Moordenaar

Titel: Moordenaar
Auteur: Charlotte Link
Serie: Kate Linville #2
Genre: Thriller
Uitgever: Xander Uitgevers
Vertaald door: Jolanda te Lindert
Verschijningsdatum: Oktober 2021
Aantal bladzijdes: 639
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Charlotte Link werd geboren in Frankfurt en is de succesvolste thrillerschrijfster van Duitsland op dit moment. Haar boeken zijn internationale bestsellers en in Duitsland werden al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. In Nederlandse vertaling verscheen eerder de bestseller Leugenaar.

Achterflap:
In de hooglanden van Noord-Engeland wordt het lijk gevonden van de veertienjarige Saskia, die een jaar geleden plotseling verdween. Niet veel later wordt de veertienjarige Amelie in een auto getrokken en ontvoerd. De politie van Scarborough heeft haar handen vol aan de zaak en vreest voor een seriemoordenaar. In de media gaat het vanzelfsprekend alleen nog maar over de ‘High Moor Killer’ en de druk op hoofdinspecteur Caleb Hale neemt al snel toe.

Rechercheur Kate Linville van Scotland Yard is ondertussen bezig om haar voormalige ouderlijk huis te verkopen en maakt bij toeval kennis met Amelies totaal wanhopige familie. Zo wordt ze de onvrijwillige onderzoeker in een drama dat geen einde lijkt te hebben. En dan verdwijnt er nóg een meisje…

Mijn mening:
Moordenaar is het tweede deel in de Kate Linville serie, wederom een verhaal wat makkelijk wegleest. De verhaallijnen zijn makkelijk te volgen en pas tegen het eind worden alle lijnen subtiel met elkaar verbonden. De schrijfstijl van Link leest vlot, korte eenvoudige zinnen waarbij toch een goed verhaal aan de man wordt gebracht. Wel vind ik dat Link wederom te uitgebreid van stof is geweest waardoor de spanning met regelmaat wegzakt, dat is jammer. Het verhaal bevat meerdere thema’s die te bizar zijn voor woorden, hetgeen de ouders van Amelie krijgen te verwerken is met geen pen te beschrijven. Helaas komt Kate zelf ook niet ongeschonden uit de strijd, wat zij meemaakt hakt er psychisch stevig in en ik vraag me af hoe lang ze het allemaal vol gaat houden.

Een uitdaging die vast in een volgend deel wordt vervolgd en waar ik hals reikend naar uitkijk. Ondanks dat dit boek minstens honderd bladzijden te dik is, blijf ik fan van Link. Zij weet in haar verhaallijnen een psychologische diepgang te verwerken die verbazend is en die ervoor zorgt dat de ontknoping zowel verrassend als verdrietig is.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Spanning: 3
Leesplezier: 4
Psychologie: 5
Plot: 4

Hiermee komt Moordenaar gemiddeld uit op een mooie 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)