Op zaterdag 9 oktober organiseert Godijn Publishing, in samenwerking met de Schrijversacademie, Antoinette schrijft en Theater Het Klooster het 8e Boek10 schrijfevent. In Theater Het Klooster in Woerden zullen 10 auteurs 10 boeken presenteren. Tevens zullen er workshops worden gegeven en worden er voordrachten gehouden. Ook de uitslag van de schrijfwedstrijden “De man van de markt” en “Fatale ontmoeting” zullen die dag worden bekendgemaakt. Het programma start om 12:30 uur en zal doorlopen tot 18:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via Theater Het Klooster. De dagvoorzitter is Antoinette Kalkman.

SchrijfEvent Boek10 | 2021

Programma:

  • 12.00 | Inloop – Schrijversfoyer
  • 12.30 | Welkom, Elly Godijn en Antoinette Kalkman
  • 12.40 | Mark Groenen – lezing: magisch realisme
  • 12.55 | Lancering H!P
  • 13.05 | Winnaars Zwarte Sneeuw dragen voor: Miriam Lucia
  • 13.10 | Uitslag Fatale ontmoeting
  • 13.30 | Interactief interview met Lotte van den Noort, auteur van “Unsinkable”
  • 14.00 | Pauze – schrijversfoyer
  • 14.30 | Jen Minkman – workshop: vertelperspectief
  • 15.00 | Schrijfjuffers – marketing en een thrillerdebuut
  • 15.35 | Pauze – schrijversfoyer
  • 16.00 | Uitslag schrijfwedstrijd “De man van de markt” met schrijftips *
  • 16.15 | Johan Klein Haneveld – lezing: hoe schrijf je een SF-verhaal
  • 16.30 | Lancering 10 boeken van Boek10 – Thema: inspiratie
  • 17.00 | Schrijversfoyer
  • 18.00 | Afsluiting

De Boeken van Boek10 | 2021

Ida’s nagelaten dagen – Gea Wolfslag (Non-fictie roman)

Boek10

Met het ophangen van de telefoon neemt hij een besluit dat gevolgen heeft voor de hele familie. Er rest niemand een andere keus dan de waarheid verborgen te houden. De tijd is hier geen vriend: hoe langer het geheim duurt, hoe moeilijker het wordt om het zonder grote gevolgen te vertellen. De grootste slachtoffers zijn de twee dochters. De een, omdat ze het geheim kent en als zware last moet dragen. De ander, omdat ze in totale onwetendheid leeft over haar echte identiteit. Wat volgt is een jarenlang kat en muis spel, een macabere dans rond het geheim dat niet alleen de familie steeds verder ontwricht, maar ook het noodlot de kans geeft een wending te nemen die niemand had voorzien.

“Ida’s nagelaten dagen” neemt je mee in een familiegeschiedenis die onmiskenbaar besloten ligt in het DNA van een meisje dat geen weet heeft van haar wortels.

“Ida’s nagelaten dagen” is de non-fictieve debuutroman van Gea Wolfslag. Haar schrijfstijl kenmerkt zich door non-fictie en fictie naast elkaar te gebruiken, want verliest onze vertelling niet altijd haar tijdgebondenheid? Een herinnering speelt zich immers altijd af in het nu. Met dit idee van de tijd speelt Gea in haar verhalen en ze verweeft het ook in dit boek. Korte verhalen van haar hand zijn gepubliceerd door Godijn Publishing, onder meer in de bundel “Olifanten dansen op het ijs”.


Sluimerend kwaad – Ronald van Assen (Thriller verhalenbundel)

Boek10

De mensheid is tot de meest gruwelijke daden in staat. Onze geschiedenis is een bloeddorstige aaneenrijging van moord en doodslag, marteling en wraak. In sommige eeuwen overheerst de duisternis, die zich als een olievlek over de wereld verspreidt en iedereen op zijn pad verslindt.

In ieder mens schuilt een monster. Het kwaad in ons sluimert, er is weinig voor nodig om het te wekken. Geduldig wacht het zijn kans af om toe te slaan. Dan komt onze ware aard naar boven. Wat in het verborgene ligt, wordt zichtbaar. En hoe …

Sluimerend kwaad bevat drieëndertig verhalen. Sommige zijn grof, gruwelijk en misschien schokkend. Andere sprookjesachtig, surreëel of absurdistisch. Eén ding hebben ze gemeen: in alle verhalen speelt het kwaad een hoofdrol. Onder de juiste omstandigheden veranderen onschuldige mensen in nietsontziende beesten. Het kwaad is ontwaakt.


