Hier nog een overzicht van wat er zoal nog verschijnt aan ‘& More’ boeken in augustus:


Madam le commissaire en de uitgestelde wraak – Pierre Martin (17 augustus)

Na het oplossen van een moordzaak denkt Isabelle Bonnet in het tweede deel van Pierre Martins Madame le Commissaire-serie eindelijk een rustig leventje te kunnen leiden. Wanneer er echter een lichaam wordt gevonden op het strand, komt hier snel verandering in. Isabelle leidt een teruggetrokken leven in Fragolin, maar kampt met oude trauma’s. Als Apollinaire, haar assistent, een moord uit de archieven opduikelt waarbij een man zwaar is toegetakeld met een hooivork, gaan bij Isabelle de alarmbellen rinkelen. Dit gevoel wordt nog sterker als er een naakt lichaam wordt gevonden op het nabijgelegen strand. De details van de twee moorden lijken namelijk erg op elkaar…

Een deur die altijd openstaat – Melissa Tagg (17 augustus)

Jenessa Belville staat op het punt het huis waarin ze opgroeide en waaraan ze zoveel nare herinneringen heeft te verkopen. Om het huis verkoopklaar te maken, krijgt ze hulp van Lucas Danby, een huursoldaat die aan extreem gevaarlijke missies deelneemt. Als de twee in een schuurtje op het terrein drie verwaarloosde kinderen aantreffen, neemt hun leven een bijzondere wending.

Het huis tussen de appelbomen – Heidi Chiavaroli (17 augustus)

Een jonge vrouw vindt een gedichtenbundel en brieven van een vriendin van de beroemde schrijfster. Terwijl ze probeert meer te weten te komen over deze Johanna, vindt ze niet alleen een fascinerend levensverhaal, maar ook vergeving voor het verraad van haar zus dat haar al jaren achtervolgt.

De oogstmeisjes – Nikola Scott (11 augustus)

Londen, 2004. Journaliste Frankie groeide op bij haar oma Violet, tot de omstandigheden hen uit elkaar dreven. Inmiddels heeft ze haar grootmoeder, een beroemdheid in de society-wereld, al jaren niet meer gezien. Tot ze de opdracht krijgt een reportage over Violet te schrijven. Dan komt ze erachter dat bepaalde gebeurtenissen uit het verleden angstvallig door haar oma verborgen worden gehouden.

Somerset, 1940. Na een tragedie tijdens de Blitz ontvlucht de zeventien-jarige Violet Londen en sluit zich aan bij The Women’s Land Army. Als ‘oogstmeisje’ wordt ze tewerkgesteld op het landgoed Winterbourne Orchard. Ondanks het zware werk en een tirannieke baas sluit ze hechte vriendschappen met de andere meisjes, tot er op een avond iets verschrikkelijks gebeurt, wat voor altijd verborgen moet blijven…

Feniksvlam – Sara Holland (17 augustus)

De problemen van Maddie Marrow zijn nog niet opgelost. Ze heeft de herberg weliswaar verlost van de Zilveren Prins, maar dat is nog niet genoeg om deze ooit zo veilige haven te beschermen.
Maddie moet een einde maken aan de handel in magische objecten van de zwarte markt en tegelijkertijd de deuren openen voor de ooit zo gevreesde gedaanteverwisselaars. Beide taken lijken onmogelijk, maar dan doet Maddie een ontdekking die alles kan veranderen. Wat als ze haar enige thuis moet vernietigen om iedereen te redden?

Majesteit – Katharine McGee (17 augustus)

Macht, intriges en geheime liefde: welkom in het Amerikaanse koningshuis!

KROONPRINSES Beatrice is plots KONINGIN. Kan ze nu haar bruiloft nog afblazen en kiezen voor haar grote liefde?
PRINSES Samantha is heimelijk verliefd op de verloofde van haar zus. Wat moet ze doen? Doorfeesten?
NINA probeert tegen elke prijs het paleis – en prins Jefferson – te vermijden, maar de koninklijke familie laat haar niet gaan.
DAPHNE wil maar één ding: macht. Nu ze Nina buitenspel heeft gezet, moet ze alleen nog prins Jefferson terugwinnen.

