De nimfen

Onlangs verscheen bij Uitgeverij Cargo de nieuwe thriller van Alex Michaelides, De nimfen. In samenwerking met de uitgever mogen wij 2 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Een obsessieve literaire thriller rond Griekse mythologie, psychologie en onopgeloste moordzaken

Edward Fosca is een moordenaar, dat weet psycholoog Mariana Andros zeker. Maar Fosca is ongenaakbaar. Hij is professor Grieks drama aan de universiteit van Cambridge, en zeer geliefd bij zowel collega’s als studenten. Hij heeft zelfs een mysterieuze groep vrouwelijke aanhangers, die zichzelf De Nimfen noemen.
Het nichtje van Mariana Andros roept de hulp in van haar briljante, maar ook getroebleerde tante als een van haar vriendinnen, die tot De Nimfen behoort, vermoord wordt. Al snel raakt Mariana geobsedeerd door Fosca. Is hij in staat om zijn studentes te vermoorden? En verklaart dat zijn passie voor Persephone en haar reis naar de onderwereld?
Als er nog een lichaam wordt gevonden, wil Mariana koste wat kost Fosca’s schuld bewijzen. Ze zet alles op het spel: haar geloofwaardigheid, haar vriendschappen, en zelfs haar leven.

Over de auteur
Alex Michaelides werd geboren in Cyprus en had een Grieks-Cypriotische vader en een Engelse moeder. Hij studeerde Engelse literatuur aan de universiteit van Cambridge en behaalde zijn MA in scenarioschrijven aan het American Film Institute in Los Angeles. Hij schreef de film The Devil You Know (2013) met in de hoofdrol Rosamund Pike en schreef mee aan The Con is On (2018), met Uma Thurman, Tim Roth, Parker Posey en Sofia Vergara.

Lees hier het eerste hoofdstuk van De nimfen.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Wat zijn de schrijfgewoontes van Alex Michaelides? (tip: lees het interview met Alex Michaelides)

Stuur je antwoord via een e-mail voor 23 juli 2021 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘De nimfen’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens en of je liever een paperback of e-pub ontvangt!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More.

Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)