Wat verschijnt er zoal deze maand aan romans en feelgood?

In naam van de kroon – Michelle Griep (6 juli)

Agent Jackson Forge neemt zijn taak om de Londense straten veilig te maken uiterst serieus. Wanneer hij zelf het slachtoffer wordt van zwendel, zet hij dan ook alles op alles om Kit, de charmante dievegge, te arresteren. Maar het oplossen van een serie moorden vergt zijn aandacht en de kennis van Kit blijkt daarin een cruciale rol te spelen. Terwijl ze samen optrekken, komt Jackson tot de ontdekking dat de wereld niet zo zwart-wit is als hij dacht – en dat Kit misschien wel helemaal niet zo’n slecht mens is.

Schillers dubbelliefde – Mariska Overman (9 juli)

In de zomer van 1788 brengen de zusjes Lengefeld een heerlijke onbezorgde tijd door met Friedrich Schiller. Hij weet hun beider harten te stelen, maar hij kan er slechts een trouwen. Charlotte wordt zijn bruid. Maar vergeet hij daarmee ook Caroline? Als in 1805 zijn dood nadert zal Charlotte een onomkeerbare keuze maken.

Journaliste Johnny mag in 2008 een persconferentie in Weimar bezoeken. Een ideale ontsnapping aan thuis, waar haar liefdesrelatie niet lekker loopt. De schedel van de 18de eeuwse dichter Schiller die naast Goethe in de hertogelijke tombe in Weimar zou moeten liggen, blijkt namelijk niet de zijne te zijn. Dan raakt ze verstrikt in een wonderlijke zoektocht in de wereld van de kunsthandel naar de verdwenen schedel en ontdekt ze dat het verleden nog altijd van invloed is op het heden.

De vier windstreken – Kristin Hannah (7 juli)

Texas, 1934. Miljoenen mensen zitten zonder werk en langdurige droogte heeft het leven op de Great Plains stevig in zijn greep. Boeren vechten om hun land en hun inkomsten te behouden aangezien de oogsten schraal zijn, het water opdroogt en stofstormen hen dreigen te begraven. Een van de donkerste episodes van de -Grote Depressie, de periode van de Dust Bowl, is aangebroken.

In deze onzekere en gevaarlijke tijd moet Elsa Martinelli – net als -zovelen – een pijnlijke keuze maken: vechten voor het land waar ze van houdt of naar het westen trekken, naar Californië, het land van melk en honing, op zoek naar een beter leven voor haar gezin.

De list – Elle Kennedy (6 juli)

Taylor Marsh wil zich geen lelijk eendje meer voelen. Ze is vastbesloten in haar studietijd zo veel mogelijk lol te hebben en meer zelfvertrouwen te krijgen. Dat blijkt helaas niet zo makkelijk als ze had gehoopt. Op een feestje van haar dispuut draagt een krengerige ouderejaars Taylor op om Conor Edwards – een van de knapste en populairste jongens van het ijshockeyteam – aan de haak te slaan.
Conor Edwards weet niet wat hem overkomt als een mooie blonde dame op hem afstapt en vraagt of hij wil doen alsof ze die avond een onenightstand gaan hebben. Zoiets heeft hij nog nooit meegemaakt, dus hij is wel geïntrigeerd en belooft haar te helpen.
Ze gaan er allebei van uit dat ze elkaar na die ene avond nooit meer zullen zien. Maar niets is minder waar…

Gelukkig op Ibiza – Aline van Wijnen (7 juli)

Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsuitkeringen de normaalste zaak van de wereld zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als verkoopster in een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.

Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een duidelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.

De Zweedse affaire – Karen Swan (8 juli)

In haar nieuwste roman neemt ze je mee naar de midzomerfeesten aan de Zweedse kust. Daar werkt Bell als nanny voor een vooraanstaande familie. Een mysterieus telefoontje zet alles op zijn kop en Bell wordt het middelpunt van een zomer vol geheimen en intriges. Ze zal voor zichzelf op moeten komen, en lastige keuzes moeten maken… Want al snel wordt duidelijk dat ze verliefd is geworden op precies de verkeerde persoon.

Een gouden gloed over Ruby Falls – Holly Martin (6 juli)

Clovers leven is compleet! Ze is weer terug op Jewel Island, runt het familiehotel met haar zussen en is dolgelukkig. Hoewel… er mist één ding. Een paar jaar geleden is ze bedrogen door haar ex en sindsdien heeft ze zich niet meer open durven stellen voor de liefde. De knappe Angel Mazzeo wil haar helpen om weer aan het daten te slaan. Maar friends with benefits groeit al snel uit in iets meer…

Het begint met een lach – Kelly Moran (13 juli)

