De hand van de gravin

Titel: De hand van de gravin
Auteur: Julia Quinn
Serie: Bridgerton #5
Genre: Roman
Uitgever: Boekerij
Vertaling: Karin Breuker
Verschijningsdatum: Januari 2021
Bladzijdes: 409
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Julia Quinn (1970) studeerde kunstgeschiedenis aan Harvard en begon een maand na haar afstuderen aan haar eerste boek. Inmiddels is ze een gevierd New York Times– bestsellerauteur en lid van de prestigieuze Romance Writers of America Hall of Fame. De Netflix hitserie Bridgerton is op haar achtdelige boekenreeks gebaseerd.

Achterflap:
Eloise Bridgerton is achtentwintig en nog altijd ongehuwd. In de negentiende-eeuwse high society maakt haar dat al bijna een oude vrijster. Uit medelijden vraagt weduwnaar Sir Phillip de ‘onhuwbare’ vrouw ten huwelijk. Maar als hij Eloise eenmaal ontmoet en erachter komt hoe slim en aantrekkelijk ze is, vreest Phillip dat hij meer reden heeft om naar haar te verlangen dan zij naar hem.

Mijn mening:
Daar ik geen Netflix series kijk ging ik totaal blanco deze wereldberoemde serie in en ben ik nu inmiddels aanbeland bij deel 5 en het verveelt nog steeds niet.

Het zijn heerlijke romantische wegdroomverhalen die mij zeker kunnen bekoren.

Geen serie om achter elkaar door te lezen, dan wordt het mijns inziens te saai en eentonig, maar juist ter afwisseling van al het ander aanbod wat op mijn pad komt.

De familie Bridgerton bestaat uit acht broers en zussen en in elk deel staat één van hen centraal. De Bridgertons zijn van adel en dienen dus volgens de middeleeuwse maatstaven in het huwelijk te treden. Een manier waar ik zelf niet aan moet denken maar in elk boek weet Quinn de lezer te verrassen met een liefde die tot bloei komt en het persoonlijke verhaal achter de personages. Er is ook zeker ruimte voor erotische scenes, deze combinatie zorgt voor steeds een aantal heerlijke uurtjes leesgenot.

In deel vijf draait het verhaal om Eloise, het begint erop te lijken dat er voor haar geen geschikte huwelijkskandidaat op deze aardbol is, maar daar komt snel verandering in en de liefde spat van de bladzijdes af.

Elk verhaal heeft een tweede epiloog waarin je getuige bent van een grote stap in de tijd waardoor je te weten komt hoe het de gezinnen vergaat, een leuk initiatief en zeker van meerwaarde voor de afsluiting van de verhalen, het plaatje is dan helemaal compleet.

De hand van de gravin krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)