Koninkrijk

Op 1 juni verscheen bij Cargo de nieuwe thriller van Jo Nesbø, Koninkrijk. In samenwerking met de uitgever mogen wij 3 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Roy Opgard heeft het afgelegen Noorse bergdorp waar hij is opgegroeid nooit verlaten, terwijl zijn jongere broer Carl zo snel hij kon naar Amerika is vertrokken. De jeugd van de broers was verschrikkelijk: hun vader was bikkelhard en hanteerde een strikt ‘wij tegen de rest’-principe. Roy heeft altijd geprobeerd Carl te beschermen, maar net als iedereen in het dorp dacht hij dat zijn broer voorgoed was verdwenen – op de vlucht voor de spoken uit zijn verleden.
Dan keert Carl terug, met een mysterieuze vrouw en een dubieus plan om een luxehotel bij het dorp te bouwen. Oude rivaliteiten steken de kop op en het dorp komt onder hoogspanning te staan, waarbij de broers het mikpunt worden van allerlei verdachtmakingen. Terwijl ze zich met hand en tand tegen de dorpelingen moeten verdedigen, wordt Roy ook nog eens verliefd op Carls vrouw. De gevolgen zijn niet te overzien; Roys wereld staat op instorten en hij zal moeten kiezen tussen zijn eigen familie of een toekomst waar hij nooit van durfde te dromen.

Over de auteur
Jo Nesbø (Oslo, 1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen en won al vele prijzen voor zijn boeken. Zijn werk wordt in meer dan vijftig landen uitgegeven. Wereldwijd verkocht hij meer dan 30 miljoen exemplaren.Voor zijn schrijverscarrière werkte Nesbø op de beurs als effectenhandelaar en was hij freelance journalist. Daarnaast studeerde hij economie en speelde hij in zijn jeugd samen met zijn jongere broer betaald voetbal. Door problemen met zijn kruisbanden in beide knieën moest Nesbø voortijdig zijn profcarrière opgeven. Momententeel woont hij in Oslo.

Lees hier het eerste hoofdstuk van Koninkrijk.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Miriam las Het Mes van Jo Nesbo, en in haar recensie schrijft ze dat Nesbo doet waar hij goed in is, waar doelt Miriam op?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 10 juni 2021 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Koninkrijk’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens en of je liever een paperback of e-pub ontvangt!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More.

Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)