Verleidelijk gevaar

Titel: Verleidelijk gevaar
Auteur: Sandra Brown
Genre: Romantic suspense
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Ans van der Graaff en David Orthel
Verschijningsdatum: Mei 2021
Aantal bladzijdes: 349
Recensie: Bianca

Over de auteur
Sandra Brown is een van de bestverkopende spanningsauteurs ter wereld. Haar boeken zijn stuk voor stuk #1 New York Times-bestsellers en wereldwijd werden ruim tachtig miljoen exemplaren van haar werk verkocht. In 2008 riepen de International Thriller Writers haar uit tot Thiller Master.

Achterflap
Jaren later probeert Arden Maxwell, de dochter van de man die de dans ontsprong, achter de waarheid over de verdwijning van haar vader te komen. Twee van haar vaders medeplichtigen houden haar scherp in de gaten: een corrupte officier van justitie en Ledge Burnet. Ledge was nog maar een rebellerende tiener toen hij werd meegesleept in de overval, en heeft nooit geloofd dat Ardens vader verantwoordelijk was voor de moord. Samen proberen ze de gebeurtenissen van toen te reconstrueren, maar de aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen gaat een steeds grotere rol spelen. Is het tijd om het verleden achter zich te laten en zich te richten op de toekomst?

Mijn mening
Verleidelijk gevaar is van het begin tot het eind spannend, je zit direct in het verhaal en ervaart geen rust tot je weet wat er daadwerkelijk twintig jaar geleden gebeurd is.

De schrijfstijl van Brown spreekt mij enorm aan, dit komt door de manier waarop zij haar personages neerzet en de plot uitwerkt. Het verhaal is niet alleen spannend maar voelt ook intens door alle bijzaken waar de hoofdpersonen mee moeten dealen. De onderlinge relaties verlopen moeizaam en er wordt hard gewerkt om deze te verbeteren, hier moet een flinke tol voor betaald worden. Je weet voor je aan het boek begint wat je van romantic suspense mag verwachten en daar voldoet Sandra Brown aan.

Voor mij is Sandra Brown meetbaar met Nora Roberts (haar spannende boeken dan wel te verstaan) en Karen Rose; ze staan allemaal garant voor een aantal uurtjes heerlijk leesgenot waarin de erotische scenes in meer of mindere vorm, dat scheelt per verhaal, een prominente rol spelen.

Het zijn vaak good guy-bad guy verhalen, maar daar kan ik met momenten echt heerlijk van genieten. Ontspannend lezen waarbij je niet intensief hoeft na te denken over ingewikkelde plotten en een scala aan namen. Sandra Brown heeft met Verleidelijk gevaar een heerlijk boek geschreven waarin je als lezer totaal verrast wordt met een verrassende ontknoping, eentje waar ik totaal geen rekening mee had gehouden: echt wel een ‘de kers op de taart’ gevoel.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier; 5
Spanning; 4
Psychologie: 3
Plot: 4

Verleidelijk gevaar krijgt hiermee afgerond een mooie 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)