Met een beetje geluk

Titel: Met een beetje geluk
Auteur: Tamara Haagmans
Genre: Feelgood
Uitgever: Luitingh–Sijthoff
Verschijningsdatum: Juni 2021
Aantal bladzijdes: 255
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Voor Tamara Haagmans is schrijven net als ademen: ze doet het al haar hele leven. Haar onverbeterlijke romantische inslag zie je altijd terug in haar verhalen. Met haar debuut De mooiste dag van je leven veroverde ze de harten van menig feelgoodlezer. Met een beetje geluk is haar nieuwste boek.

Achterflap:
Toen Nicole op zoek moest naar een nieuwe baan stond ‘eigenaar worden van een vervallen pretpark van mijn overleden tante’ niet echt bovenaan haar lijstje. Maar nu het zover is, is Nicole – ondanks de schulden die ze er gratis bij kreeg – vastberaden om er een succes van te maken en het park niet te verkopen aan Marc, de huidige manager.

Wanneer hij besluit haar te helpen, begint Nicole hem langzaam leuk te vinden. Toch gebeuren er vreemde dingen met hem in de buurt: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling gaat fout én ze krijgt een fikse boete. Gelukkig komt Nicole algauw met een plan de campagne om het park te redden….

Mijn mening:
Met een beetje geluk is een verhaal dat je regelmatig laat glimlachen. De setting van het pretpark is herkenbaar. Het aardbeienland dat een rol speelt in dit verhaal roept bij mij persoonlijk warme herinneringen op. Alles wat Tamara erover schrijft, is waar maar wat hebben wij daar toetertijd met onze kinderen genoten zeg.

Met een beetje geluk is een feelgoodverhaal waarbij vooral het genieten van kleine dingen centraal staat. Het draait om vertrouwen, vriendschap en mensen accepteren zoals ze zijn. Wanneer je een beperking hebt, wil je ook graag deelnemen aan de maatschappij en je nuttig voelen.

Je bent tijdens het lezen getuige van het opbloeien van de liefde, dit geeft een fijn gevoel.

Het tonen van genegenheid had wat mij betreft wel iets meer gemogen, dan gaat het bij mij net wat meer kriebelen vanbinnen. Haagmans heeft in haar verhaal ook een stukje spanning ingebouwd met zelfs een verrassende ontknoping, leuk!

Met een beetje geluk leest heerlijk en is naar mijn idee iets te dun, ik had nog wel wat meer willen genieten van deze geweldige personages.

Met een beetje geluk krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)