Het beest van Bakendorp

Onlangs verscheen bij Ellessy Crime de thriller van Patricia Mollenhauer, Het beest van Bakendorp. In samenwerking met de uitgever mogen wij 2 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Het is levensgevaarlijk om oude beesten wakker te maken ondervindt een Zeeuwse nakomeling van een zwarte slavenhandelaar, als zij sinistere familiegeheimen aan het licht brengt. Janine is een freelance culinair journalist met een Nederlands-Ghanese achtergrond. Na lang zoeken heeft ze eindelijk haar stukje hemel gevonden en verhuist Janine met haar man en twee kinderen naar het rustig gelegen gehucht Bakendorp op Zuid-Beveland. Haar ideale leven wordt echter ruw verstoord als tijdens verbouwingswerkzaamheden in de tuin de stoffelijke resten van drie mannen worden blootgelegd. Wie waren deze mannen en hoe zijn ze daar terecht gekomen?

Het raadsel wordt complexer als uit forensisch onderzoek blijkt dat twee van de drie gevonden mannen alsook zijzélf afstammen van dezelfde voorouder uit West-Afrika, de steenrijke zwarte slavenhandelaar Jacob Rühle (1751-1828). Janine zelf met onderzoek in en rond haar omgeving. De meeste antwoorden vindt ze door het lezen van eeuwenoude dagboeken uit de nalatenschap van haar tante, die het aangrijpende verhaal vertellen over twee families die verbonden en verscheurd raken door ‘vervuild’ bloed. Al snel blijkt dat niet iedereen blij is met haar gewroet in het verleden. Patricia Mollenhauer, dochter van een Zeeuwse moeder en een Frans Congolese vader woont in het gehucht Bakendorp op een eeuwenoud kerkhof. Deze prachtige plek omgeven door groen heeft Patricia geïnspireerd haar debuut te schrijven. Haar eigen achtergrond heeft direct en indirect gediend als decor voor deze roman. Hoewel zij vaak in de keuken te vinden is wordt er niet alleen gekookt en gegeten maar is dit ook de plek om tot nieuwe verhalen en ideeën te komen. Patricia ziet zichzelf als de createur van haar leven en gelooft net zoals het hoofdpersonage Janine, niet in toeval..

Over de auteur
Voormalig model, eerste zwarte Miss Limburg en oprichter van het lingeriemerk ‘Women of Colours’. Patricia Mollenhauer heeft al veel gedaan in haar leven, maar op haar 50e heeft ze eindelijk haar grote passie gevonden: schrijven. Dat heeft geresulteerd in haar debuutthriller ‘Het Beest van Bakendorp‘.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Patricia Mollenhauer debuteerde op haar 50e, waardoor is ze toch aan het schrijven van een boek begonnen? (tip: lees hier het interview)

Stuur je antwoord via een e-mail voor 12 januari 2022. naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Het beest van Bakendorp’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More.

Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)