De therapeut

Titel: De therapeut
Auteur: B.A. Paris
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Vertaling: Ireen Niessen
Publicatiedatum: Maart 2021
Aantal bladzijdes: 368 (paperback)
Recensie: Brenda

Cover
Een rode cover met een verwelkte roos. De titel met duidelijke witte letters. Geen boeiende cover, maar ik vind het zeker wat hebben.

Wel moest ik direct denken aan de cover van haar vorige boek, Het dilemma. Deze cover was wit met rode bloemblaadjes. Het gaf mij een gevoel van herkenning.

Auteur
B.A. Paris is van Frans-Ierse afkomst. Ze groeide op in Engeland en verhuisde naar Frankrijk waar ze met haar man een talenschool opzette. Momenteel woont ze weer in Engeland.
Al haar boeken zijn bestsellers en werden door lezers enthousiast onthaald.

Achterflap/samenvatting
Had ze echt Vertrouw niemand gefluisterd toen ze naar voren leunde of heb ik me dat verbeeld?”

Eindelijk komt de langgekoesterde wens van Alice en Leo uit: Ze nemen hun intrek in een pas gerenoveerde woning in The Circle, een exclusieve gated community. Alice heeft niet eerder in een grote stad gewoond en moet dan ook even wennen, toch wil ze er het beste van maken.

Ze leert haar buren steeds beter kennen en tijdens een buurtborrel komt ze te weten dat haar woning een schokkend geheim herbergt. Hierna raakt ze geobsedeerd door Nina, de therapeut die hun huis twee jaar voor hen bewoonde en er werd vermoord. Alice wil er koste wat het kost achter komen wat er is gebeurd, maar niemand wil haar meer vertellen over wat er destijds precies is voorgevallen.

Haar buren lijken iets voor haar verborgen te houden en binnen The Circle blijkt alles lang niet zo perfect als het lijkt….

Mijn mening

Geluk is als een vlinder: hoe meer je het najaagt, hoe meer het je zal ontglippen. Maar als je je op andere zaken richt, strijkt het zachtjes op je schouder neer.

De therapeut start direct met een schuingedrukte tekst over iets wat zich in het verleden afspeelt en al snel denk je dat dit de therapeut zou moeten zijn waar het verhaal over zal gaan.
Direct hierna begint het verhaal over Alice en Leo die net in The Circle zijn komen wonen. Alice stuurt een uitnodiging in de groepsapp van de community om iedereen uit te nodigen voor een kennismakingsborrel. Na deze gezellige borrel komt Alice erachter dat er iemand gruwelijk vermoord is in hun huis. Eerst wil ze direct vertrekken uit The Circle, maar toch krijgt haar nieuwsgierigheid naar de waarheid rondom de moord op Nina zo de overhand dat ze besluit te blijven totdat ze die waarheid heeft gevonden. Ze gaat op onderzoek uit en dit loopt niet altijd vlekkeloos en niet iedereen waardeert dat.

De schrijfstijl van B.A. Paris is zoals ik van haar gewend ben. Het verhaal is op een vlotte manier geschreven en het gebruik van korte hoofdstukken zorgt ervoor dat je snel door het boek heen gaat.
Behalve de schuine teksten vanuit het oogpunt van de therapeut zijn de overige hoofdstukken vanuit het oogpunt van Alice geschreven. De overige personages zijn wat geheimzinnig neergezet zodat je toch iedere keer iemand kan verdenken voor de moord op Nina.

De therapeut staat als thriller genoteerd, maar ik miste toch echt wel wat spanning. Je wilt weten hoe het afloopt en of de waarheid naar boven komt, maar de spanning die ik verwachtte was pas aan het eind aanwezig. Ik zou bijna De therapeut met de genre van Het dilemma kunnen matchen.
Ondanks dat het op spanningsgebied het mij iets tegenviel heb ik zeker genoten van het verhaal en het volgende boek van B.A. Paris zal ik zeker weer gaan lezen.

Spanning: 3
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

De therapeut krijgt van mij 4 sterren.

Waardering: 4 uit 5.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)