Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers

Titel: Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers
Auteur: Chinouk Thijssen
Illustraties: Stefan Yamá Cab
Serie: Lúcia Flores #1
Genre: kinderboeken, vanaf 8 jaar
Uitgeverij: Clavis
Publicatiedatum: mei 2021
Aantal bladzijdes: 118
Recensie: Amanda

Cover
Een leuke, mysterieuze en aantrekkelijke cover heeft dit eerste deel van Lúcia Flores. Een grote gesloten poort met kevers erop. Voor de poort staat Lúcia.

Auteur
Chinouk Thijssen (1983) is de auteur van Fataal spel en de Truth or Dance-trilogie. Naast het schrijven van youngadultthrillers werkt Chinouk als freelance corrector en geeft ze lezingen op school. De optie op de filmrechten van Fataal spel is inmiddels verkocht, Truth or Dance stond op de shortlist voor Young Adult-boek van het jaar en Break a Leg won Beste Young Adult Nederlandstalig.

Achterflap
Welkom in het Land van Coleoptera …

Lúcia Flores hoort een bekende stem uit de koelkast komen. Is dat … abuelo Hugo? Ze strekt haar hand ernaar uit en staat dan opeens op een treinperron. De Welbefaamde Betoverde Limotrein zal Lúcia naar haar grootvader brengen, naar een wereld waarin verloren dierbaren verder leven. Tot ze door de aaskevers naar gene zijde worden gebracht. Maar koningin Polyphaga heeft de aaskevers vervloekt en Lúcia is de enige die de vloek kan opheffen. Hugo heeft haar hulp nodig!

Mijn mening

‘Zo zie je maar: alles ligt in je macht, als je er maar echt in gelooft. Muchas gracias.’

Wat een ontzettend leuk, mooi en grappig boek. Vol magie en mysterie en bijzondere personages. Heel leuk om kennis te maken met Lúcia Flores, een tienjarig meisje, dat oorspronkelijk uit Spanje komt. Ze is geboren in Valencia en heeft hier de eerste twee jaar van haar leven gewoond. Haar grootvader, abuelo, Hugo is overleden en ze mist hem ontzettend. Tijdens een droom ziet ze abuelo Hugo, maar als ze het aan haar ouders vertelt geloven ze haar niet. Ze denken dat ze ziek is en ijlt van de koorts. Later die nacht hoort ze abuelo Hugo toch weer roepen en gaat op onderzoek uit. Zo komt ze in de Welbefaamde Betoverde Limotrein terecht waar ze allemaal bijzonder avonturen meemaakt. Eenmaal in Coleoptera wordt ze herenigd met abuelo Hugo, ze kan haar geluk niet op. Totdat ze begrijpt dat haar abuelo haar hulp nodig heeft om het land Coleoptera te redden. Maar kan ze dat eigenlijk wel?

Een heerlijk fantasierijk verhaal met leuke personages en in het verhaal worden twee belangrijke boodschappen verwerkt. Het overlijden van een dierbare en het verdriet en gemis wat dit met zich meebrengt. Maar ook dat je, zolang je maar echt in jezelf gelooft, je (bijna) alles kan. Chinouk heeft een heerlijke open, eenvoudige en vlotte schrijfstijl. Ondanks het onderwerp overlijden/missen van een dierbare, wordt het boek nergens echt zwaar of negatief. Ze heeft het echt op een positieve manier verwerkt. Het verhaal leest als een (Welbefaamde Betoverende Limo)trein en is uit voor je er erg in hebt. Ik ben erg benieuwd naar een volgend avontuur van Lúcia en ga dit dan ook zeker lezen zodra het verschenen is.

Een hele mooie 4 sterren voor dit heerlijke fantasievolle verhaal.

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)