In het duister

Titel: In het duister
Auteur: Tamara Arts
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: maart 2021
Aantal bladzijdes: 302
Recensie: Manon

Auteur
Tamara Arts is geboren in 2000 en schrijft al haar hele leven (sinds ze kan schrijven) verhalen. Sinds 2017 is ze boekblogger geworden. Na twee jaar een eigen correctiebedrijf te hebben gehad, studeert ze nu diergezondheid en management. In het duister is haar debuut. Kijk voor meer informatie over Tamara Arts en haar uitgeverij op: www.hamleybooks.be.

Achterflap
Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland.
Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen.
Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim.

Mijn mening
We vallen het verhaal binnen terwijl de vijf vrienden, in de auto, op weg zijn naar de Ardennen. Gelijk merken we de spanning op die er tussen Ashley en Jill heerst, waar alleen Lea het fijne van afweet. Dat geheim ontrafelt zich al snel verderop in het verhaal.
Kai, de vriend van Lea, probeert onder het gekibbel door de auto over de slechte weg te krijgen, terwijl de regen alsmaar erger wordt. En dan is er nog Dennis, de vriend van Ashley, die als eerste het landhuis opmerkt waar ze hun vakantie gaan doorbrengen.
Bij aankomst komen ze erachter dat het huis niet zo mooi is als dat ze hadden gedacht. En dat ze niet de enigen zijn die er verblijven. Er gebeuren vreemde dingen in het huis. Kunnen de vrienden hun problemen overwinnen en samenwerken om te ontdekken welke geheimen het huis verbergt?

Zijn hand om mijn nek was ijskoud. Ik kreeg niet genoeg lucht binnen. Mijn keel brandde. Mijn longen riepen om meer zuurstof. Ik deed alles wat ik kon om er gehoor aan te geven, maar mijn luchtweg werd afgesloten. Zwarte vlekken verschenen voor mijn ogen.

Ik vind het altijd wel fijn als het verhaal vanuit meerdere personen wordt verteld, zoals hier het geval is. Alle vrienden komen aan bod, waardoor je het verhaal vanuit ieder perspectief ziet en hun ook beter leert kennen. Tamara Arts liet hiermee ook de spanning oplopen: werd het net spannend verteld vanuit een personage, was het hoofdstuk afgelopen! Hierdoor wou je gewoon verder lezen.
Door de beeldende schrijfstijl van Tamara Arts wist zij bij mij wel een paar horrormomentjes op te roepen, zeg maar. Haar beschrijvingen waren zo accuraat dat ik bepaalde personages in het verhaal absoluut voor mij zag en geloof me, dat was geen pretje. Normaal ben ik niet zo van de horrorverhalen, maar deze was precies gedoseerd genoeg voor mij om het leuk te houden.

Spanning en mysterie zijn wel de belangrijkste kenmerken om In het duister te omschrijven. Kortom: wat een goed debuut!

Spanning: 4,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4,5

Ruim 4,5 ster voor In het duister.

Waardering: 4.5 uit 5.

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)