Hamley op pompoenjacht

Titel: Hamley op pompoenjacht
Auteur: Sandra J. Paul
Serie: Hamley #2
Genre: jeugd
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: augustus 2021
Aantal bladzijdes: 100
Recensie: Amanda

Cover
Wat een heerlijke cover! Super schattig die kleine zwarte Hamley, daar word je toch direct verliefd op?! In de boekwinkel zou ik het boek ook gelijk oppakken om het nader te bekijken. Ziet er schattig en spannend uit. Heel aantrekkelijk.

Auteur
Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’. Sandra schrijft en publiceert ook Engelstalige boeken onder het pseudoniem Joanne Carlton. Sandra is samen met haar partner Cathy de oprichter en eigenaar van Hamley Books. Zij is daarnaast ook de uitgever.

Achterflap
Het is een bijzondere nacht. Halloween wordt die genoemd, de enige nacht waarin dieren en pompoenen elkaar begrijpen. Hamley trekt er alleen op uit en stuit op een eenzame en droevige pompoen, die haar vertelt dat hij zijn beste vriend is kwijtgeraakt. Hamley besluit om te helpen.

Mijn mening
Ik wil eerst even zeggen dat ik de vormgeving van het boek prachtig vind. Hele mooie en sprekende illustraties, een fijn lettertype en heel erg leuk dat er zeer regelmatig allemaal kattenpootjes op de pagina’s te vinden zijn. Net als de cover maakt dat het boek zeer aantrekkelijk en kan ik mij voorstellen dat dit voor kinderen een pluspunt is (niet alleen voor kinderen trouwens).

Het verhaal zelf is ook heel erg leuk opgezet. Je maakt kennis met het zwarte katje Hamley, je leert haar kennen als een nieuwsgierig katje dat onverschrokken op avontuur gaat. In dit geval gaat ze Halloween vieren, of ook wel Heksennacht. Samen met haar vriend, de kater B-Boy gaat ze op onderzoek uit. Want Hamley is geen gewoon katje, Hamley begrijpt wat mensen zeggen. Behalve op Heksennacht, want dan kan ze ook praten met heksen en andere magische voorwerpen, zoals pompoenen. Samen met B-Boy beleeft ze een spannend avontuur.

De schrijfstijl van het boek is passend bij de jeugdige doelgroep, simpel, eenvoudig, korte zinnen en hoofdstukken met korte spanningsbogen om de kinderen geboeid te houden. Zelfs als volwassene wil je gewoon doorlezen en erachter komen wat Hamley meemaakt!

Een prachtig geïllustreerd boek over een super schattig zwart katje vol met kattenkwaad en een tikje magie.

Hamley op pompoenjacht krijgt van mij een mooie 4,5 ster.

Amanda

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)