De studente

Titel: De studente
Auteur(s): Tess Gerritsen & Gary Braver 
Genre: Thriller
Uitgever: The House of Books
Vertaling: Els Franci-Ekeler
Verschijningsdatum: Juni 2021
Aantal bladzijdes: 315
Recensie: Bianca

Over de auteurs:

Tess Gerritsen is een arts en een bestsellerauteur. Haar boeken zijn vertaald naar veertig talen en haar populaire thrillerreeks rondom Jane Rizzoli en Maura Isles was jarenlang tevens een internationaal goed bekeken tv-serie.

Gary Braver is de auteur van meerdere veelgeprezen thrillers en mysteries. Onder zijn eigen naam, Gary Goshgarian, is hij professor Engels aan de Northeastern University in Boston.

Achterflap:

Taryn Moore is jong, mooi en briljant… Waarom zou ze zelfmoord plegen? Wanneer rechercheur Frankie Loomis de fatale duik van het balkon onderzoekt, denkt ze dat er meer aan de hand is. Haar vermoedens worden versterkt na de autopsie: de studente was zwanger. Het kan reden genoeg zijn voor zelfmoord – of een motief voor moord.
Voor professor Jack Dorian was Taryn de ultieme fantasie: intelligent, innemend en verboden terrein. Maar Taryn kende ook een donkere kant, een gevaarlijke kant die degenen van wie ze hield bedreigde – inclusief Jack. En nu ze dood is, zijn de problemen nog maar net begonnen.
Nadat Frankie een schat aan smerige geheimen ontdekt, vermoedt ze dat Jack de waarheid kent. Hij maakt zich schuldig aan bedrog, maar is hij in staat tot moord?

Mijn mening:

Tess Gerritsen is mij bekend van de Rizzoli en Isles serie waar ik inmiddels al meerdere boeken van heb gelezen, Gary Braver is mij onbekend. Het is zeker niet verkeerd dat ze hun krachten gebundeld hebben, beiden hebben vanuit hun beroep een berg kennis van zaken.

De studente is geen thriller die bol staat van gruwelijkheden of actie, ook de spanningsboog staat nergens strak. Toch is het wel een verhaal wat ik graag heb gelezen, dit heeft zeker met persoonlijke interesse te maken.

De schrijfstijl is eenvoudig, geen ingewikkelde zinnen, wel realistisch. Het verhaal beschrijft wisselend, in korte hoofdstukken de periode voor en na de dood van Taryn Moore, steeds vanuit wisselende personages. Het verhaal doet me denken aan verschillende zelfmoorden van jonge meisjes die in het nieuws kwamen en die tot op de dag van vandaag in twijfel worden getrokken. Het thema spreekt me wel aan, toch had er qua plotontwikkeling wel wat meer uitdaging in mogen zitten.

Het boek leest voor mij als een makkelijk boek, heb het boek in een dag uit gelezen. Het was zeker geen hoogstaand niveau qua plotwendingen of ingewikkelde theorieën, maar dat neemt niet weg dat ik het boek met plezier heb gelezen. Dit heeft zeker te maken met mijn interesse in thrillers qua niveau, ik houd van afwisseling, soms mag het simpel zijn, als de schrijfstijl me maar aanspreekt; het gevoel tijdens het lezen moet goed zijn.  

De ontknoping was ietwat afgeraffeld, daar had wel wat meer aandacht aan besteed mogen worden. De studente is een boek wat ideaal is om te lezen als je gedachten niet in staat zijn om diep in een verhaal te duiken, het vergt weinig inspanning en leest als een misdaadroman.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 3
Spanning: 3
Psychologie: 3
Leesplezier: 3
Plot: 2

De studente krijgt van mij afgerond nipt 3 sterren.

Waardering: 3 uit 5.

Bianca

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)