voor andere doeleinden: ze maakt vergif voor vrouwen die aan een man willen ontsnappen. Als haar nieuwe klant de pas twaalfjarige Eliza Fanning blijkt te zijn, ontvouwt er zich een onverwachte vriendschap.
Londen, heden. Historicus Caroline Parcewell viert haar trouwdag alleen, treurend om haar overspelige man. Als ze een oud apothekersflesje in de Theems vindt, wordt haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze vermoedt dat het flesje een link heeft met de onopgeloste apothekersmoorden die tweehonderd jaar geleden plaatsvonden. Maar als Caroline op onderzoek uitgaat, heeft dat gevolgen voor het heden en het verleden…

Mijn mening:
De verborgen apotheek is het verhaal waarin Caroline Parcewell op zoek gaat naar het verhaal achter een apothekersflesje wat ze tijdens het jutten in de Theems vindt, zich niet realiserend dat ze daarmee ook zichzelf in de problemen zou kunnen brengen.

Ze moet terug naar het jaar 1791, want in die periode heeft zich iets vreemds afgespeeld met de op het eerste gezicht keurige apothekeres Nella Clavinger. Nella leidde echter een dubbelleven en dat is toentertijd nooit ontrafeld.

De schrijfstijl van Penner is voor mij niet indrukwekkend genoeg, de verhaallijn is zeker goed uitgedacht maar ik krijg geen band met de personages, ik mis op een of andere manier de diepgang. De hoofdstukken springen om beurten van 1791 naar heden, waardoor je een roman leest waarin gebruik is gemaakt van een geheim wat pas in het heden aan het licht komt. Dit geheim zorgt ervoor dat je nieuwsgierigheid continu de boventoon voert, je wilt weten wat er precies gebeurd is. De verborgen apotheek is een prima historische roman die ik graag heb gelezen, maar door het ontbreken van het intense gevoel met de personages zal ik de volgende boeken van Penner helaas aan me voorbij laten gaan.

De verborgen apotheek krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)