Hierbij het eerste overzicht van verwachte boeken van deze maand: de thrillers!

Dwaalspoor – Suzanne Vermeer (13 juli)

Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud komt zakenman Vincent Mulder om het leven bij het mountainbiken. In eerste instantie wordt het afgedaan als een tragisch ongeval, maar als vlak bij de plek des onheils een dode vrouw wordt gevonden met verwondingen die lijken op die van Vincent, begint de politie te twijfelen. Helemaal als een getuige beweert dat hij zijn vrouw Silvia op die plek heeft gezien. Terwijl boze tongen beweren dat Silvia baat heeft bij Vincents dood, blijft ze bij hoog en bij laag volhouden dat ze onschuldig is.
Om erachter te komen wat er met Vincent is gebeurd, roept Silvia de hulp in van juriste Lauren Martens. Samen gaan ze op onderzoek uit.

De nachtdienst – Esther Verhoef (6 juli)

Een mysterieuze patiënt verstoort je nachtdienst.
Nu ben je nooit meer veilig.

Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is.

De beller op lijn vier – J.D. Barker (6 juli)

Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.

Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

Oorsprong – J.D. Robb (7 juli)

De briljante chirurg Wilfred B. Icove wordt dood aangetroffen in zijn landhuis, met kille precisie omgebracht met één steek in het hart. Op camerabeelden is een beeldschone vrouw te zien, die kalm het huis betreedt en het net zo kalm weer verlaat. Als ook Icoves zoon en opvolger op exact dezelfde manier wordt vermoord, begint Eve Dallas te vermoeden dat beide mannen een immoreel geheim verborgen hebben gehouden, waarbij ze schoonheid en perfectie van groter belang achtten dan integriteit en empathie.

Klopjacht – Chris Ryan (15 juli)

De provincie Helmand, Afghanistan. De Taliban zijn in opkomst. Een uiterst geheim sas-moordteam wordt ingezet om belangrijke doelwitten uit te schakelen. Het is bloederig, gewelddadig en meedogenloos werk, alleen geschikt voor de meest bekwame en gevoelloze commando’s van het regiment – zoals Danny Black.

Maar wanneer Danny zich bij dit sas-team aansluit, komt hij er al snel achter dat Taliban-militanten niet zijn enige probleem zijn. Zowel het Britse leger als het sas-team blijkt niet immuun voor corruptie. Als hij wordt beschuldigd van een afschuwelijke oorlogsmisdaad, slaat hij op de vlucht. Een klopjacht op gevaarlijk terrein volgt en Danny zal al zijn verstand, training en kracht moeten inzetten om te kunnen overleven en de waarheid aan het licht te brengen.

Herinnering – J.D. Robb (7 juli)

Eve heeft al flink wat gruwelijke dingen meegemaakt, waarvan vele toen ze nog heel jong was. Ze is trots op wat ze heeft bereikt, maar als Trudy Lombard opeens voor haar neus staat, moet ze alles op alles zetten om niet in te storten. Trudy is onlosmakelijk verbonden met, en voor een groot deel verantwoordelijk voor, het getraumatiseerde kind in Eve. Maar als Trudy een paar dagen later vermoord wordt gevonden, is Eve vastbesloten om alles tot op de bodem uit te zoeken.

De naakte getuige – Dick Maas (6 juli)

Amsterdam, 2021. Twee tieners worden dood gevonden in het bos bij een uitgebrande auto. Het laatste wat ze aan de politie gemeld hebben is dat er een naakte vrouw onder het bloed in de auto lag. De vrouw is echter spoorloos verdwenen. De speurtocht naar de daders brengt Eric in de wereld van geheime seksfeesten, corrupte politieagenten en nietsontziende huurmoordenaars. Eric komt op het spoor van de verdwenen vrouw en moet alles op alles zetten – ze is tenslotte een belangrijke getuige – om haar heelhuids op het hoofdbureau af te leveren. – Op hetzelfde moment klonk een schot en spatte temidden van een zee aan scherven het hoofd van Guus uit elkaar. Hier was een professional aan het werk, wist Eric.

Vervlogen – Marijke Verhoeven (8 juli)

Kan Claire nog achterhalen wat er die fatale zomer met haar zus is gebeurd? Het leven van de 9-jarige Claire van Klinken verandert voorgoed als haar zus Eleanor verdwijnt tijdens een familievakantie in Zuid-Limburg. Als Claire bijna dertig jaar later een briefje met excuses ontvangt, zet ze alles op alles om uit te zoeken wat er met haar zus is gebeurd.

