Het beest van Bakendorp

Onlangs verscheen bij uitgeverij Ellessy Het beest van Bakendorp, de historische thriller van Patricia Mollenhauer.

Het verhaal

Het is levensgevaarlijk om oude beesten wakker te maken ondervindt een Zeeuwse nakomeling van een zwarte slavenhandelaar, als zij sinistere familiegeheimen aan het licht brengt. Janine is een freelance culinair journalist met een Nederlands-Ghanese achtergrond. Na lang zoeken heeft ze eindelijk haar stukje hemel gevonden en verhuist Janine met haar man en twee kinderen naar het rustig gelegen gehucht Bakendorp op Zuid-Beveland. Haar ideale leven wordt echter ruw verstoord als tijdens verbouwingswerkzaamheden in de tuin de stoffelijke resten van drie mannen worden blootgelegd. Wie waren deze mannen en hoe zijn ze daar terecht gekomen? Het raadsel wordt complexer als uit forensisch onderzoek blijkt dat twee van de drie gevonden mannen alsook zijzélf afstammen van dezelfde voorouder uit West-Afrika, de steenrijke zwarte slavenhandelaar Jacob Rühle (1751-1828). Janine zelf met onderzoek in en rond haar omgeving. De meeste antwoorden vindt ze door het lezen van eeuwenoude dagboeken uit de nalatenschap van haar tante, die het aangrijpende verhaal vertellen over twee families die verbonden en verscheurd raken door ‘vervuild’ bloed. Al snel blijkt dat niet iedereen blij is met haar gewroet in het verleden.

Over de auteur

Patricia Mollenhauer, dochter van een Zeeuwse moeder en een Frans Congolese vader woont in het gehucht Bakendorp op een eeuwenoud kerkhof. Deze prachtige plek omgeven door groen heeft Patricia geïnspireerd haar debuut te schrijven. Haar eigen achtergrond heeft direct en indirect gediend als decor voor deze roman. Hoewel zij vaak in de keuken te vinden is wordt er niet alleen gekookt en gegeten maar is dit ook de plek om tot nieuwe verhalen en ideeën te komen. Patricia ziet zichzelf als de createur van haar leven en gelooft net zoals het hoofdpersonage Janine, niet in toeval.


kijk voor het laatste nieuws op www.thrillersandmore.com

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)