Vang me op

Titel: Vang me op
Auteur: Courtney Walsh
Serie: Harbor Pointe #3
Genre: Roman
Uitgever: KokBoekencentrum
Vertaling: Marijne Thomas
Verschijningsdatum: Juni 2021
Aantal bladzijdes: 352
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Courtney Walsh is acteur, theaterregisseur en schrijfster. Ze woont met haar man en drie kinderen in Illinois in de Verenigde Staten, waar ze samen met haar echtgenoot een jeugdtheater runt. Vang me op is het derde los te lezen deel uit de Harbor Pointe-serie. De eerste twee delen zijn Kijk omhoog en Pak mijn hand.

Achterflap:
Carly Collins leidt samen met haar tienerzoon Jaden een voorspelbaar leventje in Harbor Pointe. Sinds de vader van Jaden haar vlak na de geboorte in de steek liet, heeft ze geleerd om alles op eigen kracht te doen en dat gaat haar prima af. Totdat Jaden ineens ernstig ziek wordt en ze zo wordt gedwongen de controle los te laten.

Zestien jaar geleden verliet Josh Dixon Harbor Pointe en vergooide hij daarmee zijn kans op een gelukkig huwelijk samen met de vrouw van wie hij hield. Nu, zestien jaar later, heeft Josh schoon schip gemaakt en is hij uitgegroeid tot een succesvolle techondernemer. Wanneer hij echter hoort dat zijn zoon ziek is, weet hij dat het tijd is om terug te keren. Hij is bereid alles te doen om ervoor te zorgen dat Jaden de kans krijgt om beter te worden.

Wanneer Carly en Josh elkaar voor het eerst in zestien jaar weer zien, lijkt er weinig over te zijn van de vonk die in het begin tussen hen oversloeg. Maar Josh is vastbesloten om het hart terug te veroveren van de vrouw die hij nooit had moeten verlaten. En Carly heeft Josh misschien wel harder nodig dan ze wil toegeven. Is het te laat om opnieuw te beginnen?

Mijn mening:
Na het lezen van zowel Kijk omhoog als Vang me op keek ik reikhalzend uit naar het slotdeel in de Harbor pointe-serie. Zoals vermeld op de achterflap is dit boek inderdaad prima los te lezen maar als je de vorige delen hebt gelezen voel je je zeker meer betrokken bij de hoofdpersonages. Vang me op komt in mijn optiek wat trager op gang qua emotionele betrokkenheid. Het verhaal kabbelt in het eerste deel wat voort en pas op de helft gaat het verhaal emotioneel de diepte in. Ik vond het tweede deel van het verhaal echt stukken beter dan het eerste deel. Het verhaal heeft een iets te lange aanloop nodig om tot de kern te komen. De tweede helft daarentegen weet mij enorm te raken, er gebeurt veel en alle stukjes vallen op zijn plaats. In Vang me op draait alles om een tweede kans en dan heb ik het niet alleen over de hoofdpersonages. De ziekte van Jaden is voor mij niet het hoofdthema, natuurlijk draait het verhaal daarom,  maar het is voor mij het middel om tot de daadwerkelijke kern te komen.

Het was alsof Jadens diagnose en behandeling opeens een schijnwerper op haar eigen kwetsbaarheid hadden gezet. Was het mogelijk dat ze niet zo robuust was als ze zelf dacht?

Vooral Josh is een personage dat je in je hart sluit, zijn leven ontroert me enorm en helaas zal dit leven voor veel mensen herkenbaar zijn. Alles draait om vertrouwen, luisteren, en het geven en ontvangen van liefde.

De Christelijke touch in dit verhaal lijkt in het begin de boventoon te gaan voeren maar dat neemt gaandeweg het verhaal af, natuurlijk is het onderliggend continu aanwezig maar dat siert de verhalen die Courtney Walsh schrijft: het is allemaal in balans.

Vang me op krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)