Waan je in een andere wereld – Div. auteurs (6 juli)

De hoofdpersoon uit de Vertrekthrillers van Marelle Boersma vertrekt uit Nederland omdat ze een nieuw leven elders wil beginnen, omdat ze een droom volgt of omdat ze soms gewoonweg niet anders kan. Voor je het weet bevind je je als lezer in een andere wereld. En dat komt natuurlijk door de prachtige sfeerbeschrijvingen die alle Vertrekthrillers kenmerken. De verhalen in deze bundel geven je ook dat gevoel. Reis mee naar Spanje, Italië, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en andere bestemmingen. M.m.v. Svea Ersson, Angelique Haak, Marijke Verhoeven, Heleen Smit, Heleen van den Hoven, Carmen Prins, Ad van de Lisdonk, Ingrid Oonincx, Martine Kamphuis, Atie Vogelenzang, Marion van de Coolwijk en Marja West.

De man die een vreemde was – Lina Bengtsdotter (6 juli)

Als rechercheur Charlie Lager wakker wordt, kan ze zich de vorige avond nauwelijks herinneren. Toch heeft ze het gevoel dat haar iets ergs is overkomen. Tijd om de puzzelstukjes in elkaar te passen heeft ze niet, want ze moet halsoverkop naar Karlstad vertrekken om zich op de vermissing van de negen maanden oude Beatrice te storten. Geen gemakkelijke opdracht, zo blijkt al snel, want Beatrice’ ouders verkeren in shock en de media zitten boven op de zaak.

Als de eerste aanwijzingen nergens toe leiden, krijgt Charlie de indruk dat niemand de waarheid spreekt. Maar de kans om de baby levend terug te vinden wordt ieder uur kleiner, dus ze moet alles op alles zetten om de onderste steen boven te krijgen.

Sub Rosa – Emelie Schepp (20 juli)

Via YouTube wordt een filmpje verspreid van een jonge man met explosieven aan zijn lijf. De politie weet de plek te identificeren, maar de bom ontploft nog voordat ze arriveren. Het is het vierde lid van een crimineel netwerk dat in korte tijd is vermoord. Maar is het dezelfde dader? Als Jana Berzelius bij het onderzoek wordt betrokken, realiseert zij zich dat de zaak rechtstreeks met haar te maken heeft. Als officier van justitie is het haar taak om de waarheid te achterhalen. Nu krijgt ze onverwachte hulp om juist die waarheid te verbergen…

Die zomer – Sharon Bolton (6 juli)

Een oneindige, gouden zomer, zes tieners zien een prachtige toekomst tegemoet. Tot een roekeloos spel zodanig uit de hand loopt dat een vrouw en twee kinderen verongelukken. De achttienjarige Megan neemt alle schuld op zich, zodat haar vrienden hun dromen waar kunnen maken. De afspraak is dat zij elk van hen na haar vrijlating om een gunst mag vragen.

Pas twintig jaar later staat Megan weer buiten. En haar spel kan beginnen…

Het geheime leven van schrijvers – Guillaume Musso (14 juli)

Ooit kondigde de beroemde auteur Nathan Fawles het einde van zijn schrijverscarrière aan en trok hij zich terug op Beaumont, een wild en verlaten eiland voor de Franse zuidkust. Twintig jaar later arriveert de jonge Zwitserse journaliste Mathilde Monney, vastbesloten om Nathans geheimen te ontrafelen. Diezelfde dag wordt een lichaam gevonden en sluit de politie het eiland af van de buitenwereld. Er volgt een gevaarlijke confrontatie tussen Mathilde en Nathan, waarin verhulde waarheden botsen met regelrechte leugens, en Nathan zijn ware geheimen moet prijsgeven… 

De nimfen – Alex Michaelides (6 juli)

Edward Fosca is een moordenaar, dat weet psycholoog Mariana Andros zeker. Maar Fosca is ongenaakbaar. Hij is professor Grieks drama aan de universiteit van Cambridge, en zeer geliefd bij zowel collega’s als studenten. Hij heeft zelfs een mysterieuze groep vrouwelijke aanhangers, die zichzelf De Nimfen noemen.
Het nichtje van Mariana Andros roept de hulp in van haar briljante, maar ook getroebleerde tante als een van haar vriendinnen, die tot De Nimfen behoort, vermoord wordt. Al snel raakt Mariana geobsedeerd door Fosca. Is hij in staat om zijn studentes te vermoorden? En verklaart dat zijn passie voor Persephone en haar reis naar de onderwereld?
Als er nog een lichaam wordt gevonden, wil Mariana koste wat kost Fosca’s schuld bewijzen. Ze zet alles op het spel: haar geloofwaardigheid, haar vriendschappen, en zelfs haar leven.