Ella Sinclair voelt zich soms onzichtbaar. En ja, daar zou ze graag verandering in brengen. Maar nu even niet. Nu zou ze heel graag onzichtbaar zijn. Omdat ze in het vizier van de O’Grady-dames is gekomen. Het zogenaamde drakentrio regeert het stadje Redwood niet enkel met haverkoekjes maar ook met ijzeren vuist, en koppelt iedereen aan wie ze maar kunnen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, koos het trio Jason Burkwell voor haar uit. Ella slaagt er nauwelijks in om twee samenhangende woorden uit te brengen in de buurt van deze sexy brandweerman. Dit kan alleen maar fout gaan…

Vic – Sanne van Ooijen (13 juli)

Mijn leven is zorgvuldig uitgestippeld. Ik sta aan de vooravond van het openen van mijn eigen restaurantketen, het enige waar ik me nog moet doorworstelen is een vakantiereünie met mijn familie. Als je me vorige week had verteld dat ik zou willen dat deze vakantie langer zou duren, dan had ik je voor gek verklaard. Nu weet ik wel beter. Dat deze week mijn drukke leventje totaal op zijn kop zal zetten, had ik nooit kunnen voorzien. Door het onverwachte wederzien, wat twintig jaar later nog zo vertrouwd voelt, zal niets meer hetzelfde zijn.

Een (h)eerlijke vergissing – Hannah Hill (13 juli)

Met een eigen winkel zit er financieel gezien geen vakantie in voor mij en mijn zakenpartner/vriendin. We zeiden dan ook geen nee op het aanbod van onze gezamenlijke vriendin om mee te gaan op haar zakenreis naar Ibiza. Ja, je leest het goed. IBIZA! Zon, zee, strand, cocktails, uitgaan en geen verplichtingen. Ook al is het een minivakantie en zijn we er illegaal, dat mag de pret niet drukken. Al doet de irritante, zelfingenomen, bazige, meest frustrerende eikel op het eiland daar wel zijn best voor. Het kan me niets schelen dat hij het meest prachtige exemplaar van een man is dat ik ooit heb gezien. Mooie mannen zijn er genoeg. Ha, niemand zal mijn vakantie verpesten.

Zuiderlichten – Nina George (6 juli)

‘Boeken zijn niet voor lafaards.’ Wanneer brocantehandelaar Francis Meurienne in 1968 een rijdende bibliotheek begint, stuit hij bij zijn Provençaalse streekgenoten aanvankelijk op achterdocht over literatuur in het algemeen. Zijn trouwe metgezel is Marie-Jeanne. Zij heeft een unieke gave: ze weet wie voor elkaar gemaakt zijn. Met behulp van Marie-Jeannes talent en de liefde voor boeken brengt het tweetal gedurende vele jaren de inwoners van de streek bij elkaar. Maar Marie-Jeanne twijfelt. Zal de liefde haar ooit weten te vinden?

Spoiler Alert – Olivia Dade (13 juli)

‘Spoiler Alert’ van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht.

Zangvogels – Christy Lefteri (13 juli)

Nisha is op Cyprus huishoudster bij Petra en haar dochtertje, terwijl ze haar eigen dochtertje in Sri Lanka probeert op te voeden via haar telefoon. Yiannis vangt als stroper illegaal kleine trekvogels op Cyprus, maar droomt stiekem van een leven samen met Nisha. Als Nisha op een dag spoorloos is verdwenen, gaat Petra naar haar op zoek. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze de duistere kanten van het migrantenbestaan.

Een Duitse fantasie – Philippe Claudel (8 juli)

Een Duitse soldaat strompelt door een bos, gekleed in lompen en tot op het bot verkleumd. Wanneer hij licht ziet branden in een gebouw denkt hij hulp gevonden te hebben. Vele jaren later vindt een meisje, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog haar familie is verloren, onder het wandelen door het bos het dode lichaam van een verbrande soldaat. Elders wordt een ogenschijnlijk vreedzame oudere man in een hospice zeer slecht behandeld door een barse jonge vrouw. Maar wie van hen is het wreedst?

Liefs uit Parijs – Lorraine Brown (28 juli)

Hannah is met haar vriend Simon per trein onderweg van Venetië naar Amsterdam. Het is druk, dus Hannah zoekt een rustige coupé om te kunnen slapen. Als ze de volgende dag wakker wordt is ze in Parijs: de trein is ’s nachts gesplitst en Simon, haar ticket en haar bagage bevinden zich 500 kilometer verderop in Amsterdam… Op het perron van Gare du Nord ontmoet Hannah Leo, die alles is wat Simon niet is. Terwijl ze een dag met hem doorbrengt in Parijs, wordt Hannah in de meest romantische stad ter wereld gedwongen na te denken over zichzelf, haar relatie en wat ware liefde eigenlijk is. Soms moet je verdwalen om de goede weg te vinden…

De honderd jaar van Lenni en Margot – Marianne Cronin (7 juli)

Het leven is kort. Niemand weet dat beter dan de zeventienjarige Lenni Pettersson. Ze ligt op de afdeling Palliatieve Zorg, maar probeert nog zo veel mogelijk uit het leven te halen. Dan ontmoet ze de drieëntachtigjarige Margot, een medepatiënt, en er ontstaat een onalledaagse vriendschap.

