De legende van de hemelrijders

Titel: De legende van de hemelrijders
Auteur: Michael Reefs
Serie: De Bieb-bende #1
Genre: Jeugd 10-12 jaar
Uitgeverij: Stormsteen
Publicatiedatum: maart 2013 (1ste druk)
Aantal bladzijdes: 300
Recensie: Manon

Auteur
Michael Reefs is op 25 september 1986 geboren en groeide op in Vaals (Zuid-Limburg). Al op zijn 12de begon hij met het schrijven van fantasy-verhalen, maar pas in 2004 toen hij aan de Pabo ging studeren, begon het idee voor een kinderboek. Een verhaal dat anders moest zijn en groot genoeg voor 12 delen. De Bieb-bende was geboren en in 2013 werd het 1e deel uitgegeven. Voor meer informatie over Michael en zijn boeken, neem een kijkje op zijn site: www.michaelreefs.nl.

De Bieb-bende heeft ook zijn eigen website, zie: www.debiebbende.nl De legende van de hemelrijders

Achterflap
In de catacomben van het oude kasteel in het dorpje Zuidbaai sluimert een eeuwenoud geheim. Als het kasteel wordt afgebroken om op die plek een bibliotheek te bouwen, ontdekken vijf kinderen welk gevaar zich daar schuilhoudt. Dan nemen Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie de zware taak op zich om Zuidbaai van de ondergang te redden en richten de Bieb-bende op. Ze sluiten een verbond om de Hemelrijders te bevrijden, al is het met gevaar voor eigen leven. In een meeslepende race tegen de klok moeten de kinderen het beste uit zichzelf halen om de Man met de Bijl op afstand te houden.

Mijn mening
Het verhaal gaat over Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie die De Bieb-bende oprichten om hun woonplaats Zuidbaai te redden. Het duistere landhuis op de heuvel spreekt tot de verbeelding van de kinderen en dan vooral bij Luca. Na een klimtocht naar de top van de heuvel is er een aardbeving, althans zo lijkt het en bevindt Luca zich in een andere dimensie en staat er een kasteel waar toch echt eerst een vervallen landhuis stond. Een hemelrijder spreekt tot haar: dat zij en haar vrienden diegenen zijn die hen moeten bevrijden uit het Kasteel. Alle 12 moeten worden gered voor het eind van het jaar, anders komt Hij jullie zielen ophalen! En dan begint het grote avontuur voor de vijf vrienden, gaat het hun lukken om de Hemelrijders te bevrijden?

Gedurende de weg naar huis was het niet alleen de kou die Luca’s botten verkilde. De laatste woorden van de ijzige stem in het kasteel bleven haar achtervolgen.

Wat een heerlijk spannend verhaal voor de jeugd. En wat het nog leuker maakt, aan het eind van elk hoofdstuk zit een QR-code. Als je die opent, krijg je nog meer informatie over het hoofdstuk, de hoofdpersonen en hun familie. Door deze codes kan je het verhaal nog groter maken en beleven. Het verhaal wordt vooral verteld vanuit Luca, waardoor je haar beter leert kennen dan de andere vier leden van de bende. Luca verstaat de kunst om zichzelf nogal in de nesten te werken, maar ze heeft een hartje van goud en is dol op haar familie.

Ze hief haar arm boven haar hoofd, haar vochtige vingers om het heft geklemd. Ze verloor bijna haar grip toen het beest ineens bewoog. Sissend zoog de spin de adem tussen haar tanden door naar binnen.

Voor de jeugd is dit een heerlijk boek om te lezen, de hoofdstukken zijn kort en hoe fijn dat je je smartphone bij dit boek nodig hebt om nog meer over de Bieb-bende te weten komen. Michael Reefs heeft een spannend en goed uitgewerkt boek voor de jeugd afgeleverd. Je wil gewoon verder met het verhaal en snel deel 2 lezen!

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

4 sterren voor De legende van de hemelrijders

Manon

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)