Winter in de B&B

Titel: Winter in de B&B
Auteur: Kaat de Kock
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: Oktober 2021    
Aantal bladzijdes: 232
Recensie: Brenda

Cover
Een mooi winters plaatje: sneeuwsterren, sneeuw en een knus huisje in de sneeuw. Ik vind het zeker een mooie cover.

Auteur
Kaat de Kock debuteerde in 2016 met Selfie, dat genomineerd werd voor de Jonge Jury Debuutprijs. Daarna schreef ze nog tal van youngadultboeken, een kinderboekenreeks en feelgoodromans. Ze woont met man, dochter en kat in Antwerpen.

Achterflap/samenvatting
Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd.

Als het ‘vakantiehuis’ een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo’n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven en een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen.

Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die heel knappe klusjesman te winnen.

Mijn mening
Na het zien van de cover en het lezen van de achterflap was mijn interesse wel gewekt. Ik was zeer benieuwd naar het verhaal.

We beginnen met deel 1. In het eerste deel wordt duidelijk hoe het leven van Hanne eruitziet. Een jonge meid die niet echt geluk heeft in haar dagelijkse ding totdat ze een prachtig huis heeft geërfd.

Het tweede gedeelte gaat over haar tijd in de B&B en het derde gedeelte is eigenlijk het slot van het verhaal.

Een heerlijke feelgood. Het las ontzettend vlot en je bent zo bij de laatste bladzijde.

Het wordt ook zeer beeldend geschreven waardoor je je ook echt in de Ardennen waant.

Door het boek heen zitten winterse plaatjes en dat maakt het boek wel wat winters. Wat ik wel miste in het gehele verhaal is de winterse achtergrond. Richting het einde kwam de winter met Kerst en oud en nieuw, maar ik kon het niet voelen door het hele verhaal.

Van mij had er wel wat meer winterse verhalen in gemogen.

Kaat de Kock heeft een fijne feelgood geschreven wat je meeneemt naar een prachtige wereld.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 4

Winter in de B& B krijgt van mij 4 prachtige sterren.

Brenda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)