Nog meer redenen om naar de boekhandel te rennen!

De verrassing – Jet van Vuuren (16 november)

Josefien van de Berg wordt 80. In de familieapp ‘Mammie’ nodigt ze haar kinderen, Lodewijk (52) Sylvia (54) en Jennifer (48) uit om haar verjaardag te vieren. Ze heeft een verrassing voor hen. Waar Josefien geld en een mooi huis in Maarssen heeft, hebben haar kinderen geldzorgen. En niet zo’n beetje ook. Tegenover haar en elkaar houden ze de schijn op dat alles goed gaat. Ze komen allemaal samen in Maarssen met als doel geld van Mammie te krijgen. Maar Mammie is er niet. Ze stuurt appjes naar de kinderen dat ze in Dresden is voor een kerstmarkt en is ingesneeuwd. Maar ze wil dat de kinderen op haar wachten voor de verrassing.

Terwijl de kinderen wachten, beginnen ze te kibbelen en elkaar vragen te stellen. Wat kan de verrassing zijn? Hoe groot is de erfenis eigenlijk? Wie is het favoriete kind van Mammie? Is Mammie wel in Dresden en zijn de appjes wel van Mammie? Langzamerhand komen ze erachter dat niets is wat het lijkt, dat iedereen een ander motief heeft om aanspraak te maken op de erfenis en bovenal dat de verrassing van Mammie weleens heel anders kan uitpakken dan ze dachten…

De perfecte moord – James Patterson (18 november)

FBI-agent Emmy Dockery is niet te stoppen. Ze is jong en ambitieus en haar talent om verbanden te zien die voor anderen verborgen blijven, heeft haar een indrukwekkende staat van dienst opgeleverd.
Wanneer echter door het hele land verschillende moorden worden gepleegd, staat ze machteloos. De slachtoffers lijken allemaal te zijn verongelukt, en hebben niets met elkaar gemeen. Maar zo veel ongelukken tegelijkertijd, dat kan geen toeval zijn.
Ondertussen houdt iemand Dockery in de gaten. Observerend, bestuderend, wachtend – tot het de juiste tijd is om toe te slaan.

Herfst op Gotland – Hakan Nesser (9 november)

Inspecteur Barbarotti en zijn partner Eva Backman besluiten zich tijdelijk terug te trekken op het herfstachtige Gotland. Er loopt namelijk een intern onderzoek in Stockholm tegen Backman nadat ze haar dienstwapen gebruikte tijdens een operatie.
Maar de rust is bedrieglijk. Barbarotti meent op het eiland de raadselachtige buschauffeur te herkennen die zes jaar geleden het slachtoffer was van een misdrijf zonder dat zijn lichaam ooit werd gevonden…

Het vierde rijk – Michiel Janzen (16 november)

Op 2 mei 1945 komen de Russische troepen aan bij de Führerbunker. Ze zijn op zoek naar Adolf Hitler, maar die blijkt onvindbaar.

Een Duitse officier zet hen op het spoor van Otto Skorzeny, Hitlers favoriete commando en belast met de taak om de Führer Berlijn uit te smokkelen. Niet alleen de Russen maar ook de Britten willen Hitler levend in handen krijgen.

De achtervolging leidt hen tot aan de haven van Cartagena en de overzijde van de Atlantische Oceaan.

Rots – Koen D’Haene (12 november)

Sarah en Mats zijn op de vlucht voor de leugens en misdaden uit hun verleden. Samen met hun vrienden Jan en Joke voelen ze zich veilig in de luwte van de Ardense bossen. Toch worden ze ook daar opgeschrikt door de demonen uit hun vroegere leven. Jan merkt hun angst en graaft in hun herinneringen. 
Ik kijk naar Joke en schrik als ook zij net haar ogen op mijn gezicht richt. We houden allebei een bedeesde lach in. ‘Jullie waren echt formidabel, daar in die bergen,’ mompelt ze gesmoord. Ze schudt haar hoofd. Het voelt erg bijzonder wat ze zegt. Dat Sarah en ik formidabel waren in die bergen. 

De zonde waard – Simone van der Vlugt (2 november)

Het meisje ligt op de achterbank van de auto. Ze lijkt te slapen, maar er is iets vreemds aan haar houding. Iets onnatuurlijks. Het portier staat open. Er gaat een schok door Ella heen als ze ziet dat de polsen van het meisje vastgebonden zijn. Ze weet wie dit kind is: Demi Hulshof, vijf jaar oud.

Het terugvinden van de vermiste Demi vormt het startschot van een adembenemend kat-en-muisspel tussen een bende ontvoerders, de politie en een jonge vrouw die worstelt met haar verleden. Ze heeft gebroken met de Jehova’s getuigen en daardoor met al haar vrienden en familieleden.

In De zonde waard komen relaties op scherp te staan, wordt afgerekend met knellende banden en blijft tot het laatst toe onduidelijk wie je kunt vertrouwen. Maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan… Hoever wil je gaan om trouw te blijven aan jezelf en om anderen te beschermen?

