Misschien ga je nog op vakantie of misschien ben je al op vakantie. Misschien heb je binnenkort vrij en blijf je lekker thuis. Hoe dan ook: een nieuw boek is nooit weg, dus hieronder alvast het eerste overzicht van de nieuwe boeken die komende maand zullen verschijnen: de thrillers!

Billy Summers – Stephen King (3 augustus)

Billy Summers is een huurmoordenaar, de beste die er is. Hij stelt wel een voorwaarde: Billy neemt een klus alleen aan als het doelwit echt een slechterik is. En nu wil Billy ermee stoppen. Maar eerst is er nog één laatste opdracht. Als een van de beste sluipschutters ter wereld en een onderscheiden oorlogsveteraan uit Irak is hij een houdini als het aankomt op verdwijnen nadat een klus is -geklaard. Dus wat kan er misgaan?

Wat dacht je van… alles?

Dit niet weg te leggen verhaal is enerzijds een oorlogsverhaal en anderzijds een liefdesverklaring aan kleine steden in Amerika en de mensen die daar wonen. Met in de hoofdrol een van de meest meeslepende en verrassende duo’s die King ooit heeft geschreven, dat alles op alles zet om de misdaden van een buitengewoon slechte man te wreken. Het gaat over liefde, geluk, het lot en een complexe held die nog één laatste kans op verlossing krijgt.

De Cock en de eenzame dood – Baantjer (3 augustus)

De Cock wordt naar de Lindengracht geroepen. Hennie, de vrouw van de aardappelkraam, is in haar bed gesmoord met een kussen. Een moord in zakelijke sfeer? of is de dader in de familie aan te wijzen?

De Amsterdamse rechercheur De Cock wordt naar de Lindengracht geroepen. Hennie, de vrouw die tientallen jaren de aardappelkraam op de markt bestierde, is in haar bed gesmoord met een kussen. Hennie was geen vriendelijke mens, maar wel rijk: achter de aardappelhandel waaraan ze goed verdiende zaten flink wat investeringen, ook in huizen. Naast een zakelijk conflict, zoals met Bertus, een ontevreden huurder met wie Hennie hooglopende ruzie had, denkt De Cock ook aan een motief in de familie. Want Hennie’s zoon Tonnie blijkt heeft ook zo zijn redenen te hebben om niet rouwig te zijn om haar dood…

Schorpioenenstaart – Preston & Child (10 augustus)

Wanneer in een afgelegen spookstad in New Mexico een gemummificeerd lijk wordt gevonden, moet FBI-agent Corrie Swanson op onderzoek uit. Ze neemt archeoloog Nora Kelly mee om het lichaam bloot te leggen. Maar wat ze uiteindelijk aantreffen is even onverwacht als schokkend: de overledene is klaarblijkelijk in hevige pijn gestorven, in foetushouding met loslatende huid en een grimas van pure doodsangst op het gezicht. Op het lijk ontdekken ze een 16e-eeuws Spaans gouden kruis van onschatbare waarde. Wanneer ze eindelijk het lijk identificeren – en de bizarre doodsoorzaak achterhalen – openen Corrie en Nora een deur naar een angstaanjagende, geheime wereld vol oude schatten en moderne obsessies: een wereld die draait om een van de bepalendste, angstaanjagendste en transformerende momenten uit de geschiedenis van Amerika. 

Slaap maar zacht – Linda Jansma (25 augustus)

Op de IC-afdeling waar verpleegkundige Maud werkt, ligt een man in coma. Niemand weet wie hij is. De rechercheur die belast is met het onderzoek, regelt een item over de onbekende man in Opsporing Verzocht, waarna een getuige zich meldt. Maar voor deze vrouw gehoord kan worden, overlijdt ze. Als er dan ook nog eens onverklaarbare dingen op de IC-afdeling gebeuren, begint Maud te vermoeden dat iemand haar patiënt dood wil. Maar wie? En waarom?

De gangster – Clive Cussler (12 augustus)

1906, New York City: de Italiaanse misdaadgroep De Zwarte Hand maakt zich schuldig aan ontvoering, afpersing, brandstichting en moord. Wanneer een coalitie van slachtoffers het agentschap Van Dorn inhuurt om hun bedrijven, reputaties en families te beschermen, verzamelt Isaac Bell zijn beste team om de stad af te speuren naar aanwijzingen. Maar dan stuit hij op een bekend gezicht…

De Zwarte Hand wordt steeds ambitieuzer en hun doelen worden politieker. Als Bell de rol van de oude bekende niet snel kan ontmaskeren, zou een van de machtigste mannen in de natie het volgende slachtoffer kunnen zijn.

