Een royale vergissing

Titel: Een royale vergissing
Auteur: Julia Quinn
Serie: Bridgerton #6
Genre: Roman/feelgood
Uitgeverij Boekerij
Vertaald door: Karin Breuker
Verschijningsdatum: April 2021
Aantal bladzijdes: 284 (epub)
Recensie: Bianca 

Over de auteur:
Julia Quinn (1970) studeerde kunstgeschiedenis aan Harvard en begon een maand na haar afstuderen aan haar eerste boek. Inmiddels is ze een gevierd New York Times– bestsellerauteur en lid van de prestigieuze Romance Writers of America Hall of Fame. De Netflix hitserie Bridgerton is op haar achtdelige boekenreeks gebaseerd.

Achterflap:
In elk leven doet zich een beslissend moment voor waarna je weet dat niets ooit meer hetzelfde zal zijn. Voor Michael Stirling, Londens beruchtste rokkenjager, was dat het moment dat hij oog in oog kwam te staan met Francesca Bridgerton. Het was een wonder dat hij zich staande wist te houden, zo diep was hij getroffen door haar schoonheid. Helaas was de gelegenheid waar ze elkaar ontmoetten het diner voorafgaand aan Francesca’s huwelijk – met Michaels neef.
Maar dat was toen. Nu is Michael meneer de graaf, en Francesca is weer vrij. Helaas ziet zij in hem nog steeds niets meer dan een goede vriend en vertrouweling. Durft Michael hun vriendschap op het spel te zetten door haar zijn ware gevoelens te tonen?

Mijn mening:
Inmiddels ben ik aanbeland bij het zevende deel in deze heerlijke serie en weet ik wel zo’n beetje wat me te wachten staat. Toch is Quinn er weer in geslaagd om voor Francesca een bijzonder verhaal te bedenken. Geen maagdelijkheid deze keer, maar een vrouw met ervaring die opnieuw de liefde probeert toe te laten. Francesca heeft een ernstig verlies mee gemaakt en na een lange rouwperiode gaat zij haar leven weer oppakken.

Michael is een galante heer die zijn gevoelens voor Francesca altijd verborgen heeft gehouden, zij was tenslotte getrouwd en voor hem dus onbereikbaar. Vriendschappelijk waren ze maatjes voor het leven maar daar komt verandering in als Francesca weduwe wordt.

Een royale vergissing draait vooral om verlies en rouw, vervolgens is het de liefde die ervoor zorgt dat het verleden een plekje krijgt, een verhaal waarin de liefde even op zich laat wachten, het heeft tijd nodig, net zoals het verwerken van een verlies van een dierbare tijd nodig heeft, en die tijd wordt genomen.

Ik heb Een royale vergissing met plezier gelezen, vooral de tweede epiloog bezorgde mij een heel fijn gevoel, binnenkort verder met deel zeven, De edele opdracht, ik kijk ernaar uit!

Een royale vergissing krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)