Ongewenst

Titel: Ongewenst
Auteur: Marlies Slegers
Genre: Jeugd/Young Adult
Uitgeverij: Kluitman
Publicatiedatum: november 2021
Aantal bladzijdes: 104
Recensie: Amanda

Auteur
Marlies Slegers groeide op in Indonesië. Op haar achttiende kwam ze terug naar Nederland en hier begon ze haar carrière als schrijver. Inmiddels heeft ze meer dan veertig boeken geschreven, voor zowel volwassen als kinderen en tieners. Voor Kluitman schreef ze onder andere de series Hockeylove, Gezocht: normale ouders en de spannende novelle #SweetSixteen. Voor meer informatie over Marlies en haar boeken zie: www.marliesslegers.nl

Achterflap
Feline is radeloos als ze ontdekt dat ze zwanger is. Als zestienjarige is ze er nog hélemaal niet klaar voor om moeder te worden. En met de vader, haar ex-vriendje Milan, wil ze eigenlijk niks meer te maken hebben. Wat betreft Feline zit er maar één ding op… Haar omgeving denkt daar echter heel anders over. Iedereen probeert haar op andere gedachten te brengen. Hoe moet Feline nu ooit een beslissing nemen? En wat nou als die keuze toch niet de juiste blijkt te zijn?

Mijn mening

Mijn cyclus lijkt eerder op de dienstregeling van het openbaar vervoer. Vertraging en uitval.

Wat een ontzettend heftig en goed geschreven verhaal. Een verhaal wat, helaas, maar al te vaak werkelijkheid is. Wat een heftige gebeurtenissen voor Feline en hoe ontzettend moeilijk om de juiste keuze te maken. Want wat is de juiste keuze? Wie moet je er in dit geval bij betrekken? Heeft de vader recht om mee te beslissen?

Feline komt in een hogesnelheidstrein terecht op het moment dat ze ontdekt dat ze zwanger is. Ze is nog maar zestien. Het verhaal is een rollercoaster aan twijfels, vragen, paniek, maar ook van angst, vriendschap en HELP, WAT NU?! Ze blijft zich steeds maar afvragen of ze uiteindelijk de juiste keuze heeft gemaakt. De twijfel loert steeds weer om de hoek en dreigt iedere keer weer de overhand te nemen. De uiteindelijke ontknoping is verrassend en verdrietig tegelijk.

Slegers heeft een maatschappelijk thema uitgekozen dat erg belangrijk is om bespreekbaar te maken. Voor alle jongeren een thema waar ze, meestal per ongeluk, mee in aanraking kunnen komen. De uitwerking van het thema zwangerschap, abortus en de andere mogelijkheden zijn duidelijk uitgelegd en zullen, hopelijk, wat houvast kunnen geven voor diegene die in deze ontzettend moeilijke situatie terecht komt.

Ongewenst krijgt van mij 4,5 ster.

Amanda

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)