Killian Calkert, de opdracht van Odin – Ilona Poot (YA Fantasy)

Boek10

Het rustige leven van Killian neemt een bizarre wending als er een geest aan hem verschijnt. De verschijning geeft hem de opdracht om zijn wapen te zoeken en Ragnarok te voorkomen. Voordat Killian een vraag kan stellen, is de geest verdwenen.
Wanneer Killian zich voor een onderzoek in het ziekenhuis meldt, wordt hij gevangengenomen door dokter V. en gebruikt als proefpersoon. Tijdens een geheimzinnig experiment belandt Killian in Nidavellir; een van de negen werelden uit de Noorse mythologie. Hij ontdekt er dat goden wel degelijk bestaan en dat niet alles slechts een mythe is.
Killian verzet zich, maar komt erachter dat er tien jaar geleden met zijn geheugen is geknoeid. Hij kan niet anders dan vrijwillig meewerken aan de experimenten van dokter V. Alleen zo vindt hij de waarheid.

“Killian Calkert, de opdracht van Odin” is het eerste deel van de tweedelige Young Adult serie waarin de Noorse mythologie een grote rol speelt.


Veerkracht – Anja Maas (Thriller)

Rechercheur Sylvia Pronk wordt belast met de vermissing van Marla Bosveld. Een ontdekking in Marla’s woning leidt naar Lorgues, een plaatsje in Zuid-Frankrijk. Als Sylvia in haar vrije tijd iemand tegenkomt uit haar verleden, loopt dit uit op een gewelddadige confrontatie. Tijdens haar werk kijkt ze herhaaldelijk over haar schouder. Wanneer deze man Sylvia bedreigt en haar leven in gevaar komt, besluit Sylvia’s leidinggevende haar naar Frankrijk te sturen. Samen met de Franse rechercheur Ludovic Lebon gaat ze op zoek naar Marla. Sylvia komt afschuwelijke zaken op het spoor, waardoor het onderzoek een andere wending krijgt. Als er verrassend bewijs opduikt, komt de verdwijningszaak in een stroomversnelling. Vinden ze Marla heelhuids terug?

Anja Maas geniet van haar pensioen, ze heeft meer vrije tijd om te lezen en vooral te schrijven. Ze woont met haar man en drie katten in een eengezinswoning met een mediterrane tuin. De inspirerende Zuid-Franse sfeer van haar tuin gebruikt ze in haar boeken. Van haar hand zijn eerder twee thrillers verschenen, Maalstroom en Onbegrensd.


De man zonder vaardigheden – Michiel Richards (Roman)

Een ambitieuze personal jobcoach ziet zijn eenmanszaak ten onder gaan tijdens de financiële crisis van 2008. Hij zoekt geestelijke steun bij een online psycholoog, maar heeft niet door dat dit een bedrieger is die een spel met hem speelt. Ondanks de leugens waarop hun contact is gebaseerd, wordt de emailcorrespondentie tussen de man en de “psycholoog” steeds intenser en openhartiger. Kunnen manipulatie en bedrog ook tot iets moois leiden?

“De man zonder vaardigheden” is een psychologische feelgoodroman over broos zelfvertrouwen, existentiële twijfel en de troost van vriendschap.

Michiel Richards (San Francisco, 1971) schrijft scenario’s, korte verhalen en romans. De Engelstalige tijdreisfilm Time Will Tell (2018), waarvoor hij het scenario schreef, is op internationale VOD-platformen te zien. Bij Godijn Publishing verscheen in 2020 van Michiel de sciencefictionroman Tijdprotocol 4.16. Michiel streeft ernaar om boeken en verhalen in zoveel mogelijk verschillende genres te schrijven.


Heersers van Vuurwacht – Ralph Bunschoten (Fantasy)

“Het leger van Vuurwacht was gigantisch, maar nog steeds waren zij met te weinig. Er bestond geen leger dat groot genoeg was. Voor het eerst in zijn leven ging de meest duistere gedachte door hem heen: dat er ditmaal geen overlevenden van Vuurwacht waren”.

In Vuurwacht, het thuisrijk van Arthys Baltho, is een strijd om de heerschappij gaande. Na een lange tijd van vrede opent een gruwelijke moord de deuren van chaos in het land. Oorlog lijkt onvermijdelijk, de heersers van Vuurwacht zijn corrupt, en de dreigingen vanuit duistere rijken nemen toe.
Arthys Baltho, een eervolle en krachtige strijder, is een afstammeling van de goden. Samen met zijn metgezellen, Figor en Tansea, doet hij een poging tot een nieuwe tijd van vrede. Nieuwe bondgenoten worden gevonden en vele vijanden liggen op de loer. Onder de ogen van zowel kwade, als goedhartige goden, gaat Arthys een onmogelijke strijd aan.


Sønderho – Fedor de Groot (Thriller)

Monika Hedegaard, rechercheur bij de politie van Kopenhagen, linkt twee lopende zaken aan elkaar: een vermoorde vrouw die op haar lijkt en een gecodeerde dreigbrief. Vanwege een onverklaarbare DNA-match met haarzelf en het slachtoffer wordt Monika van de zaak gehaald. Samen met haar zus Isabel start ze een eigen onderzoek.

