En we gaan nog even door….(geen zorgen, hierna nog maar een overzicht ;-))

Parijs – Kiki van Dijk (25 november)

De nieuwe winterthriller van Kiki van Dijk zich af in het betoverende Parijs, de meest romantische stad ter wereld. Maar achter de lichtjes en knusse straatjes gaat een gruwelijke werkelijkheid schuil.

In haar wervelende stijl vol vaart vertelt Kiki hoe voetbaljournalist Mika op zoek is naar haar tweelingzus, die in Parijs woont maar al dagen niets van zich heeft laten horen. In de besneeuwde lichtstad ontdekt ze dat Abby van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn, dat zij een heel ander, gevaarlijker leven leidde dan Mika dacht. Wie kan ze nog vertrouwen? En is ze zelf wel veilig?

Verloren meisjes – Angela Marsons (2 november)

Kim Stone is een briljante rechercheur met een prachtige carrière, al zorgt haar eigengereide werkwijze geregeld voor problemen met haar superieuren. Ook haar moeilijke verleden maakt haar soms kwetsbaar, maar ze laat zich door niets of niemand tegenhouden – Kim geeft het woord ‘koppig’ een geheel nieuwe betekenis.

Twee negenjarige meisjes, Charlie en Amy, verdwijnen. Hun families belanden in een nachtmerrie. Een bericht bevestigt hun ergste vermoedens: de twee zijn ontvoerd. Tussen de twee gezinnen ontspint zich een strijd op leven en dood. Welk spoor Kim Stone ook onderzoekt, de dader lijkt haar steeds een stap voor te zijn. Ze begint te vrezen dat deze intelligente en genadeloze misdadiger haar te slim af zal zijn. Zal een van de kinderen de ultieme prijs voor haar falen moeten betalen?

Obscuritas – David Lagercrantz (23 november)

Zomer 2003. In Hässelby, net buiten Stockholm, wordt het lichaam van een scheidsrechter gevonden. Giuseppe Costa, de vader van een van de spelers en een heethoofd, wordt voor de moord gearresteerd. Costa beweert echter dat hij onschuldig is en de hoofdinspecteur van de politie besluit om de hulp in te roepen van professor Hans Rekke, een befaamde expert in ondervragingstechnieken. Maar Rekke gedraagt zich vreemd en verwerpt zelfs het al gedane onderzoek. Costa wordt vrijgelaten en de politie blijft met lege handen achter. Alleen Micaela Vargas, een jonge agente, weigert om het hierbij te laten. Onder dramatische omstandigheden ontmoeten ze elkaar en ze besluiten, hoe verschillend ze ook zijn, de zaak samen op te lossen. Wat was de scheidsrechter voor man, een slachtoffer of een dader?

Blinde wraak – Nina Verheij (4 november)

Het derde en laatste deel van de detectivereeks over Emily Gagliardi Het lijkt een doodnormale ochtend te worden voor de jonge rechercheur Emily Gagliardi. Maar dan vindt ze het lichaam van een vrouw op het dakje naast haar balkon. De vrouw is prachtig neergelegd als Vrouwe Justitia, met een blinddoek, weegschaal en zwaard. Alleen heeft Emily geen idee wie ze is. Moet de rechercheur het lichaam zien als een waarschuwing dat zij zelf de volgende is, of schuilt er een andere reden achter de aanwezigheid van de vrouw? Al snel ontdekken Emily en het team overeenkomsten met de misdaden van een seriemoordenaar uit de jaren negentig.

Undercover: Ramkraak – Hugo Luijten (9 november)

Wanneer bij een serie plofkraken een dode valt, is het aan undercoveragent Bob Lemmens om het vertrouwen van de daders te winnen en hen daarna uit te leveren. De opdracht lijkt eenvoudig voor een flik met zijn ervaring, tot een tienjarige jongen verdwijnt en de situatie dreigt uit te draaien in een bende-oorlog.

Volgt Bob zijn instinct of de instructies van zijn teamleiders? En bovenal, kan hij nieuwe slachtoffers voorkomen?

