Het moezelmeisje

Titel: Het Moezelmeisje
Auteur: Marelle Boersma
Serie: Vertrekthrillers
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: september 2021    
Aantal bladzijdes: 352
Recensie: Brenda

Cover
Een vrouw zittende tussen de druivenranken kijkend over de wijngaarden. Een prachtige cover. Het geeft geen spanning weer, maar dat is hierbij niet nodig. De cover is al mooi genoeg om op te pakken.

Auteur
Marelle Boersma (1957) heeft inmiddels een heel rijtje thrillers op haar naam staan, waaronder een aantal bestsellers zoals Ik volg je en Vals alarm (ruim 85.000 ex.). Haar eerste thrillers gaan voornamelijk over actuele misstanden, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen van slachtoffers.
Op dit moment schrijft Marelle Boersma aan een serie Vertrekthrillers, waarvan de eerste, Chateau de Provence in 2018 is uitgekomen. Ciao Sicilia volgde een jaar later en ook Enkele reis naar de Algarve kan aan het rijtje worden toegevoegd. In 2020 verscheen Terug naar Cornwall. En nu in 2021 hebben we Het Moezelmeisje. Het volgende vertrekthriller is alweer in de maak.
Inmiddels zijn haar Vertrekthrillers razend populairHet zijn verhalen waarin Nederlanders hun vertrouwde leven achter zich laten om zich in het buitenland te vestigen, met steeds een andere reden om te vertrekken.
Marelle Boersma weet als geen ander hoe het is om elders een nieuw bestaan op te bouwen. Na vijf jaar Portugal ging ze naar Frankrijk om daar te schrijven en samen met haar man Jan schrijfvakanties te organiseren. En nog niet zo lang geleden zitten ze weer op Nederlandse bodem. (bron: crimecompagnie.nl en facebook)

Achterflap/samenvatting
Emma wil haar geluk beproeven in het Duitse stadje Cochem. Ze heeft bedacht dat ze op de wijnboerderij van haar familie een prachtige alcoholvrije wijn kan gaan maken. Direct na aankomst wordt ze echter met twee misdrijven geconfronteerd. Houden deze twee zaken verband met elkaar? Of misschien zelfs met haar komst?

Mijn mening
Marelle Boersma heeft weer een heerlijk vertrekthriller weten neer te zetten. Ik heb er vanaf het begin tot het eind echt van genoten.

Het verhaal start direct dat Emma onderweg is naar Cochem. Er is geen voorgeschiedenis, maar tijdens het lezen kom je te weten wat er met Emma en de overige personages is gebeurd. Je leert ze stuk voor stuk kennen.

De personages zijn goed neergezet. Duidelijk en krachtig en door de fijne schrijfstijl zorgt het ervoor dat je echt meeleeft met onder andere Emma en de druivenplukkers. Zelfs met Heinz had ik op het eind toch een beetje medelijden. Ik had het gevoel dat er meer aan zat te komen. Voor mij toch een open draadje in het verhaal. 

Zelf ben ik ooit op vakantie geweest in een dorpje aan de Moezel. Dit zorgde er denk ik extra voor dat ik het nog meer voor me zag. De bochten, het uitzicht vanaf sommige plekken werden zo beeldend verteld. Ik zag mijzelf wel tussen de druivenranken zitten.

De spanning voelde je door het gehele verhaal en dit zorgde ervoor dat ik steeds maar door bleef lezen. Het hield je vast in het verhaal.

Ik heb nog niet alle vertrekthrillers van Marelle gelezen. Dat moet ik dan maar snel gaan doen.

Spanning: 5
Plot: 4,5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 5

Het moezelmeisje krijgt van mij 5 prachtige sterren.

Brenda

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)