Bij een dossierstudie stuit onderzoeksjournalist Owen Cuperus op het geheime persoonsverwisselingprogramma “GenMedical” uit de Tweede Wereldoorlog. Als hij een link naar Isabel vindt, contacteert hij haar. Dan blijkt dat ze meer raakvlakken hebben dan het onderzoek alleen. Ze bundelen hun krachten om een gevaarlijke tegenstander het hoofd te bieden. Tijdens een confrontatie in een oud laboratorium in Sønderho, een dorpje op het Deense waddeneiland Fanø, komt het verleden opnieuw tot leven en vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

Fedor de Groot (1967) wilde al lang een eigen thriller schrijven in de geest van Clive Cussler: leerzaam, spannend en met een vleugje geschiedenis. In “Sønderho” is het hoofdthema de genetica, waar hij veel research naar deed. Samen met zijn vrouw en hond woont hij in een dorp bij Delft. ‘Sønderho’ is zijn debuutthriller.


Verbannen magie II – Rowan Merrin (Fantasy)

‘Verbannen magie is als een losgebroken beest met een eigen plan. Ze luistert niet, ze handelt. Het maakt haar niet uit wie of wat er in de weg staat.’

De hevige strijd in het paleis van tovenares Giarna gaf Aardling Samantha en de Halusir, strijders van het Lûdse vorstenhuis, een flinke klap. Er is geen tijd om bij te komen. Tikolin is op pad om een unieke elfensteen te bemachtigen, de enige ter wereld die zijn mede-Halusir kan redden. De tijd dringt. De dreiging van de helderwitte wolk komt razendsnel dichterbij.

Samantha reist samen met een deel van de Halusir door het onvoorspelbare Charret-Lûd, achter Giarna aan, die de dodelijke verbannen magie wil vrijlaten. Samantha voelt zich meer en meer deel van de Halusir, die haar helpen om haar kracht te ontdekken. Net als hen moet ook zij de confrontatie met zichzelf aangaan, voordat ze oog in oog komt te staan met de machtige Giarna en haar leger van volgelingen.

In dit tweede deel van de Charret-Lûd-serie wisselen gevaar en verwondering elkaar af. In een strijd tussen goed en kwaad zijn vriendschap en vertrouwen de belangrijkste bondgenoten.


De Vallois – Iris de Lis (Roman)

1790. Intrige, moord, verraad. Frankrijk staat aan de rand van de afgrond. Hoe kan je een ander vertrouwen, als één foute beslissing je de kop kan kosten?

Sophie’s leven verbrijzelt als haar ouders voor haar ogen worden doodgeschoten. De revolutionaire actiegroep De Vallois vecht voor gelijkheid tussen de klassen, de adellijke Sophie staat aan de verkeerde kant. Waarom spaart militairleider Jean dan toch haar leven en hoe kan ze het geheim dat haar vader haar toevertrouwde, verborgen houden voor haar verleidelijke redder?

Jean krijgt opdracht Sophie te sparen. Hij snapt niet waarom zijn mysterieuze leider dat wil, maar is opgelucht dat hij de mooie Sophie niet hoeft om te leggen. Zij kan toch onmogelijk betrokken zijn bij haar vaders criminele activiteiten? Al snel blijkt zijn leider niet de enige te zijn die interesse heeft in het meisje. Waarom is zij zo belangrijk en hoe moet hij haar beschermen tegen zulke machtige vijanden?

Iris de Lis studeerde Marketing aan de Rotterdam School of Management en heeft een passie voor het vertellen van spannende verhalen. In 2017 wordt ze halverwege een droom wakker. Ze is zo nieuwsgierig hoe het afloopt, dat ze aan haar eerste verhaal begint. Sindsdien is ze niet meer gestopt. “De Vallois” is haar debuutroman.


Schervengodin | III – Garvin Pouw (Fantasy)

Jarenlang geldt de Lichtval als de laatst overgebleven citadel in de Valta. Tijdens de allesvernietigende aanval van Isinger is de torenstad van de Orde wonderlijk genoeg verborgen gebleven, maar inmiddels rukken talloze morgers opnieuw op richting het Hart.
Weten de monsters iets nieuws of worden ze richting het bolwerk geleid door hun jacht op de mysterieuze vrouw die in Viliria is gevonden? Binnen de citadel is de spanning groot en de politieke tegenstanders van koningin Minsis parasiteren op angst en paniek. Verwarring heerst alom. Is een goddelijke redding onderweg of gaat Lichtval ten onder? Op wie kan nog gerekend worden? Wat rest de Valta nog wanneer dit laatste baken van hoop verdwijnt?

“Schervengodin” is het spetterende slotakkoord op het verhaal van “Schaduwkoningin” en “Schimmenstorm”. Een weergaloze achtbaan van strijd en avontuur met het lot van de gehele Valta in de waagschaal.


Kijk voor nog meer nieuws op www.thrillersandmore.com

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)