Zo'n mooi meisje

Titel: Zo’n mooi meisje
Auteur: Carla Kovach
Serie: Gina Harte #3
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Barbara Lampe
Verschijningsdatum: September 2021
Aantal bladzijdes: 346
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Carla Kovach was toneelschrijfster en actrice voor ze zich toelegde op het schrijven van thrillers. Inmiddels is ze fulltime schrijfster, en mede-eigenaar van een film-, fotografie- en videoproductiebedrijf. Ze woont in Redditch, Engeland.

Achterflap:
Een jonge vrouw valt uit een busje dat met hoge snelheid over een afgelegen weg raast. Haar lichaam is gekneusd en beurs en met haar laatste kracht wendt ze zich tot de persoon die haar te hulp schiet. ‘Help haar,’ fluistert ze voordat ze haar ogen voorgoed sluit.

Een paar dagen later wordt in een ondiep graf, slechts enkele kilometers verderop, het lichaam van een ander meisje gevonden. De gelijkenissen tussen de twee meisjes zijn verontrustend – dezelfde leeftijd, hetzelfde fragiele lichaam en tot slot dat felrode haar. Rechercheur Gina Harte moet haar privézorgen opzijzetten, voordat de moordenaar zijn oog op het volgende perfecte meisje laat vallen.

Mijn mening:
Zo’n mooi meisje is alweer het derde deel in de Gina Harte-serie. De ontwikkeling van Gina zelf blijft in dit deel een beetje hangen, de aandacht gaat meer uit naar het verhaal over de verdwenen meisjes. Dit lijkt misschien een beetje afgezaagd maar de plot die Kovach voor de meisjes heeft uitgestippeld maakt heel veel goed. De schrijfstijl is zoals we inmiddels van Kovach gewend zijn, korte hoofdstukken waarin dit keer een zoektocht naar meerdere roodharige meisjes in een tijdsbestek van ruim een week wordt ontrafeld. Het is een uitgebreide klopjacht waarin je als lezer goed op de namen moet letten om de lijnen te blijven volgen. Kovach heeft verschillende maatschappelijke thema’s gebruikt om het verhaal een origineel tintje te geven, daar is goed over nagedacht. Om niet te veel van het verhaal weg te geven ga ik de thema’s niet benoemen.

Buiten de spanning maakt Kovach zeker ook gebruik van psychologische diepgang om je als lezer in het verhaal mee te nemen, het verhaal weet je op het eind diep te raken.

Tijdens het lezen denk je steeds te weten hoe je de puzzel moet leggen maar er zijn continu stukjes kwijt en dat maakt het puzzelen lastig.

Zo’n mooi meisje heeft mij enorm weten te bekoren en ik kijk er naar uit om deze serie verder te blijven volgen, de schrijfstijl bevalt mij uitstekend en ik geniet van het begin tot het einde. De ontknoping was daarbij zeker een kers op de taart, ik was verrast door alle onderliggende achtergrondinformatie die het verhaal een originele afsluiting gaven.

Carla Kovach draagt dit boek op aan alle mantelzorgers en mensen die in de zorg werken, een mooi gebaar, en dit doet ze niet zonder reden. Als je het boek hebt gelezen vallen alle stukjes op zijn plaats.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 4

Zo’n mooi meisje krijgt van mij dik verdiend 4,5 ster.

Bianca

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)