poppenhuis

Titel: Het poppenhuis
Auteur: K.R. Alexander
Serie: Horrorland #1
Genre: Jeugd, horror, thriller
Uitgeverij: Kluitman
Vertaling: Linda Broeder
Publicatiedatum: juni 2021
Aantal bladzijdes: 224
Recensie: Amanda

Cover
Deze cover sprak mij direct aan: donker, luguber, een enge pop. De boventitel Horrorland roept al de nodige verwachtingen op. De ondertitel Ga niet naar het huis in het bos… maakt helemaal nieuwsgierig!

Auteur
K.R. Alexander is het pseudoniem van fantasyauteur Alex R. Kahler. Hij heeft meer dan 20 boeken geschreven voor jongeren en volwassenen.

Achterflap
Josie verhuist samen met haar moeder en zusje Anna naar haar oma, die aan de rand van een bos woont. Oma Jeannie houdt er wel een paar rare regels op na. Laat nooit de ramen openstaan als het donker is. Neem geen poppen mee het huis in. En ga nooit, maar dan ook nooit, naar het huis in het bos. Maar wat als Josies nieuwe beste vriendin Vanessa precies in dat ene huis in het bos blijkt te wonen? Wat volgt is een bloedstollend verhaal over vriendschap, zwarte magie en heel veel angstaanjagende poppen.

Mijn mening

Ik had zelf ook al de hele dag iets gehoord.
Iets vanuit het bos.
Iets vanaf de enige plek waar we niet mochten komen. En als Anna het ook hoorde, dan moest het wel echt zijn.
En het wilde iets van ons.

Een spannend verhaal over Josie en haar zusje Anna. Het is een vrij dun boekje (perfect voor de jongere lezers die niet van dikke pillen houden), dus er wordt niet heel erg diep in gegaan op de personages Josie en Anna. Voornamelijk Josie wordt nog vrij redelijk uitgediept, boos omdat ze verhuisd is, als nieuweling op een nieuwe school, eenzaam zijn omdat ze een buitenbeentje is en het sluiten van een nieuwe vriendschap. Dat zijn eigenlijk de punten waar het meest op in gegaan wordt. Verder is het vooral spannend. Enge poppen die tot leven komen, nachtmerries en ‘iets’ wat achter Josie en Anna aanzit. Het verhaal grijpt je vanaf het begin naar je keel en zorgt ervoor dat je niet durft te stoppen met lezen voordat je weet hoe het nou precies zit.

Eenvoudig en vlot geschreven, korte zinnen en hoofdstukken. Perfecte voor de jonge lezers. Het heeft wel wat weg van de Kluitman-thrillerboekjes die ik vroeger las. Of de Kippenvel-serie (en vergelijkbare boeken). Leuk, soort nostalgie in een nieuw jasje! Benieuwd hoeveel boeken Kluitman binnen deze serie gaat uitgeven, ik ga in ieder geval vol spanning zitten wachten op het volgende deel.

Lees en huiver!

4,5 ster voor dit spannende Horrorland boek vol enge poppen en magie. (Ik bekijk poppen nu toch wel even argwanend…)

Amanda

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)