In de schaduw van de meester

Titel: In de schaduw van de meester
Auteur: Ria Maes & Aron Wade
Serie: Tom Beckx #3
Genre: Thriller
Uitgever: Houtekiet
Verschijningsdatum: Mei 2021
Aantal bladzijdes: 319
Recensie: Bianca

Over de auteurs:
Ria Maes (1965) is bij haar lezerspubliek vooral bekend van de dagboeken van Sara. In 2018 schreef ze het boek bij de succesmusical ’40-45’ en samen met Marc De Bel Robbe.

Aron Wade (1970) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Naast theater, musical en cabaret speelde hij mee in reeksen zoals De Kotmadam, W817 en Thuis. Hij was ook te zien als presentator op Ketnet.

Achterflap:
De Veiling van de eeuw! Antwerpen en de rest van de wereld kijken er reikhalzend naar uit. Twee duivelse geesten net nog iets meer. Achter de schermen tikt de tijdbom van een sinister en pervers plan dat alle grenzen overschrijdt. Voor de Moord van de Eeuw.

‘U bent er, Meester Dood, precies op tijd,’

‘De dood komt nooit te vroeg of te laat, Pygmalion.’

Niemand is veilig voor de oude en de nieuwe vijand van wetsdokter Tom Beckx en rechercheurs Raoul De Vuyst en Alexandra Goossens. Ook zijzelf niet. Tenzij….

Mijn mening:
In de schaduw van de meester is inmiddels het derde deel met Tom Beckx en kompanen in de hoofdrol. Het vorige deel ‘Meester dood’ verscheen alweer ruim twee jaar geleden, om deze reden hadden er van mij wel wat meer herinneringen beschreven mogen worden zodat er af en toe een lampje gaat branden.  

Tom Beckx pakt na een zware tijd op het persoonlijke emotionele vlak zijn taken weer op. Er is werk aan de winkel, meerdere moorden vinden plaats en aan Beckx en zijn team de taak deze met elkaar te verbinden.

In het begin wisselen de hoofdstukken steeds in verhaallijn, dit vraagt even aandacht om alles op een rijtje te krijgen.

Ik ben uw verleden, mijn beste vriend. De waarheid die is teruggekeerd en u recht in de ogen kijkt. Ik ben de rekening die nog vereffend moet worden. Had u gedacht zomaar te kunnen weglopen en nooit meer achterom te moeten kijken? Als er iets een mens altijd weer inhaalt dan is het zijn verleden.

In de schaduw van de meester is een thriller waarbij gebruik wordt gemaakt van religie als hoofdthema. De rol van Pygmalion stamt uit de Griekse mythologie. Hij vervult samen met Meester Dood een bizarre lugubere rol. Maes en Wade weten elke keer opnieuw in het hoofd van een seriemoordenaar te kruipen. Het neerzetten van een zieke geest is aan hen wel besteed en dat het verhaal zich afspeelt in Antwerpen maakt het allemaal erg geloofwaardig. Het voelt dichtbij, dat maakt het zo eng. De beïnvloeding die mensen op elkaar kunnen hebben nemen in dit boek extreme vormen aan.

Maes en Wade besteden, zoals we van hen gewend zijn, veel aandacht aan het rechercheteam, zowel persoonlijke- als familierelaties zijn ingeweven in het totaalplaatje, daar is goed over nagedacht. De plot is doordacht uitgewerkt waarna je als lezer verrast wordt met een ontknoping die je mond doet openvallen.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 4
Psychologie: 4
Plot: 4

In de schaduw van de meester krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)