Zes zaken voor Eve – J.D. Robb (19 augustus 2021)

Dallas, 2035. Een meisje van acht wordt zwaar getraumatiseerd gevonden in een steegje. Ze herinnert zich niets meer en krijgt een nieuwe naam: Eve Dallas. Vijfentwintig jaar later is Eve een zeer getalenteerde detective van de New Yorkse politie, maar haar verleden blijft haar achtervolgen.

In Bij nacht vermoord, Vermoorde vaders, Vermoord fantoom, Bloedig vermoord, Ritueel vermoord en Vermoord en vermist wordt Eve geconfronteerd met zes schijnbaar onoplosbare zaken. Ze kan niet anders dan haar volledige inzet tonen, ook als een zaak haar wel heel diep raakt…

Onder schot – Mark Greaney (3 augustus)

Court Gentry is een goed mens. En hij is de perfecte moordenaar…

Hij gaat stilletjes van opdracht naar opdracht en verdwijnt daarna zonder sporen achter te laten in het niets: The Gray Man, een bijnaam die hij verdiende tijdens zijn jarenlange dienst als geheim agent bij de CIA.

Wanneer hij namens de Amerikaanse regering enkele klussen in Syrie en Irak heeft gedaan, komt hij er tot zijn schrik achter dat het team dat hem zou moeten redden, van hem af wil. En als hij dan ook nog eens geconfronteerd wordt met een vijand uit het verleden, moet hij werkelijk alles op alles zetten om uit een genadeloos spel te ontsnappen…

Het sanatorium – Sarah Pearse (9 augustus)

Een imposant hotel, geïsoleerd gelegen midden in de Alpen. Het is de laatste plek waar rechercheur Elin wil zijn. Ze heeft echter verlof opgenomen van haar werk, en aangezien ze haar broer Isaac al een tijd niet heeft gezien, kan ze geen goede reden bedenken om nee te zeggen wanneer ze de uitnodiging krijgt om zijn verloving daar te vieren.

Het hotel is prachtig, maar zodra Elin over de drempel stapt bekruipt haar een vreemd gevoel. Ze kan het idee dat er iets mis is niet van zich afschudden, en haar overtuiging wordt groter wanneer ze hoort dat het hotel voor de verbouwing een vervallen sanatorium was.

Wanneer Isaacs verloofde de volgende ochtend spoorloos verdwenen lijkt, wordt Elin echt ongerust. Een sneeuwstorm heeft het hotel afgesloten van de buitenwereld en de hotelgasten beginnen langzaam in paniek te raken. Niemand heeft door dat er nóg een vrouw is verdwenen: de enige die hen had kunnen waarschuwen voor het gevaar waarin zij zich bevinden…

Camping Oosthoek – Nathalie Pagie (31 augustus)

Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

De wet van de onschuld – Michael Connelly (13 augustus)

Advocaat Mickey Haller wordt aangehouden, en de politie vindt vervolgens het lichaam van een van Hallers cliënten in de kofferbak van zijn Lincoln. Hij wordt beschuldigd van moord, maar hij weet meteen dat hij erin is geluisd. De exorbitante borgtocht van vijf miljoen dollar, hem opgelegd door een wraakzuchtige rechter, kan hij niet betalen.

Vanuit de gevangenis in het centrum van Los Angeles kiest Mickey Haller ervoor om zijn eigen verdediging te doen. Hij moet een strategie bedenken, terwijl hij ook voortdurend op zijn hoede moet zijn – als vertegenwoordiger van de rechtspraak is hij een doelwit voor de andere gevangenen. Met de hulp van zijn vertrouwde team, onder wie Harry Bosch, probeert hij uit te zoeken wie achter de poging zit om zijn leven te verwoesten, en vooral: waarom. Pas dan kan hij proberen de rechter en de jury van zijn onschuld te overtuigen.

Duister water – Donna Leon (5 augustus)

Commissario Brunetti wordt opgeroepen aan het sterfbed van de oude Benedetta Toso. ‘Ze hebben hem vermoord. Het was slecht geld, ik heb hem nog zo gezegd…’ fluistert Benedetta Brunetti toe. Hij belooft de stervende vrouw de mysterieuze dood van haar man te zullen onderzoeken, die bij leven watermonsters verzamelde voor de instantie die het water van Venetië controleert. Met hulp van zijn collega signora Elettra Zorzi weet Brunetti langzaam de waarheid uit een kluwen van leugens en verduistering te ontwarren, en beseft hij de omvang van de gevaarlijke boodschap die de vrouw hem toefluisterde. Een boodschap die gevolgen kan hebben voor de hele regio.