Samen met de verpleegster van Lenni en met Arthur, de kapelaan van het ziekenhuis, maken Margot en Lenni honderd schilderijen die hun leven uitbeelden. Verhalen van verloren liefdes, troost en moed en mededogen en vreugde. Lenni komt erachter dat het niet alleen draait om wat je van je leven maakt, maar ook om met wie je het deelt.

Het diepe blauw – Ayesha Harruna Attah (1 juli)

Na een brute roofoverval op hun dorp worden de tweelingzusjes Hassana en Husseina van elkaar gescheiden. Hassana belandt na haar omzwervingen in Accra, aan de Goudkust van West-Afrika, waar ze later de politiek in gaat. Husseina komt in Bahia, Brazilië, terecht waar ze woont en werkt met een candomblé-priesteres. In hun dromen over het diepe blauw dat hen scheidt blijven ze met elkaar verbonden, en de vraag is of het lot hen ooit weer samen zal brengen. In deze epische en ontroerende roman vol historische details neemt Ayesha Harruna Attah de lezer mee naar een tijd van grote veranderingen in West-Afrika: de slavernij is afgeschaft, maar het kolonialisme doet zijn intrede in de levens van twee moedige jonge vrouwen die de nieuwe maatschappij vormgeven.

Zomerwater – Sarah Moss (26 juli)

Op de langste dag van de zomer zitten twaalf mensen met hun gezinnen binnen opgesloten in hun huisjes op een verouderd Schots vakantiepark. Door de eindeloze regen valt er weinig te doen, behalve door het raam kijken naar de buren. Een hardloopster rent alsof ze op de vlucht is; een gepensioneerd echtpaar denkt met weemoed terug aan reeds lang vertrokken eigenaren; een tiener trotseert in zijn eentje in een kajak het ruwe water van het loch. Allemaal gaan ze op in hun eigen wereld, maar gaandeweg worden ze steeds alerter op de kleine gemeenschap die ze vormen. Eén huishouden in het bijzonder – een moeder en dochter met de verkeerde schoenen en zonder de juiste manieren – begint de aandacht van de rest te trekken. De spanning loopt op en iedereen kijkt toe, zich onbewust van het noodlot dat hun te wachten staat wanneer het donker eindelijk valt.

De puzzelvrouwen van Berlijn – Anna Ellory (27 juli)

Berlijn, 1989. Rune en zijn zusje Lotte ontvluchten met hun moeder hun thuis. De laatste keer dat ze bij papa wegliepen, waren ze binnen een week terug. Maar dit keer beginnen ze een nieuw leven, zegt mama. Tien jaar later zijn de herinneringen aan hun ontsnapping vaag en wonen de kinderen bij hun vader. Mama is weg. Wanneer op een dag een mysterieus notitieboekje wordt bezorgd dat van mama lijkt te zijn, scheurt hun vader het meteen aan stukken. Voor Lotte en Rune is de maat vol. Lukt het hen om samen de ware geschiedenis rondom hun moeders verdwijning te ontrafelen? 

Het zijden huis – Kayte Nunn (1 juli)

Heden, Australische geschiedenislerares Thea Rust komt aan op een exclusieve kostschool op het Britse platteland. Voor het eerst in het 150-jarige bestaan van de school mag er lesgegeven worden aan een groep meisjes. Thea verblijft met hen in het Zijden Huis, een omgebouwde zijdefabriek met een donker en mysterieus verleden.
1768, Rowan Caswell verlaat haar geboortedorp om te werken voor een zijdehandelaar. Ze belandt in een nieuwe maar gevaarlijke wereld.
Mary-Louise Stephenson droomt ervan zijdeontwerper te worden, een baan meestal voorbehouden voor mannen. Haar verblijf in het Zijden Huis zal niet onopgemerkt blijven.

Sterren in de duisternis – Clara Benson (1 juli)

1941, Frankrijk. Maggie Brouillard sluit zich aan bij het verzet in Parijs en helpt Joden de steeds onveiligere stad te ontvluchten. Terwijl ze haar dagen vult met het vervalsen van paspoorten en het organiseren van nachtelijke ontsnappingen, denkt ze steeds aan haar verloofde, van wie Maggie gedwongen afscheid moest nemen. Ze hoopt dat haar geliefde veilig is en stuurt gecodeerde berichten naar haar zus Cecilia in Zuid-Frankrijk.

1949, Engeland. Secretaresse Harriet Conway arriveert bij Chaffingham House, sinds enkele jaren de thuishaven van de familie Brouillard. Ze merkt al snel dat de familie geheimen heeft. Cecilia zit door een mysterieus ongeluk in een rolstoel, en waarom mag niemand over Maggie praten? De familie wordt duidelijk achtervolgd door een duister verleden…

Leave a Reply

  • (not be published)