Vervlogen

Titel: Vervlogen
Auteur: Marijke Verhoeven
Genre: Thriller
Uitgever: De Crime Compagnie
Verschijningsdatum: Juli 2021
Aantal bladzijdes: 355
Recensie: Bianca

Over de auteur:
De stijl van Marijke Verhoeven is een combinatie van spanning, romantiek en humor. De veelzijdigheid maakt dat haar fans dol zijn op haar boeken. Naast de trilogie over het Deense eiland Kenning, schreef Marijke de pageturners Onder invloed, Onderschat, Onder mijn huid en Zomerhitte.

Achterflap:
Kan Claire nog achterhalen wat er die fatale zomer met haar zus is gebeurd?

Het leven van de 9-jarige Claire van Klinken verandert voorgoed als haar zus Eleanor verdwijnt tijdens een familievakantie in Zuid-Limburg. Als Claire bijna dertig jaar later een briefje met excuses ontvangt, zet ze alles op alles om uit te zoeken wat er met haar zus is gebeurd.

Mijn mening:
Marijke Verhoeven heeft het met Vervlogen wederom voor elkaar gekregen een boeiend goed opgebouwde thriller te schrijven.

Het verhaal start met een proloog die ervoor zorgt dat je het naadje van de kous wilt weten.

Vervolgens start het verhaal in 2018 waarin Claire van Klinken op zoek gaat naar de ware toedracht rondom de verdwijning van haar zus Eleanor. Ze heeft een aanwijzing ontvangen die ze niet onopgemerkt voorbij kan laten gaan. Het is zeker verdacht dat velen om haar heen de zaak willen laten rusten, maar wie daar het grootste belang bij heeft blijft heel lang een raadsel.

Verhoeven heeft met de hoofdstukken uit het verleden een verhaallijn in gang gezet die de spanning langzaam op laat lopen en pas ontrafeld wordt als Claire de zaak niet meer los kan laten, het is wel triest dat dit dertig jaar heeft moeten duren, maar dat terzijde.

Een vermist gezinslid laat in een familie diepe sporen na en eenieder verwerkt dit op zijn eigen manier, Verhoeven voelt dit goed aan en weet de last die dit op een gezin heeft goed neer te zetten. Draagkracht en draaglast liggen in dit verhaal dicht bij elkaar en ook de rollen die toebedeeld zijn aan de overige personages hebben een doel in het totaalplaatje.

Ik doe Marijke Verhoeven tekort als ik haar vergelijk met de thrillers van Van Rijn, Vermeer en Van Dijk, zij gaat in haar uitwerking echt wel een stap verder. De boeken van genoemde schrijvers lees ik zelf niet graag daar ik ze te voorspelbaar en eentonig vindt, bij Verhoeven is dat zeker niet het geval, ze zijn spannend, hebben psychologische diepgang en de plot is steeds verrassend.

Vervlogen krijgt van mij dik verdiend 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)