Zomerloof

Titel: Zomerloof
Auteur: Jackie van Laren
Serie: Onder de bomen #2
Genre: Roman-Feelgood
Uitgever: Boekerij
Verschijningsdatum: Juni 2021
Aantal bladzijdes: 413
Recensie: Bianca

Over de auteur:

Jackie van Laren (Amsterdam 1968) heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Met de driedelige Q-serie maakte ze haar debuut als schrijfster. Daarna volgde het tweeluik Vallen en Opstaan, de vijfdelige Eilandliefde-serie en de losstaande romans De Meisjesmagneet en Thuiskomen. Met Opstaan won ze de Hebban-award voor Beste Roman.

Achterflap:

De zomer is aangebroken en boswachter Sylvie begint zich al aardig thuis te voelen in haar nieuwe werkgebied De Grote Weijde. Ze kent het bos dat ze onder haar hoede heeft inmiddels op haar duimpje en ze heeft een paar belangrijke vriendschappen gesloten. Ook haar dochter Ties heeft het naar haar zin: haar laatste weken op de basisschool zijn afgesloten met een knal, en een zoen van de leukste jongen van de klas. Ze is verliefd en het is wederzijds; ze kan haar geluk niet op.

Stapje voor stapje verdiept ook Sylvies vriendschap met Freek zich, al is hij een complexe man. En dan is er nog het probleem van Freeks onderhuurders, die het grote huis op het landgoed bewonen en zich bezighouden met zaken die absoluut niet thuishoren in een vredig natuurgebied als De Grote Weijde. Freek heeft Sylvie op meer dan één manier nodig, maar het voelt voor hem als een onmogelijke opgave om haar echt dichtbij te laten komen.

Mijn mening:

Sylvie en Freek proberen nader tot elkaar te komen en ook Ties ervaart wat verliefdheid is.

Zomerloof is het vervolg op Lentegroen, zeker aan te raden dit boek eerst te lezen om je helemaal onder te dompelen in het leven wat zich rondom De Grote Weijde afspeelt.

Zomerloof heeft een kabbelende start, er gebeurt in de eerste helft van het boek vrij weinig, alles draait puur om de opbouw van relaties, de voelbare emoties blijven helaas wat achterwege. Er bloeien langzaam aan wel intense vriendschappen en contacten op. In de tweede helft van het verhaal wordt alles veel intenser beleefd, alle emoties komen veel sterker naar boven. Er is ruimte voor boosheid, verdriet en heel veel liefde. Als lezer raak je gaandeweg het tweede deel van het boek meer betrokken bij de personages en ga je meeleven met de strubbelingen waarmee gedeald moet worden. De welbekende brok in de keel welt op en vooral de cliffhanger op het einde doet je snakken naar het volgende deel.

Zomerloof is voor mij een fijne feelgood met een iets te trage start maar wel met een spetterend einde.

Zomerloof krijgt van mij 3,5 ster.

Waardering: 3.5 uit 5.

Bianca

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)