Dubbelspel

Titel: Dubbelspel
Auteur: James Patterson
Serie: Alex Cross #26
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaling: Waldemar Noë
Publicatiedatum: april 2021
Aantal bladzijdes: 368
Recensie: Amanda

Auteur
James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 240 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef de zeer succesvolle thrillerreeksen: Alex Cross en The Women’s Murder Club. James Patterson woont en werkt in Florida.

Achterflap
Wanneer in een auto de half ontblote lichamen van een socialite en een highschooldirecteur worden gevonden, wordt deze brute daad direct breed uitgemeten in de media. Kay Willingham was rijk en beroemd, en de ex-vrouw van de Amerikaanse vicepresident Randall Christopher was een gewaardeerd directeur vol politieke ambities, met een vrouw en kinderen. Alex Cross kende beide slachtoffers goed, vooral Kay, die ooit zijn patiënt was. En misschien wel meer. Terwijl voormalig collega John Sampson het spoor van Randall Christopher volgt, worden Alex Cross en FBI-agent Ned Mahoney in het onderzoek naar Kay naar Alabama geleid. In een wereld vol corruptie en geheimen zal Cross een keuze moeten maken tussen het vertrouwen dat in hem gesteld wordt of het vertrouwen in zijn eigen gezonde verstand.

Mijn mening
Alweer deel 26 in de Alex Cross-serie. Aan de ene kant ben ik wel een beetje klaar met de serie, het is vaak veel van hetzelfde en vrij voorspelbaar. Maar iedere keer als er een nieuwe uitkomt, wil ik toch weer weten wat Alex nu weer mee gaat maken en hoe hij zichzelf hieruit gaat redden. Want ondanks dat het vaak vrij voorspelbaar is, leest het wel heerlijk weg omdat je er nauwelijks bij hoeft na te denken.

Alex Cross raakt betrokken bij een moordzaak waarbij twee bekenden van hem om het leven komen. En als dat nog niet dicht genoeg bij zijn privéleven komt, belt John Sampson hem ook nog met dramatisch nieuws. Door dit nieuws is het hele gezin van Alex uit het veld geslagen en dit gaat zelfs zover dat Bree, de vrouw van Alex, een wel heel drastisch besluit neemt. Terwijl dit privédrama een enorm beslag op hun legt, moeten ze ook de krachten bundelen om de dader te pakken te krijgen. Net of dat nog niet genoeg is, proberen ze daarnaast ook nog de dader op te sporen die voor de vermissing van een aantal jonge meiden zorgt. Zoals je ziet, behoorlijk veel verhaallijnen in het boek. Uiteindelijk vloeien deze langzaamaan samen richting het einde.

Leuk om weer meegezogen te worden in de perikelen die het gezin Cross bezighouden. Het zijn leuke, lieve en aantrekkelijke personages waarmee je jezelf makkelijk kunt vergelijken en je in kunt verplaatsen. Je voelt de liefde die ze voor elkaar voelen, een mooie tegenhanger tegenover alle slechte dingen die Alex en Bree in hun werk zien. Het voelt als thuiskomen.

Ondanks mijn bedenkingen vooraf, heeft Dubbelspel mij dan weer aangenaam verrast. Minder voorspelbaar, meer spanning en boeiende verhaallijnen. Neem daarbij een handjevol leuke personages, een eenvoudige schrijfstijl en korte hoofdstukken en het boek is uit voor je er erg in hebt.

Spanning: 4
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3,5

Hiermee kom ik op een mooie 3,5 ster voor Dubbelspel van James Patterson.

Amanda

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)