Gegijzeld

Titel: Gegijzeld
Auteur: Chinouk Thijssen
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Kluitman
Publicatiedatum: februari 2021
Aantal bladzijdes: 100
Recensie: Lotte Bakker (15 jaar)

Auteur
Chinouk Thijssen (1983) is vanaf kinds af aan al gek op boeken en spannende verhalen, nu schrijft ze ze zelf natuurlijk ook! Naast het schrijven van YA-thrillers, is Chinouk ook begonnen met het schrijven van kinderboeken. Pasgeleden is het eerste deel van de Lúcia Flores reeks uitgekomen. Naast schrijven werkt ook als redacteur en als columnist voor Zakenmeisje.nl.

Achterflap
Een van de jongens staat met een pistool op het hoofd van Casper gericht. ‘Als hij over een half uur nog niet heeft gereageerd…’ Hij kijkt om zich heen en draait zich dan terug naar Casper. ‘Ik zweer het je, jongen, dan zijn jullie allemaal dood.’

Het is het einde van het schooljaar en Yasmine en Jason zijn uitgenodigd voor het feest van hun klasgenoot Casper in de enorme villa van zijn ouders. Het belooft het feest van de eeuw te worden. De avond krijgt echter een onverwachte wending wanneer een groep oudere jongens binnenkomt. Ze verbieden iedereen om het huis te verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Langzamerhand verandert het droomfeest in een nachtmerrie…

Mijn mening
Het boek Gegijzeld is misschien wel een kort boek, maar dat betekent niet dat het niet erg leuk en spannend kan zijn: ik zat op een gegeven moment echt op het puntje van mijn stoel! Dit komt ook door het feit dat het verhaal wordt geschreven vanuit twee perspectieven, dat van Yasmine en Jason (twee beste vrienden). Dit zorgt ervoor dat je (vanuit verschillende oogpunten) een goed beeld kunt vormen van het verhaal. Het bouwt de spanning goed op, ik kon op een gegeven moment niet meer stoppen met lezen. De verhaallijn van het boek is eenvoudig en dus ook makkelijk te volgen. Aangezien het zo’n korte thriller is, zal ik er niet veel meer over zeggen, anders verklap ik misschien wel iets te veel….maar een aanrader is het absoluut!

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3,5

4 sterren voor Gegijzeld

Lotte

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)