De kluwen

Titel: De kluwen
Auteur: Terrence Lauerhohn
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambilicious
Publicatiedatum: November 2021
Aantal bladzijdes: 298
Recensie: Danielle

Over de auteur
Terrence is geboren op 31 mei 1960 in een Brabantse wieg te ’s-Hertogenbosch. Tegenwoordig woont hij in Rilland (Zeeland). Pas op 51-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste roman Noptula (Science-fiction), die goede reviews ontving. Sindsdien heeft hij meegedaan aan verschillende schrijfwedstrijden, met bovengemiddeld resultaat, en zijn een flink aantal kortverhalen van hem in genre-magazines gepubliceerd, waarvan verschillende zelfs in de USA. Eerder verschenen boeken van Terrence zijn De Negen Cirkels (2014), Wegversperring (2015), 1897 (2017) Nirwana (2016), Zielenmenners (2018). Hierdoor heeft hij al een mooi repertoire op zijn naam staan.

Achterflap:
De Kluwen: Vijf vrienden. Hun vriendschap is hecht. Voor hun televisieprogramma onderzoeken ze paranormale verschijnselen. Zij weten dat geesten bestaan en zijn er niet bang van. Tot ze zich in het huis van een occultist en seriemoordenaar laten opsluiten. Vanaf dat moment loopt de hele mensheid groot gevaar. Zij kunnen de wereld echter alleen van de ondergang redden door zelf in leven te blijven. De sterkte van hun vriendschap, hun moed, en hun beslissingen zullen uiteindelijk de doorslag geven.

Mijn mening:
Wie bekend is met de auteur kan een verhaal verwachten met genoeg spanning en lugubere scenes. Zodra de vijf vrienden het huis in stappen om op onderzoek te gaan wat er zich de afgelopen jaren in het huis heeft afgespeeld, worden de geesten wakker en start de kluwen met het verwezenlijken van zijn doel.

In dit huis wonen al sinds jaar en dag geen mensen meer,’ sprak Rick tot de lens. ‘Geen enkele bewoner kan ons vertellen welke onthutsende gebeurtenissen hier hebben plaatsgevonden, niemand van hen is nog in leven.

Al snel wordt duidelijk dat het huis niet zit te wachten op bezoekers, of beter gezegd de bezoekers zo snel als het kan naar de dood wil leiden. De spanning neemt toe en je voelt de angst groeien onder de vrienden. De vriendschap wordt op het spel gezet want wie neemt het initiatief en heeft het lef om genoeg weerstand te bieden tegen de kluwen?

Terrence weet weer op zijn eigen manier de woorden en zinnen te vormen die de sfeer duidelijk weergeven. Helaas blijft het verhaal halverwege een beetje stil staan en wordt het een herhaling van scenes. Desalniettemin wil je natuurlijk wel weten of de vrienden levend het huis kunnen verlaten.

De Kluwen is een soort van ‘Ghosthunters’-verhaal waarbij je gewoon blijft doorlezen ook al is er vaak geen vooruitgang. Het einde is dan soms niet helemaal wat je voor ogen hebt en dan sla je het boek dicht en verlaat je de sfeer rondom De Kluwen.

Ik geef De Kluwen 3 sterren.

Danielle

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)