Lupus – Joan de Ruijter (24 augustus)

Tot haar grote verbazing wint Puck een essaywedstrijd en daarmee toelating tot Rousseau, een nieuwe prestigieuze filosofie-universiteit in de bergen van Spanje. Daar gaat een nieuwe wereld voor haar open. Ze raakt bevriend met de tegendraadse Charles en de openhartige Bulgaars-Turkse Sinem, en dompelt zich onde in het academische leven. Maar al snel ontdekt ze dat er iets broeit. Wanneer Puck en haar vrienden door de rector worden gevraagd om een onafhankelijke universiteitskrant op te richten, wordt de sfeer al snel grimmiger. Wie trekt er eigenlijk aan de touwtjes op Rousseau? 

Blackmail – Cis Meijer (24 augustus)

Gossip queen Jade maakt podcasts met smeuïge nieuwtjes over haar schoolgenoten en docenten. Ze is geliefd én gehaat. Op een avond komt ze om door een tragisch ongeval. Als haar vriendin Tess twee maanden later een onafgemaakte podcast van Jade vindt, schrikt ze van een emotionele onthulling. Tess moet en zal ontdekken welke geheimen Jade meenam in haar graf. Was haar ongeval wel een ongeluk?
Wat als de moordenaar nog gewoon rondloopt?

Buiten is de wereld normaal – Natalie Koch (17 augustus)

Welkom in de wereld van Ella. Taxichauffeur, mantelzorger voor haar in isolement levende zus, en niet in staat tot het hebben van een relatie. Vanuit haar taxi observeert Ella Rick, met wie ze het contact abrupt heeft verbroken, en probeert ze hem in haar leven te houden zonder dat hij het in de gaten heeft. De gevoelens die ze nog steeds voor hem heeft, koestert ze als haar mooiste liefde, niet vatbaar voor de krassen van alledag.
Wat begint als een spel heeft onvoorziene gevolgen, en Ella ziet zich voor de vraag gesteld of de illusie van verbondenheid beter is dan een leven in eenzaamheid.

Het leven noemen – Aisha Dutrieux (26 augustus)

‘Ik vraag me af wat er waar is van mijn herinneringen. Ik zie soms dingen, alsof er een luikje opengaat in mijn hoofd, een bioscoopscherm dat onthuld wordt en mij iets toont. Iets wat niet echt kan zijn, want als het echt zou zijn, dan… Ja, wat dan?’

Het leven noemen is het verhaal van een moeder en dochter, Mira en Vera, die op elkaar zijn aangewezen. Mira lijdt aan het münchhausen-by-proxysyndroom – met behulp van medicijnen maakt zij Vera opzettelijk ziek om aandacht te krijgen. Wanneer artsen argwaan krijgen, verhuizen ze. Telkens opnieuw.

Vera, inmiddels volwassen, lijdt aan een burn-out. In gesprekken met een therapeut probeert ze de puzzel van haar verleden te leggen – een verleden dat haar moeder glashard ontkent. Durft ze te vertrouwen op haar geheugen? Zal ze kunnen ontsnappen aan haar jeugd? En kan ze eindelijk gaan beginnen met léven?

Storrega – Elisabeth Filhol (3 augustus)

Het is december 2013 wanneer orkaan Xaver over de Noordzee raast. Op de Britse eilanden valt het even stil. Iedereen wacht tot het buiten weer veilig is. Zo ook de Schotse geoloog Margaret Ross, die voor een congres naar Denemarken moet.

Margaret is een van de weinigen in haar vakgebied die zich niet hebben laten verleiden door het grote geld van de olie-industrie. Ze heeft er haar levenswerk van gemaakt om Doggerland in kaart te brengen, een groot gebied midden in de Noordzee dat ooit continent en eiland met elkaar verbond. Tot het achtduizend jaar geleden na een aardverschuiving, de Storegga Slide, door een enorme tsunami verzwolgen werd. Het heeft haar doen beseffen hoe machtig de natuur is, en hoe kwetsbaar en fragiel de mens.

Door een speling van het lot ontmoet ze Marc weer, de man met wie ze ooit lief en leed deelde. Hij is als petroloog verantwoordelijk voor boortorens die op de Noordzee het zwarte goud naar boven halen. Voor hem staat de natuur ten dienste van de mens en hoeft ze enkel te worden getemd.

Vraag het aan Veerle – Renee Olsthoorn (31 augustus)

De 23-jarige Veerle bezoekt al jaren trouw haar sportschool als er een vacature komt. Ze solliciteert en wordt prompt aangenomen als baliemedewerker én Zumba-instructrice. Nice, nu kan ze sporten én geld verdienen! Met haar zonnige, empathische karakter wordt Veerle al snel een soort vertrouwenspersoon voor de sportschoolbezoekers. Maar haar eigen leven heeft ze niet zo best op orde…

Leave a Reply

  • (not be published)