De Schaduwprijs 2021 is gewonnen door Floris Kleijne met zijn thrillerdebuut Klaverblad (uitgeverij Boekerij). De Schaduwprijs is bedoeld voor het beste thrillerdebuut van het afgelopen jaar.

Dit gebeurde voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar van de Gouden Strop tijdens het evenement ‘de Nederlandse Thrillerprijzen 2021’. Dat vond plaats in de theaterzaal van de Bibliotheek Utrecht.

Waar gaat Klaverblad over?

Klaverblad

Zorah was vijf toen haar vader haar moeder doodsloeg met een bijl. Vijfentwintig jaar later is ze een zeer succesvolle consultant die op het punt staat de deal van haar leven te sluiten. Tot ze een bericht krijgt met een afbeelding van een bloederige bijl.

Wat heeft het bericht te betekenen? Wie weet er van Zorahs verleden af? En is de timing toevallig, of zijn Zorahs privé- en zakelijke leven onlosmakelijk met elkaar verbonden? Om antwoord te krijgen op haar vele vragen neemt Zorah privédetective Roelant in de arm. De twee vallen al snel voor elkaar, maar is Roelant wel wie hij beweert te zijn, of brengt hij Zorah alleen maar verder in gevaar?

De Gouden Strop 2021 werd gewonnen door Bernice Berkleef voor Bloedsteen, Hugo Luijten won de Zilveren Strop 2021, Toni Coppers won met Val de Hebban Thrillerprijs.

Klik hier voor meer informatie over de Schaduwprijs.

Kijk voor nog meer nieuws op www.thrillersandmore.com

Leave a Reply

  • (not be published)