Herfstrood

Titel: Herfstrood
Auteur: Jackie van Laren
Serie: Onder de bomen #3
Genre: Roman-Feelgood
Uitgever: Boekerij
Verschijningsdatum: Oktober 2021
Aantal bladzijdes: 381
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Jackie van Laren (Amsterdam 1968) heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Met de driedelige Q-serie maakte ze haar debuut als schrijfster. Daarna volgde het tweeluik Vallen en Opstaan, de vijfdelige Eilandliefde-serie en de losstaande romans De Meisjesmagneet en Thuiskomen. Lentegroen, het eerste deel van de Onder de bomen-serie, verscheen in januari 2021 en Zomerloof, het tweede deel, verscheen in juni van datzelfde jaar. Met Opstaan won ze de Hebban Award voor Beste Roman.

Achterflap:
Door een opeenstapeling van misverstanden is de prille romance tussen boswachter Sylvie en graaf Freek spectaculair stukgelopen. Beiden proberen ze, gebroken hart of niet, als vrienden met elkaar verder te gaan – al was het maar omdat ze elkaar nodig hebben bij alle plannen rond Freeks landgoed, en omdat Sylvies dochter Ties zo dol op hem is.

Het is Freek gelukt om de criminele onderhuurders van zijn grote huis te ontmaskeren, maar nu is het huis in slechtere staat dan ooit, terwijl zijn huurinkomsten zijn weggevallen. Als Sylvie door haar baas uit het boswachtershuisje wordt gezet, schiet Freek haar te hulp en mag ze van hem in zijn koetshuis wonen. Naarmate de herfst vordert, blijkt dat ze al hun vindingrijkheid, goede contacten en doorzettingsvermogen nodig hebben om hun levens weer op de rit te krijgen. En dat de aantrekkingskracht tussen de voormalige geliefden beslist niet is verdwenen.

Mijn mening:
Herfstrood, het derde deel in de Onder de bomen-serie leest heerlijk weg. Het aantrekken en afstoten maakt het verhaal vermakelijk en geeft tijdens het lezen een heerlijk gevoel. Vooral de beperking van Freek wordt als een kracht gezien en zal zeker voor mensen die de beperking hebben of mensen in hun omgeving hebben die met autisme dealen hoop geven.

Het gaat om accepteren en liefhebben, dan overwin je alle problemen, voor zover je dan van problemen kunt spreken. Maak gebruik van je krachten staat in dit boek hoog in het vaandel.

De schrijfstijl van van Laren waar ik zo van houd komt in Herfstrood weer als vanouds naar boven, hopelijk houd ik dit gevoel vast tijdens het lezen van Winterzon, het afsluitende deel.

Herfstrood draait vooral om het uiten van gevoelens, maak ze bespreekbaar en ben open naar elkaar. Daarin zouden velen een voorbeeld aan Freek en Sylvie kunnen nemen, geef niet te snel op maar investeer in elkaar en kijk wat de toekomst brengt.

Herfstrood is een feelgood zoals een feelgood hoort te zijn, het draait om emoties waarbij de liefde centraal staat.

Herfstrood krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)