Een dodelijk spoor – Ben Creed (9 november)

Leningrad, 1951. Rechercheur Revol Rossel onderzoekt de zaak waarbij vijf lijken in de sneeuw zijn achtergelaten. Het lijkt erop dat de dader zich in de hoogste kringen van het Kremlin bevindt…

Leningrad, 1951. Revol Rossel, ooit een groot violist, nu politieman, wordt geconfronteerd met vijf bevroren lijken, netjes geordend tussen een spoorlijn. Zijn zoektocht naar de dader leidt hem naar het hart van de muzikale wereld van Leningrad en uiteindelijk naar de hoogste kringen van het Kremlin. Het is een wereld die hij door en door kent. Een wereld waarin ooit zijn dromen werden verbrijzeld. Een wereld waarin nu een moordenaar zich schuilhoudt.

Goden & Monsters – Shelby Mahurin (24 november)

Lou is al haar hele leven op de vlucht: voor de verraderlijke heksen uit haar heksenkring én voor de heksenjagers van de koning, die niets liever willen dan haar op de brandstapel krijgen. Maar nu is het tijd om naar huis terug te keren. Lou vindt dat ze de confrontatie moet aangaan met haar verleden en moet opeisen wat haar rechtmatig toebehoort.

Haar vrienden, en vooral haar echtgenoot Reid, maken zich echter zorgen om haar. Het lijkt wel of ze niet langer de Lou is die ze kennen: het dappere meisje dat in staat was het hart van een heksenjager te veroveren. Er hangt een donkere schaduw over haar, en dit keer is er meer dan liefde nodig om de duisternis te verdrijven…

Nachtvlucht – Eva Burgers (24 november)

Sinds de ouders van Rebel (17) zes jaar geleden bij een hotelbrand zijn omgekomen woont ze samen met haar tante Marly. In de jeugdthrillerserie Afslag Zuid volgen we haar belevenissen met haar friends for life Kai en Oliver, afgewisseld met haar oude dagboeknotities en berichten van het politiefront. In Nachtvlucht wordt een leraar op school bedreigd. Rebel is daar getuige van en biedt hem hulp aan, maar de docent wimpelt haar af. De vrienden gaan zonder aarzelen op onderzoek uit en zijn daarbij de politie telkens een stapje voor. Maar rechercheur Peter neemt hen dat niet in dank af. En net als ze denken te weten wie er achter de bedreiging zit, verdwijnt Oliver. 

Nieuwe horizon – div. auteurs (8 november)

Een bundel met verhalen van oude rotten in het vak en nieuwkomers, allemaal met een futuristisch tintje en geschreven voor young adults. Wat als je voor elk klein vergrijp al de doodstraf zou krijgen, het concept reality TV iets te ver door zou schieten naar een dystopie, of je genen verregaand gemanipuleerd zouden worden? In deze verhalen word je door ruimteprinsessen meegenomen naar de sterren, worden er handelsoorlogen uitgevochten, wagen mensen het om hun veilige wereld te verlaten en winnen ze ondanks barre omstandigheden elkaars hart. Durf jij voorbij de nieuwe horizon te kijken?

De huisgenoot – Elizabeth Day (26 november)

Hoewel Marisa Jake pas enkele maanden kent, is ze ervan overtuigd dat hij de ware is. Als hij haar vraagt bij hem in te trekken en samen een gezin te stichten, weet ze dan ook zeker dat ze eindelijk de vastigheid heeft gevonden waarnaar ze haar leven lang heeft gezocht. Maar wanneer ze een kamer van hun huis verhuren, komt hun relatie onder druk te staan. Kate, de huurster, heeft weinig respect voor persoonlijke ruimte, is meer dan gemiddeld geïnteresseerd in Jake en vreemd genoeg ook in hun plannen voor gezinsuitbreiding. Waarom is ze zo geïnteresseerd – geobsedeerd zelfs? En, verontrustender, waarom deelt Jake Marisa’s zorgen hierover niet? In haar vastberadenheid antwoorden te vinden op deze vragen, dreigt Marisa alles te verliezen wat haar dierbaar is…

Leave a Reply

  • (not be published)