Onlangs verscheen bij Uitgeverij Stortebeeker de nieuwe misdaadroman van Sara Lövestam, De lucht is van ons allemaal. In samenwerking met de uitgever mogen wij 3 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

De lucht is van ons allemaal

Het verhaal

Sara Lövestam schrijft romans en boeken over taal. Met de serie over Kouplan levert ze een bijzondere bijdrage aan het misdaadgenre. Kouplan verblijft illegaal in Zweden, waar hij bij toeval in het speurdersvak terechtkomt. Tijdens het uitvoeren van zijn opdrachten komt hij in contact met mensen uit alle lagen van de samenleving. De lucht is van ons allemaal is het derde, op zichzelf staande deel van de serie.

Kouplan wordt dakloos en slaapt onder een brug bij twee drugsverslaafden, Oma en Will. Nog een paar dagen, dan kan hij opnieuw asiel ­aanvragen. Tot die tijd moet hij zorgen dat hij niet wordt opgepakt en teruggestuurd naar Iran.

Als Ulrika hem benadert met het verzoek haar man te schaduwen, neemt hij die opdracht toch aan. Voor het geld en omdat het werk hem afleidt van zijn eigen zorgen. Ulrika wil weten of Håkan een minnares heeft. Kouplans middelen en mogelijkheden zijn beperkt, maar door zijn creativiteit en slimheid weet hij de waarheid boven tafel te krijgen. De zaken blijken heel anders te liggen dan Ulrika had gedacht.

Over de auteur

De Zweedse Sara Lövestam (geb.1980) schrijft met veel inlevingsvermogen en humor over mensen uit alle hoeken van de samenleving. In Lövestams eerste misdaadroman voert ze Kouplan ten tonele, een illegale immigrant die zijn best doet als privédetective het hoofd boven water te houden. Het boek werd door de Zweedse Academie van Misdaadschrijvers tot het beste thrillerdebuut van 2015 uitgeroepen.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • De lucht is van ons allemaal is het derde, op zichzelf staande deel van de serie. Hoe heet het eerste deel van deze serie en waarmee werd dit boek in 2017 bekroond?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 12 augustus 2021 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van Sara Lövestam. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More.

Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)