Geestenvanger

Titel: Geestenvanger
Auteur: Latoya Morris
Genre: Jeugd 9+
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: Mei 2021
Aantal bladzijdes: 198
Recensie: Manon

Auteur
Latoya Morris is geboren en getogen in Sittard en op haar 21ste verhuisd naar Den Haag om samen te gaan wonen met haar toenmalige vriend en nu echtgenoot André. Latoya heeft Engels en Russisch gestudeerd aan de Vertaalacademie in Maastricht en is ook werkzaam als vertaler Engels en Duits, dat laatste dankzij haar Duitse roots. Haar hobby’s zijn er teveel om op te noemen, maar het zijn er veel, en ze houdt van verre reizen maken. Wil je meer over Latoya weten, neem een kijkje op haar facebookpagina: https://www.facebook.com/auteurlatoyamorris

Achterflap
Welkom in Kamp Wolff, waar gevaar op de loer ligt.

De onzekere Olivia gaat voor de zomervakantie naar een kamp waar ze over dierenverzorging leert. Ze krijgt het al snel aan de stok met de gemene Claire en haar vriendinnen. Het liefst zou ze meteen terug naar huis gaan, maar gelukkig zijn er ook aardige meisjes en jongens in het kamp.

Het kamp blijkt veel leuke en leerzame dingen voor Olivia in petto te hebben, maar ze komt er achter dat er ook een griezelig mysterie om de plek heen hangt. Verhalen over Indianengeesten en reusachtige wilde dieren doen al snel de ronde, maar weinig kinderen in het kamp geloven er echt in. Totdat een van hen niet meer terugkeert van een groepswandeling in het bos.

Mijn mening
We leren Olivia kennen als ze onderweg is naar het kamp met haar ouders en broertje. Olivia is wel wat zenuwachtig voor al het nieuws wat ze tegemoet gaat. Maar ze wil graag dierenarts worden en in kamp Wolff gaat ze heel veel leren over dierenverzorging. Meestal voelt Olivia zich het buitenbeentje, maar tot haar grote geluk maakt ze op dag 1 al een paar vrienden. Vrienden die ze, naarmate het verhaal vordert, hard nodig heeft. Want waarom was kamp Wolff een tijd gesloten geweest? Was het verhaal over de reusachtige dieren dan toch niet helemaal een fabeltje?

Olivia duwde de tussendeur open en keek om zich heen, naar de wastafels en de vier deuren van de douchecabines. Ze wilde alweer rechtsomkeert maken, omdat ze totaal niet wist wat ze hier te zoeken had. Toen klapte plots een van de douchecabines open en stond ze oog in oog met de poema.

Geestenvanger is het eerste jeugdboek van Latoya Morris, die gaat over de Indiaanse cultuur en geesten. Niet direct een onderwerp wat je bij een jeugdboek bedenkt, maar in dit geval heeft het goed uitgepakt. Latoya wist de goede toon te vinden om dit thema te verwerken. De nodige fantasy mag uiteraard ook niet ontbreken en de cover is prachtig, alleen daarom al zou ik het boek oppakken in de boekenwinkel. Al met al is Geestenvanger een avontuurlijk boek geworden, wat de jeugd zeker zal aanspreken die van een beetje magie en spanning houden.

Op de achtergrond meende ze de ratelslang te horen en ze klemde haar kaken op elkaar om de laatste klanken af te kunnen maken.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4

4,5 ster voor Geestenvanger

Manon

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)