Handtekening van het kwaad

Titel: Handtekening van het kwaad
(eerder verschenen als De Crucifixkiller)
Auteur: Chris Carter
Serie: Robert Hunter #1
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaling: Lia Belt
Publicatiedatum: April 2021
Aantal bladzijdes: 352
Recensie: Leontine

Cover
Ik vind de cover geweldig. Een close-up van een afgebrande lucifer. Een cover voor een thriller.

Auteur
Chris Carter is van Italiaanse origine en werd geboren in Brazilië. Hij studeerde psychologie en criminologie in de Verenigde Staten en bestudeerde in zijn werk als psycholoog voor het Openbaar Ministerie van Michigan jarenlang de psyches van seriemoordenaars en psychopaten met een levenslange gevangenisstraf. In de jaren negentig speelde hij tien jaar gitaar in een rockband, maar hij verliet de muziekbusiness om zich volledig aan het schrijven te wijden. De Crucifixkiller is zijn debuut.

Achterflap/samenvatting
Als de politie in een verlaten buitenhuis het toegetakelde lichaam van een jonge vrouw vindt, wordt de hulp van profiler Robert Hunter ingeroepen. In de nek van het slachtoffer is een vreemd teken zichtbaar: een dubbel kruis, de handtekening van een seriemoordenaar die Robert Hunter twee jaar eerder arresteerde, waarna de dader de doodstraf kreeg.

Is er een copycat actief die het werk van zijn voorganger eert? Of is de echte dader nooit veroordeeld en begint hij opnieuw zijn genadeloze spel? Robert Hunter en zijn partner Carlos Garcia vechten tegen de tijd in hun strijd om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen…

Mijn mening
Chris Carter laat de lezer direct zien wat ze mogen verwachten: spanning en gruwelijkheden. Het boek begint met een enorme cliffhanger. Vervolgens gaan we 5 weken terug in de tijd. Carlos Garcia is net de nieuwe partner van Robert Hunter als Hunter een verontrustend telefoontje krijgt. Er is een lijk gevonden. Een lijk met een souvenir in de nek. Mike Farloe is veroordeeld voor 7 moorden en heeft de doodstraf gekregen. Hij wordt gezien als de Crucifixkiller maar rechercheur Hunter heeft zijn twijfels. En met de nieuwe moord is er geen twijfel mogelijk: de Crucifixkiller leeft nog. En hij is terug!

Het verhaal zit goed in elkaar. De spanning is voelbaar vanaf de eerste bladzijde. En het verhaal laat je daarna niet meer los. Dit is zo’n boek dat je in één ruk uitleest en een behoorlijke impact heeft op je nachtrust. Carter zet een paar verhaallijnen uit die toewerken naar het moment van de eerste paar bladzijden. Al die tijd weet je dat dat eraan zit te komen, en wil je gewoon doorlezen. Het verhaal kakt nergens in.

Chris Carter zet met Robert Hunter een interessant personage neer: een goed uitziende, heel intelligente man. Gespecialiseerd in Psychologie en kan mensen goed observeren. De ideale combinatie voor een rechercheur. Over Garcia krijgen we iets minder informatie. Toch leren we hem kennen als een hardwerkende rechercheur met hart voor de zaak.

Al tijden staat De Crucifixkiller op mijn verlanglijstje door enthousiaste medelezers. Ik ben dan ook heel blij dat het boek opnieuw is uitgegeven (zij het met een andere titel). Ik ben razend enthousiast en ben heel benieuwd wat Chris Carter nog meer uit zijn hoge hoed tovert, aangezien dit zijn debuut was. Gelukkig zijn er nog meer boeken uitgekomen die vertaald kunnen worden.

Spanning: 5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

Ik kom niet op een andere score, dit is gewoon een heel goed boek. Ik geef Handtekening van het kwaad 5 sterren.

Waardering: 5 uit 5.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)