Wat je ons hebt afgenomen – Steve Frech (13 juli)

Jacob Reese geniet van zijn rustige leven in het pittoreske dorpje The Hollows, in Vermont. Hij runt een koffietentje en heeft de vervallen cottage die bij zijn huis hoort omgebouwd tot een vakantiehuisje, dat hij nu online verhuurt. Maar de rust wordt verstoord wanneer zijn volgende gast een vrouw is die griezelig veel op zijn ex-vriendin Laura lijkt, en die een onheilspellend bericht achterlaat in het gastenboek.
Nu ziet hij ineens overal dingen die hem aan Laura doen denken: hij vindt haar muziekdoos en een geschenk dat hij haar jaren geleden gaf in het bos achter zijn huis en denkt haar zelfs een keer op straat te zien.
Maar het kan Laura helemaal niet zijn. Want Laura is dood.
Er is maar één verklaring mogelijk: iemand weet wat er gebeurde op de avond dat Laura stierf en is uit op wraak…

Wie is Maud Dixon? – Alexandra Andrews (15 juli)

Florence Darrow heeft een slechtbetaalde baan bij een uitgeverij, en droomt ervan ooit een bestseller te schrijven. Toevalligerwijs krijgt ze de kans om de assistent te worden van de wereldberoemde en geheimzinnige schrijver Maud Dixon. Voor Florence is dit een droom die uitkomt. Eenmaal aan het werk ontdekt ze dat Maud Dixon een pseudoniem is van Helen Wilcox, een jonge vrouw tegen wie ze al snel opkijkt. Florence is vereerd als Helen haar vraagt om samen naar Marokko te reizen voor de research van haar nieuwe boek. De eerste dagen in Marokko zijn betoverend, en Florence kan haar geluk niet op. Maar dan wordt ze wakker in het ziekenhuis. De artsen noemen haar Helen Wilcox en zeggen dat ze een auto-ongeluk heeft gehad. Florence kan zich er niets van herinneren, en Helen lijkt volledig van de aardbodem verdwenen. Florence twijfelt heel even, maar maakt dan een keuze. Ze besluit om het leven van Helen Wilcox over te nemen, en daarmee ook haar wereldberoemde pseudoniem Maud Dixon…

De stille vriend – Charlie Gallagher (13 juli)

Danny en Sharon Evans zijn wanhopig op zoek naar antwoorden nadat hun dochter een zelfmoordpoging heeft gedaan. Ze was toch gelukkig? Waarom zou ze een einde aan haar leven willen maken? Omdat hun dochter nog altijd in coma ligt, blijven al hun vragen onbeantwoord.

Dan wordt Danny benaderd door iemand die beweert een schuldige aan te kunnen wijzen. Hij staat in tweestrijd, want Sharon heeft twijfels. Moet hij dit serieus nemen of neemt iemand hem in de maling? Danny heeft echter geen idee dat hij onderdeel is van een gruwelijk spel. Een spel dat niet alleen levens verandert, maar ook beëindigt…

Wanneer rechercheur Joel Norris binnen een paar dagen twee moordonderzoeken op zijn bureau aantreft, wordt hem al snel duidelijk dat ze verband met elkaar houden. Hoever wil hij gaan om de puzzel op te lossen?

Moord door schuld – Robert van Oirschot (8 juli)

In een leegstaande fabriekshal in de buurt van Java-eiland in Amsterdam doet een voorbijkomende jogger een gruwelijke ontdekking. Hij vindt een man met een gapende hoofdwond, vastgebonden aan een tafel en het lijkt erop alsof hij zichzelf van het leven heeft beroofd. Rechercheurs Natasha Kantelberg en Richard Groenen worden op de zaak gezet en worden gesommeerd, door druk vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid, om snel met resultaten te komen. Hun bevindingen duiden op een afrekening binnen het drugscircuit. Totdat er een tweede, even gruwelijke, moord gepleegd wordt…

Het doek valt – Marc Kerkhofs (23 juli)

In de ban raken van een kunstwerk dat is ingemetseld op zolder, het overkomt Ronald wanneer hij zijn dak herstelt na stormschade. Zijn vrouw trekt haar handen van het object af, is er bang van. Ronald laat het toch taxeren door een veilinghuis, oude demonen worden wakker geschud. Meer zielen dan hem lief zijn, tonen een ongezonde belangstelling, hij besluit zich van het kunstwerk te ontdoen. Dan komen de gebeurtenissen in een stroomversnelling. Hoe meer Ronald te weten komt, hoe vuriger hij wenst het vervloekte doek nooit gevonden te hebben …

Leave a Reply

  • (not be published)