Spiegelbeeld – David Baldacci (16 november)

Al van jongs af aan leeft FBI-agent Atlee Pine in onzekerheid over wat er precies is gebeurd met haar tweelingzus Mercy. Het meisje werd op zesjarige leeftijd ontvoerd en is nooit meer teruggezien. De politie stond destijds voor een raadsel en ook Atlees eigen onderzoek levert lange tijd niets op. Nu heeft ze eindelijk het bewijs gevonden dat haar zus nog leeft. Maar om haar te vinden moet Atlee ver in het verleden duiken. Alles leidt terug naar een moedige daad die haar moeder ooit verrichtte. En niet iedereen wil dat de waarheid over wat er destijds is gebeurd boven water komt…

Ik moet je iets vertellen – Nicola Moriarty (16 november)

Eindelijk vakantie. De hele familie is bij elkaar. De koffers zijn gepakt, de auto’s zitten vol, en in colonne vertrekken ze. Het vakantiehuis ligt op een paar uur rijden, maar niet iedereen zal er aankomen… De familie van Jill, haar drie zoons en hun gezinnen, wordt verscheurd door een zwaar verkeersongeval. Dit is een ongeluk, maar de gevolgen ervan zaten er al een tijd aan te komen. Want binnen deze familie ligt een geheim te etteren, en niets kan voorkomen dat het naar buiten komt.

Contact – Winchester McFly (30 november)

In Contact, het derde deel van De Detta Dossiers van schrijverscollectief Winchester McFly, staan rechercheur occulte zaken David Detta en zijn partner Tess de Winter weer voor een duistere zaak. Rondom een Gelderse legerbasis vindt een reeks moorden plaats, gepleegd door soldaten die pas zijn teruggekeerd van hun missie in Afghanistan. De zaak wordt onder het tapijt geschoven en afgedaan als gevolg van PTSS. Maar dan blijkt er een patroon in de moorden te zitten. Hebben de soldaten iets bovennatuurlijks mee teruggenomen uit het oorlogsgebied?

Nooit gedacht – Latoya Morris (16 november)

Aarde, tweeëntwintigste eeuw. Ruimtereizen en handel drijven met andere planeten behoren tot het alledaagse leven. Ingenieur en pilote Eavan is een afstammelinge van een meisje genaamd Wendy, dat meer dan drie eeuwen geleden door een vliegende jongen met een panfluit mee is genomen naar een prachtig eiland, waar je nooit volwassenen wordt. Eavan is er heilig van overtuigd dat haar voorouder het hele verhaal, dat ze in een dagboek heeft opgeschreven, niet uit haar duim heeft gezogen. Samen met haar vriend Chris gaat ze op zoek naar de planeet waarvan zij vermoedt dat Wendy daar ooit terecht is gekomen met de vreemde jongen. Maar ze is niet voorbereid op wat ze daar werkelijk aantreft.

Dromen jagen – Anna Thomas (11 november)

Het is drie maanden geleden dat Linda, Judith en Ellen naar Spanje vertrokken om in het dorpje Nueva Vida opnieuw te beginnen. En die drie ‘vrije’ maanden die Judith zichzelf beloofde om na te kunnen denken, zijn om. In die periode heeft ze Carlos’ moestuin weer tot leven gewekt, is ze begonnen met schilderen en heeft ze haar designerkleding verruild voor haar geliefde hippiejurken. Hoewel ze zich mentaal al veel beter voelt, gaat het lichamelijk steeds slechter met haar. Als ze na die drie maanden besluit om Paul te bellen, komt hij helaas ook met slecht nieuws… Ondertussen probeert Ellen contact te krijgen met Bart, maar telkens als ze hem belt, drukt hij haar weg. Linda heeft het druk met de verbouwing van Nueva Vida, maar merkt ook dat haar band met Luca steeds sterker wordt. Wordt ze verliefd op hem?

Rust en vreugd – Hendrik Groen (2 november)

Als Emma Quaadvliegh na het overlijden van haar man oude papieren opruimt, vindt ze een vergeten inschrijving terug voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’. Ongemerkt is er elf jaar wachttijd verstreken, ze kan nu elk huisje krijgen dat vrijkomt. Emma wordt bij de eerste bezichtiging op slag verliefd op een gezellig, rommelig tuinhuisje met dito tuin en ze besluit impulsief: ik kan wel wat afleiding gebruiken, ik neem het! Dat ze geen verstand heeft van tuinieren maakt gelukkig niet veel uit, want aardige buren bieden direct hun hulp aan.

Ook de voorzitter van de vereniging komt onuitgenodigd op de thee. Om kennis te maken, maar vooral om haar te wijzen op de regels met betrekking tot de hoogte van de heg, het bestrijden van het onkruid en de verplichte algemeen onderhoudsbeurten. Het gesprek verloopt wat stroef. Emma vermoedt dat de voorzitter haar niet meteen in de categorie ‘nette tuinders’ indeelt.

Al snel blijkt dat het er tussen de tuinders in het prachtige groene paradijs niet altijd even vredelievend aan toe gaat. Toch is Emma vastbesloten er hoe dan ook iets moois van te maken. Maar wilden Adam en Eva dat ook niet?

Leave a Reply

  • (not be published)