De nepvampier

Titel: De nepvampier
Auteur: Sophia Drenth
Serie: De Bloedstollende Avonturen van Vladimir von Rotenbeck #1
Genre: Jeugd, 10+, griezelverhalen
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: mei 2021
Aantal bladzijdes: 240
Recensie: Amanda

Cover
Zoals ik gewend ben van Hamley Books, heeft ook dit boek weer een zorgvuldig uitgezochte cover. Helemaal passend bij het verhaal. Mooie kleuren en erg aantrekkelijk. Je ziet gelijk dat het een griezelboek moet zijn met de vleermuizen op de cover. Heel mooi!

Auteur
Sophia Drenth (1971) is een rasechte Amsterdammer. Zij is ook de auteur en bezieler achter Bloedwetten, een fantasiereeks voor volwassenen.

De Nepvampier is zowel haar debuut als jeugdboekenschrijver, als haar debuut bij Hamley Books. Het is het eerste deel in de reeks De Bloedstollende Avonturen van Vladimir von Rotenbeck.

Achterflap
Boze darmen, jeuk aan zijn kladden en een reusachtige pukkel op zijn neus. Vladimir von Rotenbeck is geen gewone vampier. Bloed maakt hem ziek tot op het bot, een kwaal die hem de schande van de familie heeft gemaakt.

Vladimir zweert dat hij op de Nacht der Doden weer bloed zal kunnen drinken. Tijdens zijn speurtocht naar een geneesmiddel maakt hij kennis met het waarzegmeisje Naswikka. Zij vertelt hem dat er een groter gevaar op de loer ligt dan boze darmen.

Op de Nacht der Doden zal een vampierjager Knekelstein onveilig maken. Zijn doel: alle vampiers uitroeien. Durft Vladimir een held te worden en zijn moeder en zussen te redden, ook al vinden zij hem een waardeloze nepvampier?

Mijn mening

Vladimir von Rotenbeck had een probleem. Bloed maakte hem ziek. Nu was hij geen mens die bijvoorbeeld dokter of slager wilde worden. Vladimir was een vampier.

Mijn eerste kennismaking met vampier Vladimir, een ooit normale jongen die in een weeshuis woonde. Hij is uitgekozen door zijn moeder die een vampier is en een vampier van hem heeft gemaakt. Hij heeft ook nog tweelingzusjes, Bella en Rozella. Maar Vladimir heeft een groot probleem, hij is een vampier, maar wordt ziek van bloed. Boze darmen, pukkels, winderigheid en jeuk aan zijn kladden. Vladimir wil niks liever dan weer ‘normaal’ worden, een echte vampier. Nu wordt hij gepest door zijn zusjes en de kinderen op school. Zelfs zijn moeder lacht hem uit. Hij krijgt hulp van Naswikka, een meisje dat aan waarzeggen doet en speciaal voor de Nacht der Doden naar Knekelstein is gekomen. Maar kunnen ze het grote gevaar verslaan?

‘Je bent wie je bent, jongen, daar valt niets aan te veranderen.’

Een spannend en griezelig verhaal over een kleine vampier die wordt gepest omdat hij ziek wordt van bloed. Vladimir beleeft een heleboel avonturen in zijn zoektocht om weer een gewone vampier te worden. Zijn avonturen bevatten heksen, weerwolven, yeti’s, skeletten en nog meer andere monsters. Dit boek is dus niet geschikt voor tere zieltjes! Een leuk verhaal met een aantrekkelijk personage. Eenvoudig taalgebruik en lekkere korte hoofdstukken. Ieder hoofdstuk begint met een mooie illustratie en sommige hoofdstukken eindigen ook met een hele mooie en passende illustratie. Het boek is een feestje om te lezen. Wat ik mij wel afvraag is of het boek niet te eng is voor de leeftijdscategorie. Ik denk niet dat ik mijn kind van 10 dit zou laten lezen, eerder vanaf een jaar of 12.

De nepvampier krijgt 3,5 ster van mij. Ik ben benieuwd wat Vladimir von Rotenbeck in een volgend deel mee gaat maken.

Amanda

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)