Eindeloos dichtbij

Titel: Eindeloos dichtbij
Auteur: Jenny Colgan
Serie: Happy Ever After #3
Genre: Roman
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Vertaald door: Els van Son
Publicatiedatum: augustus 2021
Aantal bladzijdes: 384
Recensie: Leontine

Cover
Een typische Jenny Colgan cover zou ik willen zeggen. Op de cover komt de blauwe boekenbus die toch een beetje centraal staat in deze serie weer terug.

Auteur
De Engelse bestellerauteur Jenny Colgan brak in Nederland en Vlaanderen door met Café Zon en Zee. Inmiddels heeft zij met haar geestige feelgoodstijl vele lezersharten veroverd.

Achterflap/samenvatting
Eindeloos dichtbij ruilen de stadse verpleegkundige Lissa en de nuchtere Schot Cormac voor drie maanden van baan en van huis. Lissa moet wel wennen aan de sociale controle in het Schotse dorp – en dat accent! – maar de omgeving is prachtig en de mensen zijn lief. Zo kan ze weer tot zichzelf komen. Cormac verbaast zich over de krankzinnige drukte in Londen, maar de mensen die hij ontmoet zijn bijzonder – en soms… apart. Toch krijgt hij eindelijk rust in zijn hoofd. Terwijl Lissa en Cormac heen en weer mailen over van alles en nog wat, lijken de stukjes van hun leven eindelijk op hun plek te vallen. Maar toch ontbreekt er nog een. Wat als dat stukje zich momenteel 800 kilometer verderop bevindt?

Mijn mening
Als Lissa een heftige gebeurtenis meemaakt in Londen, is ze zichzelf even helemaal kwijt. Haar werkgever adviseert haar deel te nemen aan een uitwisselingsproject waarbij zij te werk gesteld wordt in Schotland. Zij zal van werkplek wisselen met de nuchtere Cormac die haar werk in Londen over zal nemen. Voor beiden is het een ware cultuurschok. Lissa gaat zich echter steeds meer thuis voelen in Schotland. Wil ze nog wel terug naar het drukke Londen?

Met een grote glimlach leg ik het 3e deel in de Happy Ever After-reeks neer. Wat een heerlijk verhaal is dit weer. Ja, het is voorspelbaar, maar oh wat is het een fijn verhaal om lekker te lezen onder een dekentje op de bank. Je waant je wederom in Schotland (en in Londen, maar ik geef toch echt de voorkeur aan Schotland).

Omdat het een serie is, komen Nina en Zoë (uit de eerste twee delen) af en toe voorbij in het verhaal. Toch staat dit deel wel op zichzelf. De boeken zijn prima afzonderlijk te lezen.

Jenny Colgan is een kei in het schrijven van feelgood boeken zonder dat het direct heel cheesy wordt. Een feelgood laat je goed voelen. Toch begint het verhaal erg verdrietig.

De heftige gebeurtenis in Londen loopt als een rode draad door het boek. Het laat goed zien hoe het menselijk brein reageert op zo’n gebeurtenis. Maar liefde en romantiek overwint alles.

Ik heb erg genoten van deze serie. Jenny Colgan is zeker gestegen op mijn lijstje feelgood auteurs. Ik geef Eindeloos dichtbij 4 sterren.

Leontine

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)