Zomers Madrid – Evi Dekker (3 augustus)

Lara’s scheiding is eindelijk rond, dus ze kan trouwen met haar grote liefde Kevin. Ze kent hem van haar werk als cateraar; hij werkt als marketingmanager voor een van haar klanten en heeft een zoontje uit een eerder huwelijk: Siem.

Na hun zomerbruiloft gaan ze met zijn drieën op huwelijksreis naar Madrid. Alles is precies zoals Lara het zich voorstelde, want ze genieten als nieuw gezin van de stad en van elkaar. Totdat Siem verdwijnt. Het kind is spoorloos in een miljoenenstad.

De Spaanse en de Nederlandse politie werken nauw samen om de zaak op te lossen. Kevin denkt dat zijn ex achter de verdwijning van zijn zoon zit, maar Lara wordt daar gaandeweg steeds minder zeker van…

Een langzaam smeulend vuur – Paula Hawkins (31 augustus)

Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura is, na een one-night stand met het slachtoffer, als laatste gezien bij de boot. Carla, zijn ontroostbare tante, heeft nog maar net iemand anders in haar familie begraven. En Miriam is de nieuwsgierige buurvrouw, zij heeft het lichaam gevonden maar is niet helemaal eerlijk geweest tegen de politie.
Drie vrouwen die elkaar niet kennen, met elk een andere relatie tot de vermoorde jongen. Drie vrouwen die – om verschillende redenen – vol wrok zitten. Die, zich ervan bewust of niet, branden van verlangen om het onrecht dat hen is aangedaan te wreken. En waar het wraak betreft, kunnen ook goede mensen in staat zijn tot vreselijke dingen. Hoe ver zou elk van deze vrouwen gaan voor gerechtigheid? En hoe lang kunnen geheimen blijven smeulen voor ze exploderen?

Zuidenwind – Brittainy Cherry (10 augustus)

Na het overlijden van haar dochtertje en het beëindigen van haar huwelijk, verhuist ze naar het kleine dorpje Havenbarrow. Daar loopt ze de chagrijnige Jax tegen het lijf. Hij staat bekend als het zwarte schaap van het dorp en vanaf hun eerste ontmoeting hebben de twee een hekel aan elkaar. Maar wanneer ze erachter komen dat ze elkaar al eerder ontmoet hebben, komen er herinneringen naar boven drijven die geen van beiden hadden zien aankomen.


De Schimmenjager – Camilla Grebe (5 augustus)


Stockholm, 1944. De jonge politievrouw Elsie wordt opgeroepen bij de plaats delict van de moord op een jonge vrouw. Een ongelukkig treffen met de moordenaar kost haar daar het leven. Stockholm, 1973. Elsies dochter Britt-Marie is in de voetsporen van haar moeder getreden. Maar wanneer ze bij het verhoor van een verkrachtingszaak een duidelijke gelijkenis op het spoor komt met de zaak waarbij haar moeder omkwam, wordt dit ook haar noodlottig.
Stockholm, 1983. De jonge Hanne Lagerlind doet onderzoek naar een beruchte seriemoordenaar die al jaren aan de politie weet te ontsnappen, en ontdekt een verband tussen de zaken waarbij de twee politievrouwen het leven lieten. Was Britt-Marie misschien de moordenaar op het spoor gekomen? En wacht Hanne hetzelfde lot?

Hij & Zij – Alice Feeney (3 augustus)

Er zitten twee kanten aan dit verhaal.
Jou en mij. Hij en zij.
Eén van ons is een leugenaar.

Wanneer er een vrouw wordt vermoord in Blackdown, een slaperig Brits plaatsje, is verslaggever Anna Andrews terughoudend als ze verslag moet doen over de zaak. Rechercheur Jack Harper vermoedt dat ze betrokken is bij de zaak, tot hij zelf een verdachte wordt in zijn eigen moordonderzoek…
Iemand vertelt niet de waarheid, en sommige geheimen zijn het waard om te bewaren.

De stamboom – Steph Mullin & Nicole Mabry (10 augustus)

Liz Catalano is in shock als een DNA-test uitwijst dat ze geadopteerd is. Ze besluit op zoek te gaan naar familieleden van haar biologische ouders. Maar dan staan er FBI-agenten voor haar deur. Haar DNA toont namelijk overeenkomsten met dat van een seriemoordenaar die tot op de dag van vandaag nog niet gepakt is.

De Tri-State Killer is ongrijpbaar: al veertig jaar lang komt hij weg met het ontvoeren en vermoorden van jonge vrouwen. Op de plaatsen delict laat hij geen enkel spoor achter, waardoor de politie volkomen in het duister tast.

