Ik volg jou

Titel: Ik volg jou
Auteur: Peter James
Genre: Thriller
Uitgever: De Fontein
Vertaald door: Lia Belt
Verschijningsdatum: September 2021
Aantal bladzijdes: 438 (epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Peter James is een van de bestverkopende thrillerauteurs ter wereld. Zijn thrillerserie met inspecteur Roy Grace in de hoofdrol, gesitueerd in Brighton, wordt in meer dan dertig talen vertaald. Naast de Roy Grace-serie heeft Peter James een aantal goedverkopende standalone-thrillers op zijn naam staan.

Achterflap:
Dokter Marcus Valentine heeft het goed voor elkaar: een vrouw, drie kinderen en een goede baan. Toch mist hij iets in zijn leven, of beter… iemand. Als hij op een ochtend een hardloper ziet die sprekend lijkt op zijn jeugdliefde, wordt er iets in hem wakker. De belangstelling voor Georgie, de vrouw die zijn pad kruiste, neemt verontrustende vormen aan en verwordt tot een obsessie. Marcus zet alles op alles om elke stap van de vrouw te kunnen volgen, om dicht in haar buurt te zijn en hij gaat daarin ver, héél ver…

Mijn mening:
Peter James is een zeer bekend thrillerauteur, vooral zijn Roy Grace serie wordt zeer veel gelezen. Ik volg jou is een standalone die ik in twee dagen heb verslonden. Ik zou het boek scharen onder een medische misdaadroman. De goed aangeschreven dokter Valentine, die op professioneel gebied uitblinkt in zijn vak, richt zijn pijlen op de mooie Georgie. Zijn interesse in Georgie neemt al snel extreme vormen aan en hij gaat over lijken om haar voor zich te winnen. Ik volg jou is een roman waarin de spanning hoogtij viert, je wilt de dader tijdens het lezen een halt toeroepen en mensen waarschuwen om niet iedereen blind te vertrouwen.

Peter James heeft de personages dermate goed uitgewerkt dat je een inkijk krijgt in hun hoofd en hun manier van denken en handelen.

Een verhaal waarin een zieke geest onder je huid gaat zitten en je alleen maar kunt hopen dat de ogen bij sommige mensen op tijd open gaan. Ik houd van de schrijfstijl van James, hij weet spanning, romantiek en een stukje medische wetenschap op een aangename manier te verweven in een aantrekkelijk verhaal.

Ik volg jou wist mij van het begin tot het eind in zijn greep te houden, de plot is goed, niet te ingewikkeld uitgedacht, waarbij de ontknoping niet bijzonder spectaculair was maar dat heeft het leesplezier zeker niet bedorven.

Het is geen thriller waar je als lezer diep moet nadenken om de verhaallijn te kunnen volgen, het is geen ingewikkelde kost, als je dat zoekt moet je deze overslaan, maar als je jezelf lekker wilt onderdompelen in een heerlijk spannende thriller met een medisch, romantische touch is dit zeker een aanrader.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Psychologie: 4
Spanning: 4
Plot: 3

Ik volg jou krijgt van mij afgerond 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)