Lang en gelukkig?

Titel: Cinder & Ella: Lang en gelukkig?
Auteur: Kelly Oram
Genre: Jeugd
Uitgeverij: De Fontein Jeugd
Vertaling: Marjolein Huiberts
Publicatiedatum: juli 2021
Aantal bladzijdes: 398
Recensie: Manon

Auteur
Kelly Oram schreef haar eerste boek toen ze 15 was: een zwijmelverhaal over haar favoriete band The Backstreet Boys, waarmee haar familie haar nog steeds plaagt. Inmiddels heeft Kelly verschillende YA- en NA-boeken op haar naam staan. Wil je meer weten over Kelly en welke boeken ze heeft geschreven? Kijk dan op www.kellyoram.com Voor meer informatie over de uitgever zie: www.uitgeverijdefontein.nl

Achterflap
Eindelijk hebben Cinder – echte naam Brian – en Ella elkaar gevonden. Het lijkt wel een droom! Maar al gauw dringt de buitenwereld zich op. Brian is namelijk de hotste acteur van Hollywood en iedereen wil alles over hem weten. Dat merkt ook Ella die plotseling in de belangstelling staat – met brandwonden en al. Daar komt bij dat haar familie de relatie afkeurt. Is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen? Of bestaat ‘lang en gelukkig’ alleen in sprookjes?
Lang en gelukkig? is het slot in een verslavend tweeluik.

Mijn mening
Een verrukkelijk deel 2, niet een verhaal waarin ze eerst bij elkaar zijn, dan weer niet en op het eind is het allemaal weer goed. Nee, gewoon een verhaal hoe lastig de liefde ook kan zijn, dat je bij elkaar wilt zijn, maar ook jezelf niet wilt verliezen. Hoe twee individuen bij elkaar komen en samen een leven willen starten. Alleen zijn er wel een paar maren, bijvoorbeeld: Brian is de hotste acteur in Hollywood en Ella is een gewoon meisje, maar wel een meisje met een heleboel brandwonden die daar ook mee moet leren omgaan.

Er borrelde een stille, hysterische lach vanuit mijn borst omhoog. Brian voelde mijn angst aan en legde zijn voorhoofd tegen het mijne aan. ‘Je hoeft niet zenuwachtig te zijn,’ fluisterde hij. ‘Dit gaat niet om mij, oké? Dit gaat om wat jij nodig hebt. Je hebt van mij niks te vrezen.’

We vallen eigenlijk midden in het verhaal, net een week nadat het vorige boek is geëindigd. Een week waarin Brian en Ella zich voor de buitenwereld hadden afgesloten om elkaar te leren kennen, maar ja de buitenwereld klopt op hun deur en het “gewone” leven gaat weer starten. Ella leert op de harde manier dat niet iedereen die ze vanaf nu ontmoet aardig is, maar gewoon keihard kan zijn. Juist op een moment dat jij je kwetsbaar opstelt. Erger is dat de hele wereld daar mee van kan genieten door geheime opnames. Brian en vooral Ella leren hiermee omgaan en Ella gaat een manier ontdekken waarop zij haar blog (weet je nog: zij heeft een boekenblog!) in haar voordeel kan gebruiken en waar Brian misschien ook wel een rol in gaat spelen…

Brians ogen werden groot toen hij mijn bloesje zag, maar hij was niet alleen geschokt vanwege mijn keuze om iets aan te trekken dat mijn littekens onthulde. Zijn ogen stonden vol verlangen.

Gelukkig wordt Ella niet als een zielig meisje neergezet, maar als iemand die met vallen en opstaan leert met haar mogelijkheden om te gaan. Met haar angsten, haar lichaam dat voor een groot deel verbrand is. Hoe anderen haar zien, maar vooral Brian. Het verhaal wordt verteld vanuit Ella, maar ook vanuit Brian. Zeker in zo’n verhaal is dat heel fijn, om te lezen hoe Brian op Ella reageert en hoe hij omgaat met alle dingen die rondom hun relatie spelen. Een heel fijn deel 2 om te lezen, het is romantisch, realistisch en humoristisch geschreven door Kelly Oram.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

4 sterren voor Lang en Gelukkig?

Manon

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)