Liz besluit zelf op onderzoek uit te gaan, waardoor niet alleen een familiegeheim wordt onthuld, maar ze ook de aandacht van de Tri-State Killer wekt. Is het een zoektocht met een gruwelijk einde of pakt Liz een ondoorgrondelijke seriemoordenaar?

Onverdiend – Terri Blackstock (17 augustus)

Advocaat Jamie weet niet wat haar overkomt als haar jeugdvriend Dustin haar vraagt om hem te verdedigen. Hij wordt ervan beschuldigd een aanslag te hebben gepleegd bij een concert nadat er in zijn auto explosieven zijn gevonden. Maar Dustin heeft geen idee hoe die bommen in zijn auto zijn beland en Jamie gelooft hem. Al weet ze wel dat ze een risico neemt: het verdedigen van een terrorist kan haar carrière ernstige schade toebrengen.

Sleutel 17 – Marc Raabe (17 augustus)

In de koepel van de Dom van Berlijn hangt een gruwelijk toegetakeld, bebloed lichaam. Met haar gespreide armen lijkt ze op een zwarte engel. Het is de prominente geestelijke dr. Brigitte Riss. Om haar hals draagt ze een mysterieuze sleutel waarop het cijfer 17 staat.
Rechercheur Tom Babylon heeft een persoonlijk belang bij de zaak: jaren geleden verdween zijn zusje Viola met precies deze sleutel.
Zijn ongebruikelijke aanpak van de zaak strijkt psychologe Sita Johanns, die iets te veel vragen stelt, tegen de haren in.
Wie heeft er meer te verbergen: Tom of de moordenaar?

Halverwege morgen – Chris McGeorge (31 augustus)

De 70-jarige Shirley Steadman woont in een klein dorpje in het Noordoosten van Engeland en is vrijwilliger bij de lokale radiozender van het ziekenhuis. Als ze op een dag stuit op een radiofrequentie die ze nog nooit eerder heeft gehoord, komt haar leven op z’n kop te staan. Het is een piratenzender. Maar er is iets mis – het nieuws dat op de zender wordt gepresenteerd is het nieuws van morgen. Als de presentator plotseling begint te rapporteren over moorden, en die ook daadwerkelijk plaatsvinden zoals beschreven, weet Shirley dat zij de enige is die deze moorden kan voorkomen. 

Zeg nooit je naam – Christian Unge (3 augustus)

Een vrouw dwaalt door de gangen van het Nobelziekenhuis, vergezeld door een kleine jongen. Ze lijkt op zoek te zijn naar een oudere man die betrokken was bij een auto-ongeluk eerder die dag. Ondertussen vecht Tekla Berg op de afdeling spoedeisende hulp om een levensgevaarlijk gewond slachtoffer van datzelfde auto-ongeluk te redden. De chaos die vervolgens ontstaat, had niemand in het ziekenhuis kunnen voorzien. De gebeurtenissen laten zowel het personeel als de politie en alle andere betrokkenen in grote verwarring achter. Ziekenhuisdirecteur Monica Carlsson doet een poging om het Nobelziekenhuis te privatiseren met de lancering van een exclusief patiëntenhotel en de prestigieuze werving van sterchirurg Klas Nyström. Het wordt al snel duidelijk dat Nyström actief probeert om Tekla in alle opzichten tegen te werken. Ondertussen is Tekla geobsedeerd geraakt door het mysterie rond de vrouw en de kleine jongen. De identiteit van de jongen lijkt volslagen onbekend. Wat ze uiteindelijk ontdekt doet haar hele wereld op haar grondvesten schudden…

Paniek – Sandra J. Paul (23 augustus)

Willem: De eerste knallen lijken op voetzoekers, tot het schreeuwen begint. Verborgen in een schuilplaats met vijf anderen luistert Willem wanhopig naar de kreten om hulp. Ze zitten in the middle of nowhere, niemand komt hen helpen. Hoelang zal het duren voor de schutters hun schuilplaats ontdekken? Jake: Jake staart verward naar de feestelijk uitgedoste gasten die in paniek de trap oprennen, en te laat beseffen dat er geen uitweg voor hen is. Schoten weergalmen door het gebouw, hij ziet de schutters op zich afkomen. Hij beseft dat enkel de dood op hem wacht als hij niet meteen reageert. Willem en Jake nemen een drastisch besluit. Wachten op de dood is geen optie. Paniek ook niet. Twee aparte verhalen over hetzelfde drama worden verweven in een uniek boek.

Leave a Reply

  • (not be published)