En hier is alweer het laatste overzicht, viel wel mee toch? 😉

Wraak – Rolf Osterberg (11 juni)

Wolf heeft het leger vaarwel gezegd en runt samen met Jan van Dam een detectivebureau. Dat is slechts een tussenstap; het idee is om samen met Jan en zijn bloedbroeders een International Maritime Protection Force op te richten om handelsschepen te beveiligen. Alleen wil de financiering nog niet lukken. Dan wordt Wolf gebeld door een bijna vergeten familielid met een noodkreet om hulp. Hij trommelt zijn bloedbroeders op om samen de klus te klaren. Wat echter start als een overzichtelijke actie, mondt uit in een hachelijke kwestie. De Albanese maffia laat niet met zich sollen, maar dat doen de voormalige SpecOps, Spetsnatz en Mossad ook niet. Wolf en zijn bloedbroeders storten zich in de wereld van de internationale misdaad en worden geconfronteerd met vrouwenhandel, drugs, wapens en bloeddiamanten. Komt alle hulp te laat? 

Rauwkost – Bart Debbaut (2 juni)

Tv-kok en kijkcijferkanon Wout Dumoulin wordt na een lange opnamedag plotseling ontvoerd. Wanneer kort nadien zijn lijk opduikt, wijzen alle signalen in de richting van een collega-kok.

Maar als ook hij even later vermoord wordt teruggevonden, beseffen de speurders dat er meer aan de hand is: een seriemoordenaar met een verdorven zin voor symboliek en ritueel blijkt het op bekende chefs gemunt te hebben.

Nieuwe vrienden – Louise Candlish (15 juni)

Soms kan je leven ineens op zijn kop komen te staan. Het ene moment loopt alles op rolletjes: je woont met je partner in een prachtig huis in Londen, jullie zijn bevriend geraakt met het aantrekkelijke jongere stel Kit en Melia en samen met Kit reis je iedere dag per boot naar je werk. Het volgende moment komt Kit na de kerstdagen niet opdagen voor de bootreis naar werk en word je bij het van boord gaan onderschept door twee agenten: Kit blijkt al dagen spoorloos en Melia heeft hem als vermist opgegeven.

Tijdens het verhoor wordt duidelijk dat de politie vermoedt dat jij iets met de verdwijning te maken hebt: jullie waren een paar dagen terug na werk wat gaan drinken om de vrije dagen in te luiden en getuigen hebben jullie op de boot terug naar huis ruzie zien maken. Dat is de laatste keer dat iemand Kit heeft gezien. Je bent geschokt. Hoe komen ze erbij? Jij en Kit zijn vrienden. Ze kunnen het aan Melia vragen, zij zal voor je instaan. Nee, wat er ook is gebeurd, jij bent onschuldig. Totaal onschuldig. Toch?

Ik zie, ik zie – Ellie Marney (3 juni)

1982. De 18-jarige Emma en Travis worden door de FBI benaderd om jonge seriemoordenaars in de gevangenis te interviewen. De FBI hoopt dat zij door hun jonge leeftijd nieuwe informatie loskrijgen in deze cold cases. Algauw worden ze echter opgeschrikt door nieuwe moorden: iemand heeft het op tieners gemunt. De tijd dringt en de enige die hen kan helpen is de beruchte seriemoordenaar Simon Gutmansson. Deze 19-jarige meestermanipulator heeft zijn oog op Emma laten vallen. Welk spel speelt hij met haar? En wat weet Simon over de moordenaar die actief is?

De stenen getuigen – Hikaru Okuizumi (11 juni)

Vanaf het moment dat een op sterven na dode soldaat, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, vertelt hoe zelfs de kleinste steen de hele wereldgeschiedenis kan bevatten, raakt Manase gefascineerd door stenen. Na de oorlog begint hij een boekhandel in zijn thuisdorp, maar zijn grootste passie wordt de steeds verder groeiende verzameling stenen. Het is een liefhebberij waarin hij troost vindt, een tegenwicht voor zijn eigen van geweld vervulde en verdrongen verleden. Manases oudste zoon ontwikkelt eenzelfde belangstelling voor de geologie, en wordt de lieveling van zijn vader. Wanneer hij dood – om het leven gebracht – wordt aangetroffen in een verlaten steengroeve beschuldigt Manases echtgenote haar man van moord. Zijn jongste zoon keert zich van zijn vader af en sluit zich aan bij gewelddadige ultralinkse studentenbeweging. Manase rest geen andere keuze dan de strijd aan te gaan met zijn herinneringen, om de nachtmerrie die zijn heden is te overleven. 

MS Sapphire – Ludwig Janssens (7 juni)

De MS Sapphire, een luxecruiseschip, komt voor de kust van het eiland Mauritius in een hevige storm terecht. Nadat het schip door de autoriteiten in Port Louis is binnengesleept, blijkt de ‘vracht’ behoorlijk verdacht: er zijn meer dan 800 Afrikaanse passagiers aan boord, onder wie abnormaal veel gezinnen met kinderen. Toch mag het schip doorreizen richting eindbestemming La Réunion, aangezien het strikt genomen met alles in orde is. Maar tijdens het laatste onderzoek van de havenpolitie sterven twee leidinggevende bemanningsleden in vreemde omstandigheden. Drie Europol-officieren worden ingeschakeld om het voorval te onderzoeken. Eenmaal ter plaatse blijken de lijken echter spoorloos verdwenen. 


Leuke nieuwe buren – Jane Fallon (22 juni)

Als Laura’s huwelijk op de klippen loopt, vindt ze via via een tijdelijk thuis in het appartementje boven de garage van een grote villa in een exclusieve straat in Londen. Als alleenstaande moeder met een schoonmaakbedrijfje voelt ze zich daar niet echt op haar plek. Als vervolgens een van de buren, de schatrijke snob Stella, Laura ervan verdenkt een oogje te hebben op haar verloofde Al, verslechtert de sfeer. Maar dan ontdekt Laura dat Al, voor wiens bedrijf zij een schoonmaakcontract heeft, niet de man is die hij lijkt te zijn, en dat leidt tot verrassende ontwikkelingen en onverwachte bondgenootschappen…

Het oordeel van de wolf – Leigh Bardugo (23 juni)

Als Fjerda’s gigantische leger zich klaarmaakt om aan te vallen, moet Nikolai Lantsov alles op alles zetten om dit gevecht te winnen. Maar een duister gevaar ligt op de loer, een gevaar dat niet verslagen kan worden door een jonge koning. Zoya Nazyalensky heeft al te veel verloren door oorlog. Ze zag haar mentor sterven en haar ergste vijand weer tot leven komen, en ze weigert nog een vriend te begraven. Nu is ze genoodzaakt haar krachten te gebruiken om zo het wapen te worden dat het land nodig heeft. Koste wat het kost. De ondergedoken Nina Zenik riskeert ontdekt en gedood te worden terwijl ze de oorlog voert tegen Fjerda vanuit de hoofdstad. Maar haar wraakzucht kan haar land de kans op vrijheid kosten en ervoor zorgen dat haar rouwende hart nooit geneest.

Koning. Generaal. Spion. Samen moeten ze een manier vinden om een toekomst mogelijk te maken in de duisternis. Of een natie ten onder zien gaan.

Leave a Reply

  • (not be published)