Hij & Zij

Titel: Hij & Zij
Auteur: Alice Feeney
Genre: Thriller
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum: augustus 2021
Vertaald door: Catalien van Paassen
Aantal bladzijdes.: 368
Recensie: Leontine

Cover
Een huis wordt verlicht vanuit twee ramen. Hij & Zij staan met de rug naar elkaar toe. Dit tezamen met de achterflap maakt me enorm nieuwsgierig naar de inhoud.

Auteur
Alice Feeney is schrijver en journalist. Ze werkte 15 jaar bij de BBC als verslaggever, nieuwsredacteur, en producer. Ze woonde in Londen en Sydney, maar heeft zich nu gesetteld op het platteland in Surrey. Soms lieg ik was haar thrillerdebuut.

Achterflap/samenvatting
Er zitten twee kanten aan dit verhaal.
Jou en mij. Hij en zij.
Eén van ons is een leugenaar.

Wanneer er een vrouw wordt vermoord in Blackdown, een slaperig Brits plaatsje, is verslaggever Anna Andrews terughoudend als ze verslag moet doen over de zaak. Rechercheur Jack Harper vermoedt dat ze betrokken is bij de zaak, tot hij zelf een verdachte wordt in zijn eigen moordonderzoek…
Iemand vertelt niet de waarheid, en sommige geheimen zijn het waard om te bewaren.

Mijn mening
Als ik dit boek dichtsla, denk ik maar één ding: wauw, wauw, wauw! Dit boek ademt psychologische thriller. Echt fantastisch.

Anna Andrews is verslaggever bij de televisie en ze moet verslag doen van een moord in Blackdown. Rechercheur Jack Harper treft haar bij de plaats delict en vraagt ze af hoe zij bepaalde dingen al weet. Maar dan wordt hij zelf verdachte in de zaak en wordt het allemaal wel heel ingewikkeld.

Al vroeg in het boek wordt duidelijk wie Hij en Zij zijn. De passages worden afgewisseld door deze twee personen. Af en toe worden Hij & Zij afgewisseld door hoofdstukken met schuingedrukte tekst, de dader? Als lezer word je continu getriggerd door cliffhangers en passages. Meermaals denk je als lezer: zo zit het. Om vervolgens bij het volgende hoofdstuk weer iemand anders te verdenken. Ik houd ervan.

Alice Feeney weet de lezer van begin tot einde te boeien. De spanning is continu aanwezig. Door de relatief korte hoofdstukken, leest het verhaal heel vlot. En zelfs als het verhaal voor je gevoel “klaar” is, weet Feeney je als lezer nog omver te blazen.

Bij dit soort boeken wil ik mijn enthousiasme van de daken schreeuwen. Maar veel vertellen zou het plezier van de lezer bederven. Want plezier ga je zeker beleven aan dit boek.

Spanning: 5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

Ik geef Hij & Zij absoluut 5 sterren.

Leontine

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)